Skocz do zawartości

budowa zaplecza na anglię

macet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozycjonuję 2 strony wypadek anglia i odszkodowania anglia w firmie.

Chciałbym tez zbudować swoje zaplecze.Mam do tego odpowiednie domeny.

Moje pytania:

1. Czy zrobić blogi na tych domenach i poprze anchor text przekierowywać na pozycjonowane strony?

2.Czy na razie budować tylko zaplecze i czekać aż te domeny osiągną przynajmniej PR1?

3.Czy używać hostingu z polski, czy w zależności od lokalizacji domeny?

4.Czy może macie jakieś inne sugestie :)

Automat do zakładania i postowania na blogach web 2.0

877lqaum.png

[1] Jasne, dobry pomysł, lepiej już bierz się do roboty bo masz trochę tego :) Samo tworzenie na tych domenach blogów to nic, musisz je jeszcze przynajmniej katalogować, ale myślę że jak popracujesz nad tym sporym zapleczem, to spokojnie zdobędziesz szczytowe pozycje

Najlepiej żeby każde zaplecze stało na innym IP. Różnorodność na każdym etapie jest potrzebna - teksty unikalne, skrypty zróżnicowane, a nie wszystko na jeden kopyt. Nie zaczynaj od razu linkować z zaplecz. Na chwile obecną zadbaj o dużą ilość contentu i jak najwięcej BL, na początku precluj i kataloguj a takie wpisy dopalaj SWL. Domeny nie muszą mieć PR aby linki z tych stron miały dużą moc, chociaż to też jakiś plus na korzyść.

spro.jpg

Dzięki za sugestie.

Co do różnych ip - czy mogę zakupić powiedzmy 2-3 hostingi i na każdym z nich mieć kilka domen i linkować pomiędzy nimi, bo zakupu hostingu dla każdej domeny nie jestem wstanie wytrzymać finansowo - a z tego co wyczytałem darmówki odpadają?

Automat do zakładania i postowania na blogach web 2.0

877lqaum.png

Chociaż to temat rzeka, to idź pogoogluj trochę i dowiedz się jaki wpływ na pozycjonowanie mają różne adresy IP.

Nic nie znalazłem :-) Wiem ,że ip w tym przypadku nie jest do niczego potrzebne.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Myślisz ,że Google analizuje przypadek gdzie zaplecze stanowią porządne serwisy i nakłada jakieś sankcje bo stoją na jednym ip ?

Z doświadczenia wiem ,że nie. Google nie każe serwisów bo stoją na jednym ip i linkują do jednej strony, nie obniża wartości.

Możesz spokojnie na jednym ip stawiać wiele zaplecz, które osiągną dużą wartość - gwarantuje ,że niczym by się nie różniły od tych postawionych na różnym ip.

Zrób test i sam zobacz jak to wygląda w praktyce - zaoszczędzisz na metodzie stawiania zaplecz na jednym ip lub dwóch.

Ja wiem ,że ip nie ma znaczenia, nie dodaje dodatkowej mocy - sprawdzane wiele razy. Nic nie jest w stanie podważyć w tym momencie mojego przekonania, póki nie zobaczę na własne oczy wyraźniej różnicy między grupą zaplecz jednego ip, a grupą zaplecz wielu ip.

A powtarzanie po innych ,że ip ma znaczenie bo ma jest bezsensu.

moja sugestia jest taka, zebys edytowal post na forum i usunal z niego te wszystkie domeny wink.gif

Dokładnie, niektórzy, szczególnie nowi użytkownicy darzą te forum sporym zaufaniem :P

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Myślisz ,że Google analizuje przypadek gdzie zaplecze stanowią porządne serwisy i nakłada jakieś sankcje bo stoją na jednym ip ?

Google ma juz od dawna mozliwosci w temacie rozpoznawania zaplecza nie koniecznie tylko na podstawie tego samego IP, co do dowodow to wystarczy sledzi autorytatywne fora i blogi SEO, seomoz to jedno z najlepszych zrodel, digitalpoint to przy nich piaskownica.

[...Having Multiple Sites Targeting Subsections of the Same Niche can be Indicative of Spam

.... "having multiple sites for different areas of the same industry can be a red flag to Google." Though Googlers have mentioned this before, today's site review panel brought renewed attention to both Google's ability and proclivity for carefully considering not only an individual site, but all the other sites owned by that registrant/entity/person. Given Google's tremendous amount of data on web usage behavior, many SEOs suspect that they track beyond simply domain registration records...]

wiecej na temat tutaj:

https://www.seomoz.org/blog/new-interesting...pam-from-pubcon

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności