Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzaczy pozycji abonamentowych na rynku jest cała masa, jak ktoś potrzebuje to przejdzie sobie na coś innego... Także cena za 2000 fraz / dzien jaką są w stanie zaoferować użytkownicy stat4seo wynosi raczej 0zł. Zresztą był wątek na forum stat4seo o przejściu na inny model...

To cos w rodzaju proxy - aczkolwiek nie do konca

Na 99% wiem jakie to rozwiązanie - wykorzystuję na codzień do innych celów.

Tyle, że  na użytek własny do statsów niepotrzebne, ale jako usługa faktycznie skalowalne w 100% i w tylu też niezawodne niezależnie od limitów G ... (bo z ogromnym "zapasem")

• Like 1

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

także cena za 2000 fraz / dzien

2k fraz to można sprawdzić w 2h na byle jakich proxy.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

blake: Sprawdzam ponad 2k fraz w stat4seo na 70 proxy i zajmuje to aktualnie jakieś 20h na mocno ograniczonych ustawieniach. Pewnie da się zrobić coś lepiej, póki co sprawdza, więc problemu wielkiego nie ma, ale do tej pory pozycje były o 7 wszystkie sprawdzone.

it: ale proxy można wykorzystać do innych celów, jak tylko stat4seo, więc jeżeli płatność miałaby być tylko za możliwość pozycji w stat4seo, to nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym rozwiązaniem, a webpozycją czy seo-statem, ale może czegoś nie rozumiem.

Sprawdzam ponad 2k fraz w stat4seo na 70 proxy i zajmuje to aktualnie jakieś 20h

No cóż mogę powiedzieć... Mi zostało jeszcze jakieś 16k do sprawdzenia i z 50 proxy wyliczyłem, że powinno mi dzisiaj sprawdzić je. Sprawdzam oczywiście też w S4S

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Pewnie kwestia ustawień, serwera czy cokolwiek. Sprawdzić sprawdzi, nie musze mieć pozycji o 6 rano w sobotę, więc rozpaczać nie będę. Tak tylko piszę że sytuacja jest faktycznie gorsza, bo wcześniej (na bardziej restrykcyjnych ustawieniach - tj. odświeżeniu spadków powyżej iluśtam oczek) sprawdzało do 7. Zresztą cała wypowiedź dotyczyła ewentualnego modelu zaproponowanego przez it i tu podtrzymuję swoje zdanie. Rozwiązań webowych w abonamencie jest cała masa i większości użytkowników stat4seo nie interesuje opłata miesięczna za sprawdzanie, natomiast chętnie będę płacił za aktualizacje.

Ale blake - już zdążyłeś się nam wszystkim pochwalić, że u Ciebie sprawdza się 30k fraz na kilkudziesięciu proxy, serio nie potrzebujemy tego czytać po raz kolejny. Chyba że chcesz się podzielić swoimi ustawieniami.

Generalnie to sytuacja się już stabilizuje. Jeżeli ktoś potrzebuje aby mu polecić jakieś proxy czy sprawdzić ustawienia to zapraszam do kontaktu mailowego: kontakt@stat4seo.pl.

Jak pisałem tez wczoraj na FB - jeżeli ktoś jest w sytuacji, że Stat4Seo nie wyrobi się do końca dnia ze sprawdzaniem pozycji to też proszę pisać - udostępnimy swoje proxy w celu ukończenia sprawdzania.

Generalnie polecamy serwis https://proxymillion.com.

Proxy u nich są stosunkowo tanie i działają bez zarzutów. Jedyna wada jest taka, że aktualnie najmniejsza paczka to 25 proxy (wystarczy do maksymalnie ok. 2000 fraz).

Jeżeli ktoś potrzebuje mniej, bo ma mało fraz, to można ew. na forum Stat4Seo spróbować z kimś się umówić na zakup takiej paczki we 2-3 osoby i podzielenie się tymi proxy prywatnymi - jest do tego stworzony specjalny wątek.

Edytowane przez stat4seo

logo-stat4seo-blue-small.png

@brn: do monitorowania 200 fraz wystarczy niewielka liczba proxy... Pakiet 5-10 publicznych lub 4 prywatne (bardzo bezpieczne założenie, pewnie można by było to sprawdzać nawet jednym proxy).

Podłączenie proxy jest raczej proste, wrzucamy po prostu listę do aplikacji. 

@brn: niestety ale na ten moment nie mogę jednoznacznie żadnej firmy polecić bo nadal testuje różne rozwiązania - nie chcę polecić proxy które nie będą dobrze działały. Dlatego pisałem o ew. dzieleniu się pakietem, bo te z ProxyMillion.com działają naprawdę dobrze. Rozmawiam też z tą firmą na temat mniejszych pakietów, ale nie wiem kiedy uda się coś załatwić.

Jeżeli chodzi o serwisy oferujące mniejsze pakiety już teraz, to testowałem też:

https://www.anonymous-proxies.net/

https://buyproxies.org/

i proxy są naprawdę dobrej jakości, jednak wychodzą sporo drożej (za sztukę) niż te opisane na początku.

Edytowane przez stat4seo

Chyba że chcesz się podzielić swoimi ustawieniami.

Na dzisiaj - 50 prywatnych proxy

Tylko co z tym proxy ile potrzeba zakupić np. dla 200 fraz??
Hmmm .. możesz zrobić eksperyment ... wpisz w przeglądarce i sprawdzaj powiedzmy do (5) miejsca jak nie dostaniesz bana, to jedno proxy wysoce anonimowe powinno wystarczyć.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii