Skocz do zawartości

[startup]Monitoring pozycji/Panel klienta - Stat4Seo.pl

stat4seo

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

@AdamBoganD działa na wszystkich wersjach PHP5. Dla niektórych może być potrzebna oddzielnie skompilowana paczka (raczej dla PHP5.3+ powinna działać jedna, ale w razie czego proszę o kontakt) - to wymaganie IonCube. Dla PHP7 niestety na ten moment nie mamy wersji, wymaga to bardzo wielu zmian w kodzie i prowadzenia 3 wersji kodu - dla < PHP5.3, dla PHP7 i dla pozostałych.  

logo-stat4seo-blue-small.png

@AdamBoganD działa na wszystkich wersjach PHP5. Dla niektórych może być potrzebna oddzielnie skompilowana paczka (raczej dla PHP5.3+ powinna działać jedna, ale w razie czego proszę o kontakt) - to wymaganie IonCube. Dla PHP7 niestety na ten moment nie mamy wersji, wymaga to bardzo wielu zmian w kodzie i prowadzenia 3 wersji kodu - dla < PHP5.3, dla PHP7 i dla pozostałych.  

W którymś poście pisałeś, że trwają prace nad (lub planowany jest) nowym szablonem opartym o bootstrap i zgodność z wersją PHP7. Fakt, że skrypt i tak wykonuje się szybko i nie jest to palące ale przyspieszenie za darmo (z punktu widzenia użytkownika) tylko po przełączeniu wersji na php7 lub 7.1 to ekstra rozwiązanie. Inna sprawa, że wykorzystując to co daje wersja 7 kod jest bardziej nowoczesny ;) p

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

i prowadzenia 3 wersji kodu - dla < PHP5.3, dla PHP7 i dla pozostałych.

Na dzień dzisiejszy wystarczy zgodność z php 7.x ewentualnie 5.6 - resztę można sobie darować.

Ewentualna nowa wersja może wymagać min. php 7.x, starsze wersje można odpuścić.

To jest specjalistyczne oprogramowanie, hosting pod nie z php 7.x można kupić za mniej niż 100zł rok choć nie wierzę, że osoby zajmujące się seo nie mają takiego serwera..

Utrzymywanie wersji skryptu zgodnych ze starszymi wersjami php jest kompletnie zbędne.

Na dzień dzisiejszy wystarczy zgodność z php 7.x ewentualnie 5.6 - resztę można sobie darować.

Ewentualna nowa wersja może wymagać min. php 7.x, starsze wersje można odpuścić.

To jest specjalistyczne oprogramowanie, hosting pod nie z php 7.x można kupić za mniej niż 100zł rok choć nie wierzę, że osoby zajmujące się seo nie mają takiego serwera..

Utrzymywanie wersji skryptu zgodnych ze starszymi wersjami php jest kompletnie zbędne.

Dokładnie tak jak mówisz. Jednak autor pewnie nie chce tego przepisać na nowszą wersję z prostej przyczyny - czas i koszt ;)

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Jednak autor pewnie nie chce tego przepisać na nowszą wersję z prostej przyczyny - czas i koszt ;)

Przepisywanie aplikacji w tej samej postaci nie ma sensu (bo przecież działa) i w pełni rozumiem Łukasza. Chodziło mi tylko o wskazanie, że nie ma/będzie potrzeby utrzymywania 3 wersji aplikacji.

Dostosowanie do php 7 na dzień dzisiejszy może być uzasadnione ekonomicznie tylko przy znacznych zmianach w kodzie - np. przy wydawaniu "mitycznej" aktualizacji ;)

• Like 1

Podsumowując - nie będę aktualnej aplikacji szykował pod PHP7 bo nie ma to sensu.

Pracuję - chociaż tylko w wolnych chwilach (poza "etatem") nad nową wersją Stat4Seo (wcześniej wspomniana mityczna aktualizacja :D) i ona oczywiście będzie wspierała PHP7.

logo-stat4seo-blue-small.png

U mnie jest cały czas problem z liczeniem i dziwnym zachowaniem.

Wczoraj sprawdziłem i nie wiem dlaczego tak jest ale ustawiłem autofakturę na kwotę 500 netto.

Faktura została wystawiona na kwotę 433 z groszem netto - dlaczego?

System źle liczy kwoty. Jak mamy ustawione stawki dzienne to zdarza się różnica w groszach. Niby nic, ale coś jest nie tak, tym bardziej, że na fakturze jest inna kwota, a inna w zestawieniu pod stroną - ten aspekt jest dobrze widoczny jak zbierzemy raport z dłuższego okresu, a dla porównania zsumujemy kwoty miesiąc do miesiąca.

Tego typu błędów jest całkiem sporo, a o wszystkich nie pamiętam, bo przyzwyczaiłem się do nich i nie pamiętam wszystkich.

• 1 miesiąc temu...

@stat4seo Jest już może wiadomo kiedy będzie wydana nowa wersja stat4seo?