Skocz do zawartości

Sekret wysokiej pozycji nie optymalizowanych stron

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja natomiast myślę, że algorytmów oceny witryny przez google jest dużo więcej niż tylko linki. Same linki są oceniane pod różnym kątem. Z jakiej strony pochodzą, wiek takiego linka i temu podobne niuanse.

Myślenie że moja strona powinna być wyżej bo ma więcej linków niż konkurencji daje mi do zrozumienia o tym jak wiele wiesz o pozycjonowaniu a raczej jak wiele musisz się jeszcze nauczyć.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jedyne co mi przychodzi do głowy np. dla takiej www.manchesterphotographer.co.uk to rzeczywiście jakiś rodzaj sekretnego doładowania albo bardzo silnych linków, których jakimś cudem jeszcze nie widać (wątpliwe bo niedawno był update PR a strona ma 0).

Numer jeden np. dla słów kluczowych 'photographer manchester' w angielskim Googlu, a strona reprezentuje raczej przykład odradzany przez SEO bo jest jakąś pojedynczą 'witryną córką' z niemal tylko jedną stroną/wizytówką, słowami kluczowymi no i domeną. Firmowa 'strona matka' tej strony ma PR 3 ale kiepską optymalizacje treści. Gdyby w stronie matce (www.justinwindle.co.uk) poprawić witrynę to bym się pozycji nie dziwił.

Wydawało mi się że optymalizatorzy dawno porzucili naiwne SEO polegające na kupowaniu wielu domen dla niby stron/witrynek pod wybrane słowa kluczowe tylko, bo to bezsensowne rozbijanie siły. A tu okazuje się że córeczka z jakiegoś powodu działa.

Strona ta jest niezwykle silna dla wszystkich słów które tam są powsadzane i wytłuszczone więc z braku pomysłów zaczynam myśleć że ktoś przypadkiem wpadł na jakiś trik z algorytmem Google poprzez kombinację zagnieżdżonych elementów czy co :D

Wszystko to dziwne, konkurencja niżej ma np. 3500 linków więc pewnie trochę im głupio :rolleyes: ale z drugie strony są i tacy którzy podobnie mają tylko parę kiepskich linków i są na pierwszej stronie, co sprowadza dyskusję do punktu wyjścia.

301 przenosi PageRank, a tutaj mamy PR0.

teraz są takie wariacje z PR że nie sugerowałbym sie tym , ewidentnie musiało w tym wypadku zrobione 301 ze starych domen

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja natomiast myślę, że algorytmów oceny witryny przez google jest dużo więcej niż tylko linki. Same linki są oceniane pod różnym kątem.

sam Matt Cutts napisal ze jest ponad 200 jak nazwał "sygnałów" które google analizuje ustalając ranking, oryginal jest tutaj:

https://www.mattcutts.com/blog/keywords-met...-in-web-search/

(...) Google uses over two hundred signals in our web search rankings, but the keywords meta tag is not currently one of them, and I don’t believe it will be. (...)

w miare świeze bo z wrzesnia tego roku (2009)

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

PageRank też ukryjesz? Linki w google (link:domena.pl) też ukryjesz?

PR - szaleje - wiec czy pr0 czy pr5 itak strona moze miec moc - na to nie patrze i pewnie wiele innych osob ;)

link:domena.pl - to tylko cząstka linków, wiec itak ci nie powie nic ciekawego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności