Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan po co się tutaj wypowiadasz skoro w każdym poście widać, że S4S Ci się nie podoba, uważasz, że działa beznadziejnie i wiesz lepiej jak działać powinno ?

Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi, boli Cię, że Stat4Seo ma wielu zadowolonych użytkowników czy co ? Na forum negatywnie wypowiada się ledwo kilka osób, ze Stat4Seo korzysta grubo ponad 1000.

Pisałeś, że monitorujesz 2000 fraz - jak chcesz to dam Ci moje 25 proxy które bez problemu je obsłużą w Stat4Seo, zamiast Twoich 100 proxy - zainteresowany ?

Tak samo mogę Ci pokazać działającą instancję Stat4Seo w której za pomocą 2-4 proxy będzie "na rano" sprawdzone 200 fraz bez problemów

logo-stat4seo-blue-small.png

@brn: ja pisałem oczywiście o sprawdzaniu pozycji raz dziennie. Wtedy tak naprawdę wystarczą Ci pojedyncze proxy 1-4 sztuki w zależności od ustawień. 

Jeżeli by się okazało, że potrzebujesz tych proxy 20 (!) jak zdaje się sugerować MaxPan, to z chęcią zwrócę Ci pieniądze za skrypt i to co ew. po drodze wydałeś na proxy. 

@stat4seo wypowiadam się tam gdzie uważam za słuszne, to raz, nie uważam soft za beznadziejny to dwa, uważam Twoją postawę (jako autora bo prywatnie Ciebie nie znam) za beznadziejną  bo dalej brniesz, że reanimacja proxy przy pomocy OCR nic nie daje kiedy daje, i każdy to Tobie potwierdzi, dalej brniesz, że to wina proxy, a tobie już 10 osób pokazało, że te same proxy działają nawet na inurl;. Cztery wypowiadam się bo jestem Twoim klientem. Reguły ustawiaj na swoim forum. Tu na razie ja pilnuje aby wszytko było OK. Mam nadzieje, że zrozumiałeś przekaz.

jak chcesz to dam Ci moje 25 proxy

Jedyne co chce już chyba 3 lata (sprawdź ten temat kiedy ja to pisałem aby łaskawie dałeś opcje wysyłania captcha która jest wydawana przy odpytywaniu Google na zewnętrzny OCR). A to użytkownik niech już ustawi czy chce prywatne tak reanimować, publiczne czy lokalne. Ale tak jak soft nie ma abonamentu to oczywiście jest to tylko życzenie, które wątpię, że zrealizujesz w najbliższym czasie.

@MaxPan: gdzie napisałem, że reanimacja proxy (prywatnych) przez OCR nic nie daje ? Napisałem - i nie tylko ja - że to nie jest dobry pomysł, żeby stosować to do proxy publicznych.

Jeżeli Ty w kółko tylko spłycasz to do problemu, że "w harvestowaniu proxy działają" a "w stat4seo nie działają" to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Musisz zrozumieć, że działanie tych proxy, skuteczność z ich używania wynika z narzędzia, technologii którą stosuje, sposobu wysyłania tych zapytań, rodzaju zapytań, protokołu, a nawet do jakiej wersji językowej Google je wysyłamy - w zależności od tego wszystkie dane proxy może raz dostawać captchę, a innym razem nie.

Nie, naprawdę nie rozumiem Twojego przekazu i intencji. Dla mnie to koniec dyskusji z Tobą bo do niczego konstruktywnego to nie prowadzi mimo moich szczerych wysiłków.

I nie dziw się, że pytam się czemu właściwie się wypowiadasz skoro odpowiadasz na pytania osób zainteresowanych moim produktem i przedstawiasz im nieprawdziwe informację...

Edytowane przez stat4seo

i przedstawiasz im nieprawdziwe informację...

Nie jets i nigdy nie było to moim zamiarem. stat4seo uważam dalej jak za ta cenę jest softem wręcz genialnym, tak naprawdę nawet nie mający konkurentów w tym przedziale cenowym na rynku w PL. Tylko nie chcesz zrobić to co dawno mogłeś zrobić - wysyłanie captcha na OCR. Co do przepisywania captcha proxy publicznych to tym sposobem można zreanimować nie więcej jak 30% ogólnej liczny captcha, mniej więcej. Mam to w nie jednym parserze i działa, reanimuje.

Daj użytkownikom wybór niech sami decydują które proxy będą reanimować przy pomocy captcha i tyle.

@MaxPan: to skoro powoli dochodzimy do porozumienia - bazując na swoim doświadczeniu mógłbyś polecić jakieś konkretne serwisy, systemy do przepisywania captch ? Wiadomo, najlepsze jeżeli chodzi o stosunek cena do jakości, z naciskiem na to drugie. 

Jasne, że mogę, mogę nawet pokazać na przykładach, nawet takie publiczne proxy można ożywić na jakiś czas.  Ale nie wszystkie niektóre nawet po przepisaniu captcha nie działają, to znaczy captcha wyskakuje jeszcze raz. Wiec należało by takie captcha oznaczać jako złe (niedzialjace i usuwać ich automatycznie). Jeśli captcha wyskakuje drugi raz po poprawnym jej przepisaniu. Cena za 1000 rozważanych captcha to od 0,5 do 1 usd. Sam widzisz koszty minimalne. Jeśli zgadzamy się w tym, że obecnie dobre proxy to towar deficytowy i drogi, to jeśli jest możliwość przedłużyć ich życie to warto to zrobić. Powtarzam ja tylko sugeruje to co jest zrealizowane już w większość softów wykorzystujących proxy na całym świecie.

No właśnie o tym miałem pisać, wczoraj próbowałem to robić i po 5 razach nawet captcha wyskakiwała. Ciekawe jaki % tych proxy tak na prawdę by odbanowało, bo może się okazać, że i tak będzie to nieopłacalne.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ja robiłem test z publicznych nie więcej jak 20-30%. Z prywatnych prawie 100% Czasami prywatne banują na 1-2h, captcha nie pomaga ale to 1-2% może zdarzyć się i to jeśli jechać tym samym proxy bez odstępów.

1. Bo koszty minimalne , co więcej capmonster2 lamie ta captcha za darmo

2.Nie każde publiczne jest z rotacji

3. Proxy pochodzące ze skanów sieci są prawie jak prywatne.

Mogłem by napisać więcej punktów.