Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

@Aramin173: staram się pomóc i szybko odpisywać na Twoje wiadomości (w każdym przypadku przed upływem 2h - wiem, że niedziałający monitoring to zwykle pilna sprawa) i tak jak pisałem na mailu - nie jestem w stanie pomóc widząc jedynie komunikat "Strona internetowa jest niedostępna". Być może coś jest nie tak w konfiguracji, być może hosting zablokował konto - nie wiem.

Wiem tylko, że na 110% to nie jest żaden błąd wyrzucany przez Stat4Seo, bo nie działa cała subdomena, nawet pliki graficzne: https://monitoring.pozycjonowanie-prestige.pl/img/logo.gif nie otwierają się, a powinny się otwierać nawet gdyby sam skrypt był uszkodzony lub np. licencja byłaby błędna.

Na mailu zaznaczyłem również, że mogę nieodpłatnie pomóc (czyli w praktyce zrobić to sam) w przenosinach na nowy serwer.

Edytowane przez stat4seo
  • Like 1

logo-stat4seo-blue-small.png

@janekszeryf Jak mawiają, jest dobrze ... póki jest dobrze. Mam VPS < 100zł za rok, proxy z innego VPS (squid), cron kilka razy na dobę rozsyła po innych VPS backup bazy/plików, bo ... nie chcę płakać Wam w rękaw w tym lub innym temacie a chcę spokojnie spać ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Łukasz dzięki za szybką pomoc!

Narazie monitoring w dalszym ciągu nie działa. Łukasz dzisiaj zmienił DNS i czekamy czy coś się poprawi. Z chłopakami od hostingu nie ma żadnego kontaktu. Tak więc z góry odradzam globalnetwork.pl

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

• 3 tygodnie później...

Czy w stat4seo da się ustawić dla pojedynczej strony, aby nie zliczało pozycji w mapkach (jeśli ta strona się pojawia) i szukało dalej zliczając wynik dla tej strony tylko w organiku? Bo nie widzę takiej opcji...

@stat4seo: do wyboru widzę tylko trzy opcje: "Zliczaj jako wynik organiczny; Zliczaj jako wynik map Google; Zliczaj zawsze na korzyść monitorowanej strony", którą powinienem wybrać jeśli gdy znajdzie monitorowaną stronę w mapkach ma nie zliczać tego wyniku i sprawdzać dalej, aż znajdzie w wynikach organicznych?

"Zliczaj jako wynik organiczny" można rozumieć dwuznacznie: 1) że jeśli stronka jest na pierwszym miejscu w organiku, a przed nią są 3 wyniki z map, to policzy mapki jako wynik organiczny i pokaże że strona jest na 4 pozycji lub 2) "Zliczaj jako wynik organiczny" czyli gdy znajdzie monitorowana stronę w mapkach to ją pomija i szuka stronki w wynikach organicznych.

@sqor:

"Zliczaj jako wynik organiczny" - oznacza, że wyniki mapkowe będą traktowane jako wyniki organiczne - czyli normalnie na równi z każdym innymi wynikiem. Jak strona się tam pojawi to pozycja zostanie zliczona, a sprawdzanie zakończone.

"Zliczaj jako wynik map Google" - traktujemy wyniki z mapką jako wyniki mapkowe i nie wliczamy do sprawdzanych pozycji

"Zliczaj zawsze na korzyść monitorowanej strony" - jeżeli monitorowana strona będzie w mapkach to traktuj mapy jako normalne wyniki, jeżeli monitorowanej strony nie będzie w mapkach to traktuj je jako mapkowe (czyli tak jakby "pomijaj")

Pozdrawiam :)

Czy też macie problem z Proxy? Mam je z proxymakret i stat4seo blokuje mi wszystkie po sprawdzeniu 2 klientów... od miesiąca mój monitoring jest bezużyteczny...

Mam co prawda starą wersję 7.6 i niestety nie mogę zaktualizować do nowej. Najpierw do 7.7 a następnie do 7.8 być może na najnowszej problemu by nie było.

Wywołując aktualizację:

https://mojastrona/aktualizacja.php wyskakuje mi 404 mimo że aktualizacja jest wrzucona na FTP. Proszę o pomoc i ewentualne sugestie :-)

Firma VECTRUM

Tak właśnie uczyniłem. Na Ftp wrzuciłem (w trybie binarnym) aktualizację z 7.6 na 7.7 i przy próbie wywołania strony

https://mojastrona/aktualizacja.php

wywala mi błąd 404 i niestety aktualizacji nie mogę zrobić. Co może być przyczyną?

Firma VECTRUM

Jeżeli plik jest fizycznie na serwerze, we właściwym katalogu (public_html, httpdocs itp), a mimo to próba jego odpalenia kończy się błędem 404 to należy skontaktować się z hostingiem.

Przyczyn może być kilka, ale na pewno sam skrypt Stat4Seo tego błędu nie generuje.