Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

@ kyniu - posiadam ten soft kilka lat i powiem szczerze, że oddawany jak prawie jak za darmo. Nie zastanawiaj się, tylko kupuj. Wart jest swojej ceny + mega dobry support. ;)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

• 1 miesiąc temu...

Google pokombinowało z geolokalizacją i są problemy.

Mam frazy np. "szyby samochodowe" z ustawioną geolokalizacją na dane miasto i Stat4seo odczytuje wynik na 0. Tymczasem sprawdzając w przeglądarce w trybie incognito z daną lokalizacją frazy są w TOP5 w mapkach.

Jakiekolwiek ustawienie z dostępnych "Ustawienia monitorowania map" nic nie daje, Stat4seo nadal nie chwyta wyników z map.

Co robić? trochę szkoda bo pieniądz ucieka z takich fraz.

• 1 miesiąc temu...

Czy też macie dzisiaj problemy ze sprawdzaniem pozycji / z proxy?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

U mnie jeszcze wczoraj działało. Dzisiaj od kilku godzin sprawdzanie stoi w miejscu. Wywala wszystkie proxy: prywatne, serwerowe, z proxygen i harvestowane przez api_proxy.

E:

Widzę, że temat pojawił się też na forum stat4seo, ale jak na razie bez odpowiedzi autora.

Edytowane przez Karlosky

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Dotychczas nie dostaliśmy żadnego zgłoszenia które pozwalałoby by sądzić, że błąd jest stronie Stat4Seo. Osoby korzystające z proxy serwerowych lub prywatnych (np. instantproxies) nie zgłaszają problemów, pojawiają się one tylko przy proxy publicznych - tj. proxygen/proxymarket.

Wszystkie osoby które mają problemy proszę o zgłaszanie się mailowo - na kontakt@stat4seo.pl - wtedy możemy zweryfikować co się dzieję i co blokuje proxy.

Na ten moment jednak obawiam się, że to po prostu problem po stronie dostawców proxy, nie mniej jednak - każdy przypadek sprawdzamy i weryfikujemy.

logo-stat4seo-blue-small.png

obawiam się, że to po prostu problem po stronie dostawców proxy

Potwierdzam, przez kilka dni pojawiły się zauważalne problemy z szybką podmianą banowanych proxy.

Niezależnie od chwilowych problemów sprzętowych, w miniony weekend proxy zaczęły dostawać masowo banany i system w wielu przypadkach nie wyrabiał z ich podmianą na nowe działające.

Teraz sytuacja już się uspokoiła.

Oczywiście problemy z monitorowaniem fraz w żadnym przypadku nie wynikały z działania samej aplikacji Stat4Seo, związane one były wyłącznie z proxy.

Edytowane przez makauer

spacer.png

• 1 miesiąc temu...
Zaobserwował ktoś ostatnio dramtyczny spadek skuteczności sprawdzania pozycji? Od 3 dni stat4seo sprawdza mi po dwie frazy na godzinę, ciągle wyskakuje błąd:

Sprawdzanie numer 1, strona xxx, fraza xxx w xxx, przez proxy xxx - wystąpił błąd (HTTP_PROXY_ERROR)

Proxy mam z api proxylive.

Jam jest Zbygniew.

Też mam prywatne stałe proxy i śmiga bez problemu

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint