Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Palma nie odpowiadałem do tej pory, ponieważ pytanie nie było skierowane do mnie (tylko do użytkowników) ale widzę brak odpowiedzi, stąd informuję by wszystkie problemy techniczne proszę zgłaszać na e-mail kontaktowy, bądź też na forum systemu Stat4Seo.

Arni ja oczywiście nie odpowiem Ci na to pytanie ;) W tym temacie wypowiada się aktualnie nie wiele osób, wydaje mi się, że powodem może być powstanie prywatnego forum użytkowników Stat4Seo, i tam zgłaszane są sugestię itp stąd w tym temacie ruch maleje.

Myślę, że niema co porównywać tych dwóch narzędzi w kategorii co ogólnie lepsze - przyjrzyj się specyfikacji narzędzi, wersji demo jednego i drugiego, i wybierz to co bardziej Ci odpowiada zarówno cenowo jak i funkcjonalnie.

ps. oczywiście Stat4Seo również wydało poprawkę w związku ze zmianami w Google

Pozdrawiam

logo-stat4seo-blue-small.png

• 1 miesiąc temu...

@mela mógłbyś mi rozwinąć o co chodzi z "Co w przypadku blokady IP przez Google ?

W systemie Stat4Seo zastosowany został mechanizm proxy. Dzięki temu, poprzez wgranie na serwer zewnętrzny jednego pliku możemy korzystać z tego serwera jako pośrednika w odpytywaniu Google (czyli proxy). Dzięki temu, system może obsłużyć dowolną ilość fraz".

Nie bardzo rozumiem o jaki plik chodzi. Będe wdzięczny za odpowiedź.

• 2 tygodnie później...

Przeglądałem i demo i wasze posty na forum i przyznam że mega kombajn. Nie sądziłem że takie cudo powstało w stajni AIP :)

Co do ceny to uważam również, że wcale nie jest wysoka jak na oferowane funkcjonalności ! Podobnie jak publiker :)

Mam pytanie do obciążeń bo nie wiem jaki serwer do tego wybrać. Np na laohost przez publiker-a zablokowali mi konto po tygodniu przy niedużej ilości wpisów. Czy stawiać to na local hoście, a jeżeli tak to czy może stać na tym samym co publiker jeżeli maszyna da radę.

Podr. :)

Witaj

Jeżeli chodzi o obciążenie to oczywiście zależy od ilości stron/fraz - lecz w większości wypadków, wystarczy serwer wirtualny.

Nie spotkałem się jeszcze z sytuacją by ktoś z moich klientów został "wyrzucony" z hostingu.

Publiker o ile wiem, nie łączy się z Google, a za katalogami - więc o ile maszyna da radę, to jak najbardziej oba skrypty nie powinny sobie przeszkadzać.

Pozdrawiam

logo-stat4seo-blue-small.png

Wszystko fajnie chodzi (odpukać) ale znalazłem jedne problem u siebie!

W momencie wysyłki wiadomości do klienta - program dubluje mi wiadomość (np wysyła 11 takich samych wiadomości). Myślałem, że może to być wina jakiegoś laga na serwerze (proszę mi wybaczyć ale terminologia jest mi obca). Po testowałem tę funkcję i cały czas się powtarza.

Będę wdzięczny za pomoc.

------------

Póki co wszystko działa już poprawnie - zastanawiam sie jednak czego to mogłabyć wina?

Edytowane przez aniec2