Skocz do zawartości

SeoPartner.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wojtek, Pr w kalkulatorze dodany do todo. :-)

Z tego co widzę, to system słabo punktuje Pagerank (...)

Wojtek, musisz być realistą. Ile nie-fakeowych stron PR6 masz we wszystkich SWL-ach? Optymalny target SeoPartnera, to duża ilość hobbystycznych stronek, blogów, tematycznych miniportali, promowanych przede wszystkim naturalnie (także z czasem systemowo) a takie z reguły mają po 100-1000 site, PR3-4 i niewygórowaną liczbę linków wychodzących. Oczywiście strony inne są przyjmowane, jak wszędzie. Przyjęty przez nas wzór, premiuje takie strony.

Opublikowaliśmy jawny wzór na ilość punktów (manual dla zaawansowanych, pkt. 3), włącznie z arcus tangensem i lofarytmami, żeby wszystko było widoczne czarno na białym. Długo pracowaliśmy nad tym algorytmem i mam nadzieję że jest to optimum.

Mich@ł, dziękuję za informację (dziękuję również za informację telefoniczną) pisałem Ci już info w tej sprawie na forum systemowym. Sprawę potraktowaliśmy b. poważnie, autor silnika ma fioła na punkcie zabezpieczeń. Jak widziałeś, z naszego komputera (jak brzmi wieczne wytłumaczenie programisty :D ) import funkcjonował prawidłowo. Opcja importu jest dobrowolna i jest wyłącznie ułatwieniem dla osób, które nie chcą rozkładać tego na 2 czynności: export z innego SWL-a i import z CVS do SeoPartnera. Będziesz stosował to rozwiązanie, które będzie bardziej Tobie odpowiadać. My ze swojej strony staramy się zachować maksymalne bezpieczeństwo wszystkich danych (nie możemy sobie pozwolić na przypadek sprzed 2 lat, gdy wyciekły i zostały anonimowo opublikowane wszystkie adresy i linki z Weblinka).

Odnośnie ilości punktów po dodaniu strony, dopiero (w teorii) po 100 dniach jest ustabilizowana (schodzi program partnerski i przechodzi w program lojalnościowy), w praktyce trwa to ok. 3-4 przeliczenia. Zastosowaliśmy lekkie zabezpieczenie w site: (jest brana średnia wartość z wartości poprzedniej i obecnej-sprawdzanej), w wypadku bana DC (teraz wchodzi w jednym czasie duża ilość domen) ilość mogła się zmniejszyć. Pamiętaj że po instalacji systemu na stronie, zmienia się liczba linków wychodzących. Użytkownicy mogą odświeżyć stronę 1x dziennie.

Po zainstalowaniu skryptu na stronie, strona sama dodaje się do panelu "Moje strony". Może się zdarzyć, że się doda "z" lub "bez" www, stąd zalecam Ci konfigurację przed wygenerowaniem pierwszej odsłony. W szczególności dotyczy to sytuacji kiedy wprowadzasz do systemu stronę na Wildcard (momentalnie dodają się subdomeny - ograniczyliśmy limitem do 5). Ustawienie w panelu opcji "wildcard" powoduje, że subdomeny nie dodają się i nie są liczone oddzielnie, tylko łącznie.

W chwili obecnej pobrania realizowane są w cyklu godzinowym.

Pozdrawiam, J.

Wojtek, musisz być realistą. Ile nie-fakeowych stron PR6 masz we wszystkich SWL-ach?

W sumie to nie wiem.

PR6 podałem, żeby dysproporcja wydawała się jak największa. Przy PR1 i PR2 też nie jest dobrze. Skoro uderzasz w target ludzi, którzy słabo wiedzą co to SEO to może dobrze byłoby ich zachęcić bo dużo takich stron ma PR2, 3 i 4 i szybko bana takie strony nie dostaną. Takie strony na pewną wpłyną bardzo pozytywnie na system, ale jeśli ludzie zobaczą, że ich 10 ładnych, dopieszczonych stron z PR4 dostało tyle samo punktów co 1 kopia Wiki lub agregatora RSSów to moga nie być zadowoleni :D

To oczywiście moje subiektywne zdanie byc moze inne "parametry" mają wieksze znaczenie.

dodaje anchor o tresci: * a tam pisze ze musi miec przynajmniej 2 znaki...

Co jest nie tak?

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Nie ma mozliwości importu konta z seodopalacza metodą login i hasło ?

Jak wprowadzić własne przygotowane wcześniej anchory dla jednego linka od razu? jeżeli mam tych anchorów około 200. Trzeba wklepywać kazdy z osobna? Jeżeli nie bedzie sie korzystać z multianchora.

Czy nie ma mozliwości aby multianchor podczas kliknięcia w "Dodaj" wkleił kod w miejsce gdzie znajduje sie kursor? a nie na koniec zdania.

.

Gamsiu, rozbroiłeś mnie :-), sami się nad tym dzisiaj zastanawialiśmy (-> todo).

Zoozool - liczba w nawiasach jest zakomentowana, trzeba poczekać na content, teraz by były same zera.

LuckySpamer - świetnie; jak będziesz miał uwagi ze strony Dostawcy Pkt., to pisz PM.

yavaho - SeoPartner jest systemem rotacyjnym, z toną dodatków (przede wszystkim: społeczność, ogłoszenia, MultiAnchor/MultiURL, dużą ilością unikalnych domen na starcie i innymi). Z tego względu, punkty SP porównujemy z punktami innych systemów rotacyjnych i, analogicznie, schemat linkowania/indeksacji jest analogiczny do innych rotacyjnych SWL. Pracujemy nad importem przeliczonych punktów (jest sens go włączyć dopiero wtedy, gdy będzie wiadomo ile jest wart 1 punkt, obecnie jest przewartościowany przez duży wkład systemu). Z tego względu, opcja automatycznego importu jest dostępna dla trzech dużych systemów rotacyjnych, natomiast w zakładce Moje Linki -> Dla Profesjonalistów masz po prawej zakładkę import linków, a tam import z pliku CSV, pola textarea, obsługiwane są 3 popularne standardy: SeoDopalacz CSV, SeoNet, e-weblink. De facto reszta też działa, bo format jest ten sam. Innymi słowy, możesz importować całość przez CSV, w 2 kliknięciach zamiast w jednym. :-)

Trochę rozwinę temat MultiAnchora/MultiURLa - yavaho, są to unikalne narzędzia, które służą do losowania linków po stronie Zaplecza Użytkowników (dzięki temu, jak paczka liczy 250 linków i robot Google przejdzie dziennie 5.000 podstron i zczyta 25.000 "slotów", nie otrzyma 100 razy tego samego linka jak jest w innych SWL, tylko 100 różnych linków). Podkreślę, cała kwintesencja polega na losowaniu-generowaniu po stronie Użytkowników w oparciu o zadany klucz, a nie wyborze po stronie systemu z dostępnych (podanych przez Ciebie) opcji, bo byłoby to jednoznaczne z dodaniem kilku(nastu/set) linków. Wiele linków z różnymi anchorami możesz importować przygotowawszy w notatniku prosty CSV; jeżeli będzie taki nacisk ze strony Użytkowników i uznacie że jest to potrzebna, zrobimy opcję zamiany pola "anchor" z input w textarea, nie będzie najmniejszego problemu.

W Kreatorze MultiAnchor/MultiURL nie jesteś związany koniecznością korzystania z opcji "Dodaj", wystarczy że sam napiszesz sobie kod (po 2 dniach korzystania z narzędzia tagi MultiAnchor/MultiURL będziesz znał na pamięć), lub dowolnie zmodyfikujesz to co się dodało. Obecnie w stosunku do tego co jest widoczne na filmie, wprowadziliśmy możliwość eksportu MultiAnchora/MultiUrla z Kreatora bezpośrednio do strony "Moje Linki" jednym kliknięciem (button "Dodaj link" pojawiający się po wygenerowaniu podglądu).

W SeoPartnerze zrezygnowaliśmy z teczek na linki. Z doświadczenia (SeoDopalacza) wiemy, że i tak Użytkownicy w 99% dodają teczki pokrywające się z nazwami domen - stąd dla prostoty, bez zbędnej komplikacji, zwyczajnie sortujemy linki po nazwach domen.

Zwrócę Wam uwagę na jeszcze jedną rzecz, o której sporo z Was jeszcze nie wie. W polu edycji profilu (Mój profil -> Edytuj Profil), możecie określać poszczególne dane jako widoczne dla wszystkich/znajomych/nikogo. Dotyczy to także uczestnictwa w rankingu największych zaplecz, czy ilości linków. W ten sposób osoby które chcą występować w systemie dyskretnie, nie muszą ujawniać informacji o sobie.

Pozdrawiam, J.

Piszę o tym:

$PKT = ((2^(PR/2)/2+0.3) * (2/(linki_wychodzace)/5+1) * (arctg(wiek^(1/2)+0.6)) * ((wiek/5+1000)/1000)) * ((3/log10(site+2)-0.3)*site) * (oblanie_tekstem?1.01:1) * (tylkoczterylinki?0.4:1)

Zależność sajtu od pkt jest niemal liniowa, także duży sajt = dużo pkt.

Wystarczy tu:

Wklepać sobie to:

((3/log10(x+2)-0.3)*x)

Dając zakres od 1 do 100k (czy ile tam Twoja spamiara wyciąga).

Edit: Jeszcze dzielenie przez zero, ale ubaw :)

Witaj,

Nie istnieje możliwość zaspokojenia jednym wzorem wszystkich oczekiwań, bo jedni lubią po misjonarsku a inni na pieska - rozsądź którzy mają rację?

Jedni oczekują silnej promocji PR, inni dużych cięć za linki wychodzące, jeszcze inni chcieliby mieć wszystko liniowo. To co opisaliśmy w Manualu, a co jest "szablonem" wzoru sql-owskiego do wyliczania punktów, jest moim zdaniem przy bieżącym algorytmie dobrą opcją.

We wzorze, odpowiadając na Twoje pytania, mamy:

- PR - wiadomo, od 0 do 10

- linki_wychodzące - wiadomo

- wiek - wiek poprawnego działania (status>=10) w dniach

- site - google site:adresstrony

- oblanie_tekstem - opcja do włączenia z panelu (Moje Strony->Dla Zaawansowanych->Oblanie tekstem), domyślnie wyłączona, jest to sieczka pod spamiarki, użycie to symboliczne +1%

- tylkoczterylinki - opcja do włączenia z panelu (Moje Strony->Dla Zaawansowanych->Ilość linków), domyślnie losowa ilość linków, to pomysł jednego z Dostawców Punktów, daje możliwość ograniczenia liczby linkó wychodzących do 9, żeby się nie załapać na planowaną weblinkową karę :D, przy włączonej opcji jest -60% do punktacji

Ponieważ z wielką chęcią zapoznam się z opiniami każdego z Użytkowników, stworzyłem temat "Dyskusja na temat punktacji", gdzie każdy może podzielić się swoimi sugestiami i oczekiwaniami. Jeżeli nawet nie teraz, to być może na przyszłość coś nam się "urodzi".

Pozdrawiam, J.

Edit: Nie ma dzielenia przez 0, linki_wychodzące>0. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności