Skocz do zawartości

SeoPartner.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Mich@ł, najlepsi spece od virali mogą się od Ciebie uczyć smile.gif,
Nie do końca "załapałem" aluzje ale może to i lepiej :)
stronę dostałeś ode mnie w prezencie smile.gif (porównaj z adresem z tej z góry).
Wiem że adres był mojej strony z kropką dlatego też tutaj adres został zakryty "xxx" :( Jedynie ciekawiło mnie po co została ta strona dodana i czy jeszcze jest potrzebna [widzę że już znikła] ;)

Biała strona czasami pojawia mi się na FF3 (na IE widzę że jest ok) a więc pewnie to wina mojej przeglądarki. Ale jak wiadomo kto pyta nie błądzi ;)

Dobra ja już chyba też będę cicho... ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od chwili obecnej istnieje możliwość wyłączenia autoaktualizacji skryptu.

Istnieje opcjonalna możliwość nieustawiania prawa chmod 777 na plik 'stopka.php', w takiej sytuacji automatyczna aktualizacja skryptu nie będzie przebiegać
.

To dla tych, którzy decydują się na samodzielną aktualizację (o czym będą informowani mailingiem). W takiej sytuacji, nie istnieje techniczna możliwość wprowadzenia nowych funkcji do skryptu z poziomu systemu. Video przedstawiające proces instalacji, domyślnie nie opisuje instalacji autoaktualizacji.

Sugeruję pozostawienie autoaktualizacji, ponieważ jak zawsze podczas startu systemu i wprowadzania pomysłów Użytkowników, mamy po kilka wersji skryptu dziennie.

Myślę że ta zmiana w 100% rozwiewa Wasze wątpliwości, choć ubolewam, że część systemu będzie przez to za kilka lat przestarzała.

Pozdrawiam, J.

Dając możliwość samoaktualizacji skryptowi, dajemy mu praktycznie nieograniczone możliwości. Taki botnet może być użyty do sprawdzania site, ale także wysyłania spamu czy ddosowania e-weblinka :) . Wystarczy zaktualizować skrypty, narobić złych rzeczy i za parę minut ponownie zaktualizować skrypty do poprzedniej wersji, żeby nie było po niczym śladu (no prawie...).

Tu nie chodzi tylko o kwestię zaufania do właścicieli systemu. Mając możliwość aktualizacji skryptów z zewnątrz system może stać się celem ataku i zostać użyty w jakiś zły sposób. Możliwość panowania nad 4000+ IP może wielu kusić...

jez: może lepiej dać możliwość wyboru użytkownikom czy chcą, aby skrypt się sam aktualizował (np. tak, jak to jest w seomatiku)?

bardzo dobry przykľad na potencjalne zagrożenie jakie niesie taki sktypt, system nadal nie ponosi odpowiedzialności.

ile osób obecnie bedacych w systemie wie o takim zagrożeniu ? Jeżeli mowa o uczciwosci to wľaśnie system powinien powiadomic uzera o takich ewentualnościach i dać mozliwość wyboru instalki.

Jeżu, masz pełną skrzynkę.

Nie jest moją intencją robienie Ci czarnego PRu, choć widzę jak to się na forum odbywa. Niestety, nie czytam też wszystkich wypowiedzi więc trudno mi wiedzieć, co pisałeś Ty lub inne osoby w innych topicach zwłaszcza dawno temu. Sam nie przepadam za pewnymi doświadczonymi userami, a zwłaszcza ich pewnymi "technikamii komunikacji społecznej' i gadaniem głupot. Nie traktuj proszę moich postów jako PRowe wypowiedzi.

Wracając do sprawy merytorycznej to muszę powiedzieć, że strony, które już się indeksują i które chciałem wrzucić do Twojego systemu leżą na tym samym IP co skrypty sprawdzające pozycje stron moich klientów. Oczywiście nie mam nic przeciwko wykorzystaniu mojego IP do odpytywania google, ale z drugiej strony muszę mieć świadomość takiego faktu. Wtedy będę mógł lepiej zarządzać swoimi zasobami i zmienić IP zaplecza lub skryptu do sprawdzania pozycji. Tak to po prostu wygląda.

Gdyby z jakiś względów mój skrypt do sprawdzania pozycji pokazał 0 zamiast 1 na skutek blokady Google straciłbym pieniądze, przy których zysk z uczestnictwa w Twoim systemie jest niczym :P Dla wiekszości userów fakt odpytywania Google nie robi żadnej różnicy, mi akurat (w przypadku pewnych stron) robi wielką.

Tak to wygląda. Życzę sukcesów i trzymam kciuki za powodzenie projektu.

edit: literówki

Pozdrawiam

Kila

system powinien (...) dać mozliwość wyboru instalki.
System na Waszą prośbę daje możliwość wyłączenia aktualizacji - jest domyślnie wyłączona. Dopiero po ustawieniu praw 755+ na plik stopka.php, system ma możliwość nadpisania skryptu (100% bezpieczeństwa). Nasz klient nasz pan. :-)
leżą na tym samym IP co skrypty sprawdzające pozycje stron moich klientów
I to jest argument merytoryczny. Choć oczywiście, więc na skutek wczorajszej PR-owej awantury, Użytkownik ma możliwość zablokowania sprawdzania site (które nigdy nie zostało wykorzystane), a także aktualizacji skryptu (100% bezpieczeństwa).
Dla wiekszości userów fakt odpytywania Google nie robi żadnej różnicy
To prawda. Dla nich będzie przeznaczona nowa funkcjonalność w systemie - autoinstalacja skryptu. Miała być w poniedziałek, ale nam zajęliście czas tymi proxy. :-)
trzymam kciuki za powodzenie projektu.
Dzięki. :-)

Pozdrawiam, J.

system powinien (...) dać mozliwość wyboru instalki.
System na Waszą prośbę daje możliwość wyłączenia aktualizacji - jest domyślnie wyłączona. Dopiero po ustawieniu praw 755+ na plik stopka.php, system ma możliwość nadpisania skryptu (100% bezpieczeństwa). Nasz klient nasz pan. :-)

tzn ze obecnie mogę już sobie pobrać instalkę bez proxy ?

Witaj,

Instalka wg mojej wiedzy nie zawiera proxy, tylko gotową, niemodyfikowalną funkcję do sprawdzania site() i pozycji(), które nigdy nie były wykorzystane i nigdy nie będą jeżeli tego sobie nie życzysz (zaznaczysz w panelu). W takim wypadku system gwarantuje Ci, że także nigdy w przyszłości, nie będzie korzystał z tej funkcji, więc nigdy żadne zapytanie inne niż o linki nie wyjdzie.

Jeżeli i w ten sposób nie dogodziłem Twoim potrzebom, każdego ranka będę musiał budzić się z druzgocącą świadomością, że niestety nie dodałeś do SeoPartnera swojej domeny :-(, a tego bym chyba nie przeżył.

Pozdrawiam, J.

Zawsze gdy pierwszy raz próbuje wejść na stronę seopartnera pojawia mi się biała strona. Dopiero po odświeżeniu ładuje się cała strona. Ma ktoś z was podobny problem :>?

Mam podobną sytuację. Nie występuje zawsze tylko czasami. Przeglądarka: Opera 10.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

zamiast wierzyć Ci na slowo wolałbym żeby tego nie byo w instalce, poczekam na taką instalkę bez "dodatków"

Też mam podobne odczucie, ale z moich "przecieków" taka wersja bez tych funkcji pojawi się w środę rano. I wtedy też z czystym sumieniem będę mógł dodać więcej stron.

Chciałbym również, tak orientacyjnie dowiedzieć się czy planowane są jeszcze (większe) zmiany w sposobie obliczania punków. Bo z tego co pamiętam już toczyła się dyskusja nad zmianą algorytmu i kiedy (czy w ogóle) będzie wdrożony. Potem wiadomo, że mogą być drobne korekty - ale generalnie ja i chyba większość pod każdy system ma troszkę inaczej tworzone zaplecze, dlatego fajnie by było już temat z naliczaniem pkt. zamknąć. A tak to dodam zaplecze dostane dużo punktów - po czym zostanie zmieniony algorytm i okaże się, ze mam mało, a z innych stron bym miał korzystniej i niepotrzebne zabawy by były.

Póki co muszę, pochwalić Jeż'a za szybkie interwencje i user frendly panel. Moc nadal jestem na etapie rozpoznania - tak więc o tym wkrótce.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Tak, planujemy wprowadzenie w środę rano.

W systemie punktacji są planowane większe zmiany w punktacji, o których był informowany prywatnie każdy Dostawca Punktów, z jednoczesną prośbą o wstrzymanie się ze sprzedażą i zapewnieniem, że w wypadku strat związanych z punktacją, dla transakcji do 23 listopada 2009, pokrywa je system.

Planowana punktacja będzie składać się z iloczynu czynników, wstępny (uwaga, jeszcze to dobalansowywujemy):

- Google Site, funkcja: x^(0,75)*3.8

- Ilość linków wychodzących, nie licząc linków SeoPartnera, funkcja: 10/(x+10)

- Ilość dni poprawnego działania w systemie, funkcja: (ATAN(x^0,5+0,6)*((x/5+1000)/1000-0,5))/0,77

- Czas w miesiącach od pierwszej indeksacji w Webarchive, funkcja: sgn(x)/2+1+0,03*x

- Linkdomain Yahoo, do wszystkich postron, nie uwzględniając linków od siebie samego: 0,25*(x^0,39)*(0,25/ATAN(x+1))+0,45

Planowane bonusy i kary:

- Zezwolenie na autoaktualizację: *1.1

- Zezwolenie na proxy: *1.1

- Stała liczba linków zamiast losowej: *0.5

- Autooblanie linków tekstem: *1.05

- Zezwolenie na ero: *1.05 (edit: literówka)

Dyskusja o punktacji w tym wątku.

Dzięki wczorajszemu atakowi, możemy się spodziewać poślizgów czasowych, ale kwestia punktacji jest dla nas bardziej priorytetowa niż angielska wersja systemu i autoinstalacja.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności