Skocz do zawartości

SeoPartner.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma problemu. :-)

Jak widzicie w opcjach dla zaawansowanych (Moje Strony -> Dla zaawansowanych), pojawiły się dwa kolejne parametry, Yahoo linkdomain (sukcesywnie przez najbliższych kilka dni uzupełnimy dane o wszystkich stronach) oraz wiek Webarchive (praktycznie całość jest uzupełniona, czytała się ostatnich kilka dni). Czynniki te zostaną one sukcesywnie wprowadzane do punktacji.

Pojawiła się także propozycja pojedynczych cięć punktów dla nieefektywnych seospamiar, czyli takich po których nie chodzą roboty/żywe roboty (Internauci z toolbarem). Co Wy na to?

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pojawiła się także propozycja pojedynczych cięć punktów dla nieefektywnych seospamiar, czyli takich po których nie chodzą roboty/żywe roboty (Internauci z toolbarem). Co Wy na to?

Trochę nie rozumiem - jeżeli nie chodzą roboty (m.in. google - bo to głównie dla nich jest zaplecze) to nie ma situ/BL by Yahoo.

Więc to jak by było weryfikowane przez te parametry.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Mam na myśli coś zupełnie innego.

Jeżeli skrypt wyświetlający linki ma zgłaszać się co godzinę, teoretycznie powinien wykonać 23 pobrania na dobę. Nie 24, ponieważ polecenie pobrania jest realizowane gdy wiek pliku paczki jest starszy co najmniej o godzinę od czasu obecnego. Pobrania są realizowane wskutek uruchomienia skryptu, czyli wygenerowania odsłony, a nigdy nie wypadną odsłony w dokładnie tej sekundzie, gdy paczka się przedawnia. Z poziomu skryptu nie da się zainicjować po stronie Użytkownika crona, który odpalałby pobrania z aptekarską dokładnością, więc zawsze pozostaje co najmniej sekundowe opóźnienie (w praktyce dłuższe - od przedawnienia paczki do następnej odsłony, jeżeli nie ma odsłony przez tydzień, to strona się zgłosi do systemu za tydzień).

Istnieją w systemie (każdym) jednak strony, które nie zgłaszają się 23 razy na dobę, tylko np. 2 razy na dobę. Powodem nie jest błąd w skrypcie, ale brak odsłon (które generują roboty i Użytkownicy). Robot jak już wejdzie raz na tydzień, to zczyta grubą ilość podstron (niekiedy idącą w tysiące), ale jeżeli już kompletnie nie ma odsłon (w szczególności trafficu robota), tym bardziej robot tych linków nie widział, więc nie należy się taka ilość punktów jak nominalna; w wypadku systemów rotacyjnych, gdzie chodzi o to żeby paczki się "kręciły" i mieszały w odpowiednich proporcjach, jest to istotna sprawa.

W wypadku Precli (SeoDopalaczowych - inna bajka), my ze swojej strony używamy "kopacza", skryptu odpalanego od nas, który ma generować po jednej odsłonie raz na wyznaczony czas - wszystko po to, żeby linki się systematycznie ściągały, dodawały do sitemapy, a robot raz na 2-3 dni zczytał wszystko to co nowe. Ale tam są linki stałe - "kopanie" ma na celu przepchnięcie większej ilości linków z tekstem, niż by się dało podczas jednej odsłony, opisywałem tylko rozwiązanie.

Na liczeniu robotów wyłożył się Linkorn /były przekrędy rzędu 1.000% punktów w systemie :)/, ale dlatego że tam był to praktycznie jedyny czynnik wartościujący strony. Tutaj byłby tylko czynnikiem ograniczającym strony w sposób namacalny bezwartościowe.

Mój pomysł polegał na ograniczeniu punktacji dla tych stron, które zgłaszają się z częstością poniżej 25% tego, co powinny. To wyeliminuje strony, które nie mają ludzkiego traffiku (więc, mniej linkowane, niewypozycjonowane, ze słabszymi linkami, i mniej "perspektywiczne"), są napchane pod (zaznaczam) bezwartościowy site, fikcyjne BL i kupiony (przejęty) webarchive, wygenerowane wyłącznie pod systemy (da się tak Ptaq - strona z dużym site, bl, webarchive, nie musi mieć mocnych linków, mogę Ci dać przykłady) i tak opuszczone, że właścicielowi nawet nie chce się wygenerować pustej odsłony raz dziennie. Faktycznie - takie strony wg obiektywnych czynników które obecnie badają systemy, mogą mieć olbrzymie ilości punktów, ale czy powinny?

Pozdrawiam, J.

zamiast wierzyć Ci na slowo wolałbym żeby tego nie byo w instalce, poczekam na taką instalkę bez "dodatków"

Też mam podobne odczucie, ale z moich "przecieków" taka wersja bez tych funkcji pojawi się w środę rano. I wtedy też z czystym sumieniem będę mógł dodać więcej stron.

Czy jest już dostępna instalka bez "dodatków" w środku ?

Mój pomysł polegał na ograniczeniu punktacji dla tych stron, które zgłaszają się z częstością poniżej 25% tego, co powinny. To wyeliminuje strony, które nie mają ludzkiego traffiku

To spowoduje według mnie nowy typ usługi.

Polegac bedzie ona podaj strone a ja spowoduje ze bedziesz mial od 20 do 500 wejść na dobe niby userów. Koszt jedyne 10 groszy na dobę ;)

Czachowski, jeżeli powstałaby taka usługa (i to za 10 groszy), to świetnie, odciążyłoby to naszą infrastrukturę. :-)

Właśnie trwa przeliczanie punktów i przebudowa kalkulatora. :-)

Pozdrawiam, J.

Dobrze to przeliczanie idzie ... masz - xx xxx pkt !

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Witam,

przelicznie chyba ciągle trwa, ale mam pytanie dlaczego po przeliczeniu (chyba) nie pojawily sie dane odnosnie linkdomain oraz webarchive?

przed przeliczeniem miałem ok 1M pkt po (chyba przeliczeniu) ok 300k i zadnych danych odnosnie linkdomain i webarchive,

odswiezylem wszystkie serwisy ręcznie i mam 700k, o co chodzi?

oraz niektore serwisy po odswiezeniu wskazuja 0 site, mimo że po wklepaniu w googlach jest inaczej

będzie jakiś komunikat, że przelicznie już zakończone? narazie czekam z dodawaniem kolejnych serwisów bo to zamieszanie trochę długo trwa.

i jeszcze jedno, troche mnie denerwuje jak system sam sobie dodaje serwisy do "moje strony", większość mam z www na początku a on aktywuje tez bez www i jest tylko więcej pacy, ręcznie muszę usuwać serwisy z listy, aby na nowo dodać z www i jeszcze usunać te bez www, juz nie mowie o wywalaniu pliku z katalogu z linkami aby można było to aktywować.

to skoro już tak narzekam, to czy nie dałoby się zrobić dłuższej listy w "moje strony" niz tylko do 30? wolę dłużej poczekać aż się załąduje 100 niż skakać tam i spowrotem, lub chociaż aby na 2 stronie numeracja leciała dalej czyli od 31 itd.

pozdrawiam:)

Witam

Kiedy sytuacja punktowa się ustabilizuje ?

Bo chcąć wstawić swoje zabawki chce mieć pewną ilość punktów :) co sprawdzam kalkulatorem mam inne wartości - raz które byłyby korzystne a raz śmieszno niskie :)

Pozdrowienia

No przeliczanie chyba na całego - u mnie z prawie 40k pkt. co miałem kiedyś zostało 15k

A BL i WebArchive jak było puste tak jest. Tak więc ciekaw jestem kiedy nastąpi jakaś stabilizacja.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności