Skocz do zawartości

Na onecie strona "się wypozycjonowała"

skansen

Rekomendowane odpowiedzi

Od początku:

Kręcone są zdjęcia do nowej wersji filmu "szatan z siódmej klasy".

Prowadzę stronę o Skansenie w Chabówce, gdzie również były kręcone zdjęcia do tego filmu. Umieściłem galerię z planu w Skansenie i po kilku dniach niespodzianka-patrzę w statystyki i powtarzającym się "Referring URL:" jest:

https://szukaj.onet.pl/query.html?col=all&o...si%F3dmej+klasy

Nie było moim celem pierwsze miejsce na taką frazę, nie majstrowałem nic w słowach kluczowych, są one niezwiazane z galerią a strona sama wskoczyła na pierwsze miejsce, pomimo, że są inne, bardziej zwiazane z tematem;)

Miłosz, Onet od pewnego czasu ma .... problemy z własną wyszukiwarką i prezentuje bzdurne wyniki. Poczytaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic6836.html

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Miłosz, Onet od pewnego czasu ma .... problemy z własną wyszukiwarką i prezentuje bzdurne wyniki. Poczytaj:https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic6836.html

W takim razie przepraszam za zaśmiecanie forum. Zdziwiło mnie jednak, ze moja strona wskoczyła na pierwsze miejsce na kilka fraz które mnie nigdy nie interesowały i nie są z nią za bardzo zwiazane. Dodałem link do serwisu trainz.pl który opisuje się jako "wirtualne PKP na Twoim komputerze" i po kilku dniach odnotowałem wejscia ze strony:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wirtua...aj+w+Google&lr=

Nie wiem co tak się podoba tym wyszukiwarkom w mojej stronie, ale ww link w googlach zdziwił mnie bardziej niż ten z szatanem..

W tym akurat nie widzę nic dziwnego, kombinacja "wirtualne pkp na twoim komputerze":

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr=

jest tylko u Ciebie więć bez "" też jesteś wysoko...

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

W tym akurat nie widzę nic dziwnego, kombinacja "wirtualne pkp na twoim komputerze":

https://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1...btnG=Szukaj&lr=

jest tylko u Ciebie więć bez "" też jesteś wysoko...

Opisałem link tak jak życzyli sobie Autorzy-taki napis był na ich stronie głównej. Aktualnie serwer trainz.pl nie działa, ale jak działał efekt był ten sam. Jedyne wytłumaczenie to ban dla trainz.pl

Ja sobie robiłem strone i był dopiero szkielet i nikt nie wiedzał o stronie i nadle patrze w logi a tu onet ze 30 razy :0 i na pierwszej stonie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

che, che - mi nawet zaindeksowal strone ktora byla w katalogu na mim serwerze do ktorej nie prowadzil nigdy zaden link - taki folder tymczasowy :spam:

nie wiem jak wszedl bo napewno nie po linku,

Nie było moim celem pierwsze miejsce na taką frazę

onet po prostu jest kosmicza, inteligentna wyszukiwarka i zachodza w nim takie procesy myslowe ze jakbys wpisal kiedys "konserwy w puszcze" i pojawila sie Twoja strona, nie wiedzial bys dlaczego to jak pogadasz ze 2 godziny z jakims doktorem filozofii to droga dedukcji dojdziecie do wniosku ze fraza jest jak najbardziej trafna - onet o tym wie i od razu w wynikach puszcza wyniki swoich rozwazan filozoficznych :mrgreen:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Na Onecie rzeczywiście dzieją się rzeczy dziwne, bardzo dziwne... Jeśli to prawda, że "wie" o projektowanych stronach bez żadnych zgłoszeń i linków, to... pachnie tu jakimś rodzajem szpiegostwa serwerowego. No, bo jak logicznie wytłumaczyć tą jego [Onetu] tajemną wiedzę??

Mi natomiast wyraźnie zabanował kompletnie kilka niewinnych całkiem stronek. Robot przestał je nagle odwiedzać jeszcze w końcu czerwca, czy w lipcu, kiedy onecik świrka dostał. Ponowne dodanie, linki - nie działa nic! :lol:

Ta wyszukiwarka nadal niewiarygodnie wysoko ustawia niektóre strony. Tak niewiarygodnie, że nie można się oprzeć wrażeniu, że... robi to ludzka rączka, nie automat!

Aha, zauważyłem, że jest teraz przesadnie pozytywnie uczulona na anchory w linkach prowadzących z indeksowanej strony - jeśli zrobisz odnośnik ze swojej stronk do www.xxxxx.pl z anchorem np. nauka tańca, strona zawierająca ten odnośnik jest indeksowana właśnie jako... nauka tańca. Komedia!..

Na Onecie rzeczywiście dzieją się rzeczy dziwne, bardzo dziwne... Jeśli to prawda, że "wie" o projektowanych stronach bez żadnych zgłoszeń i linków, to... pachnie tu jakimś rodzajem szpiegostwa serwerowego. No, bo jak logicznie wytłumaczyć tą jego [Onetu] tajemną wiedzę??

to chyba bylo dlatego ze ja mam hosting na onecie i moze jest jakos specjalnie traktowany przez robota. Btw - co jak co ale hosting maja naprawde bardzo dobry, chociaz nie tani.

Mi natomiast wyraźnie zabanował kompletnie kilka niewinnych całkiem stronek. Robot przestał je nagle odwiedzać jeszcze w końcu czerwca, czy w lipcu, kiedy onecik świrka dostał. Ponowne dodanie, linki - nie działa nic! Sad

napisz do nich - o ile dobrze pamietam : szukaj@onet .pl

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności