Skocz do zawartości

Dziwna sytuacja indeksacji oraz wyszukiwarki z moją stroną

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sytuacja indeksacji oraz wyszukiwarki z moją stroną. Sytuacje opisuję dokładnie poniżej.

Moja strona ma około 4 miesięcy i jest postawiona na wordpress. Posiadam konto w narzędziach dla webmasterów google i wgrana mapę witryny sitemap.

Sprawa wygląda tak że napisałem 300 tematów. Z czego zindeksowało się 250 widocznych w Narzedziach dla webmasterów. Obecnie widzę że ilość tych tematów zindeksowanych maleje - to było omawiane wiele razy więc to tylko część tematu.

Niektóre z moich stron były w wynikach google na do 10 pozycji gdy wpisałem cały temat artykułu w wyszukiwarce. Czyli strony były zindeksowane te co były znajdywane. Obecnie od kilku dni spada mi ilość stron zindeksowanych ale i zauważyłem że te strony co były wcześniej zindeksowane i znajdywane w wyszukiwarce już nie są. Nie chodzi o spadek pozycji tylko po prostu ich nie ma choć były. Tematy artykułów są tak skomplikowane że nigdzie się nie powtarzają takie w sieci więc nie ma mowy o pomyłce.

To jest moje pytanie co się dzieje i czy mam się czegoś obawiać? Z strona nic nie kombinuje to nie jest wynik machlojek - nie chodzi tutaj także o dopalacz i jego koniec dla młodych stron od google gdyż wyskakują strony z wyszukiwarki. Są to takie artykuły że nie ma w ich treściach nawet średniej konkurencji. Nie wiem czy to tylko czasowe oraz na czym to polega. Proszę was o odpowiedź jak wy to widzicie.

Dzięki za pomoc

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Co to znaczy linkować mapę xml? na czym to polega? Oraz myślę że w moim przypadku to coś innego - artykuł na przykład "silnik t2dg - rodzaj wlewu" na pewno się nie powtarza nigdzie w internecie a wypada z wyszukiwarki choć był dostępny.

Ale jak linkować witryny?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Witam ponownie. Czy ktoś pomoże mi odpowiadając. Bo nie wiem co robić. Po blokowałem w wordpresie dostępność dla robotów tagów, wpisów autora, kalendarza, kategorii, pager - tylko wpisy zostawiłem - także nie wiem czy o to chodzi. Dodałem linki do mapy witryny w 2 miejscach na szablonie strony głównej o to chodzi i bardzo proszę o odpowiedź do 1 posta

Pytam się czy nie polokowałem za dużo - każdy z tych ma inny link do tej samej treści. Temat z tymi blokami nowy wpis się zindeksował jednak.

Proszę o odpowiedź do 1 postu - bo to jest najważniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności