Skocz do zawartości

SeoPartner.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak to jest z tym PR? Dlaczego jak dodałem zaplecze z PR4 to jest nadal n/a tak samo PR6, PR2 itd.

EDIT.

Punktowanie też chyba szwankuje... dziwie się, że serwis z PR6, 20k site otrzymał tylko 400 punktów (?).

EDIT2.

Import z e-weblinka mi nie działa.

EDIT3.

2 błędy XSS, ale to już niech programista poszuka, tak dla bezpieczeństwa:)

spro.jpg

Ach, czyli zliczane są linki wszystkie, nawet z SEOPartnera.

Tak czy owak, wzór jest kiepski - ekstremum tej funkcji jest nieskończone. Osobiście zrobiłbym to tak, że przeskalował każdy czynnik do zakresu od 0 do 1 i policzył średnią ważoną albo geometryczną (w tej ostatnie można też zmieniać wagę potęgując lub pierwiastkując).

Oczywiście wagi dobrane na podstawie statystyki i doświadczeń SEO a nie jak ktoś chce lub komu się podoba :D

Witaj,

iabnięty - dziękuję za sugestię, miło jak pojawiają się konstruktywne uwagi. Pojawiła się też zupełnie prywatnie, propozycja cięcia site, w najbliższym czasie podejmiemy decyzję uprzednio informując o tym Użytkowników.

Alumilut, dla porządku, po przeliczeniu obecnie (16.11.2009) mnożnik wynosi:

PR0	0,8
PR1	1,01
PR2	1,3
PR3	1,71
PR4	2,3
PR5	3,13
PR6	4,3
PR7	5,96
PR8	8,3
PR9	11,61
PR10	16,3

Jeżeli uważacie że potrzeba większej "zachęty", jak najbardziej ten argument do mnie przemawia.

Tak żebyśmy nie zaśmiecali topiku, proszę o zgłaszanie sugestii w odpowiednich działach forum systemowego, tzn.: Błędy, Pomysły. Z góry dziękuję.

SilverT - rozumiem że możesz mieć takie odczucia, zwłaszcza że już na 1-y rzut oka widać jak dużo wysiłku włożyliśmy w "koloryt" SeoPartnera, adresowany do Początkujących Użytkowników, a panel SeoDopalacza nie został wzbogacony o - choćby - video, czy ajaxa. W ciągu ostatnich miesięcy (w szczególności ostatnie 2 tygodnie!) w SeoDopalacza włożyliśmy i wkładamy dużo pracy, ale operacje na bazach danych, czy aktualizacje skryptów, nie są, ani nigdy nie będą tak zauważalne jak SeoPartnerowskie videotutoriale, czy ładne bannerki. To już specyfika tego rodzaju pracy, której i tak nikt nie pochwali (to normalne, przyzwyczailiśmy się). Właśnie zaagnażowanie w bieżące aktualizacje SeoDopalacza były powodem przejściowych niedogodności i, nie ukrywam, dużego opóźnienia w premierze SeoPartnera. Chcemy, aby SeoPartner był naturalną ewolucją - rozszerzeniem SeoDopalacza. Systemy mają inne grupy docelowe, stąd liczone wspólnie poszerzają udział w rynku. Jedno istnieje z drugim. Jak pisałem w temacie obok, systemów nie da się porównać, bo porównanie systemu stałego z rotacyjnym przypomina porównanie metra z kilogramem.

Mieliśmy już dużo wrażeń na dzisiaj, pozwólcie że na dzisiaj już odpocznę. :-)

Wielkie dzięki za dzisiejsze konstruktywne uwagi.

Pozdrawiam, J.

P.S. Ale mam dużo dodanych znajomych. :D

dzięki za wyczerpującą odpowiedz :D

mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem zamysł całego przedsięwzięcia. dlatego mam małe pytanie. czy można umieścić kod wyświetlający linki z seopartnera na tym samym zapleczu podpiętym co w seodopalaczu?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Na jakiej zasadzie są uwzględniane pobrania linków ? Mam 6 fraz i na każdą dałem 1000 punktów i efekt taki:

fraza 1 - 4xx pobrań

fraza 2 - 1xx pobrań

fraza 3 - 1xx pobrań

fraza 4 - 4xx pobrań

fraza 5 - 4xx pobrań

fraza 6 - 1xx pobrań

A więc dość spora różnica jest dla 1k punktów.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Jeż mówi, że nikt nie chwali, to ja pochwalę, bo lubię doceniać ciężką pracę. Żaden SWL nie jest tak przyjazny użytkownikowi. Często żeby dowiedzieć się czegokolwiek w innych systemach (nie będę podawał nazw, nie chce flame'a) trzeba googlać, bo na stronie nic nie ma. Totalny laik jest w stanie dzięki tym filmikom w całości i przystępnie poznać specyfikę systemu. Filmiki te są bardzo profesjonalne, bardzo przyjemne. W dodatku XXI to jest podobno pokolenie "homo videns", więc jak ulał pasują te filmiki do specyfiki ludzi z niego korzystających. :)

Oczywiście, najważniejsza jest skuteczność. To jest podstawa, nad tym głównie należy się skupiać, ale ja osobiście doceniam za piękny design i profesjonalne przygotowanie tego systemu grupę która nad tym pracowała.

Reasumując: brawo. ;)

. Żaden SWL nie jest tak przyjazny użytkownikowi. Często żeby dowiedzieć się czegokolwiek w innych systemach (nie będę podawał nazw, nie chce flame'a) trzeba googlać, bo na stronie nic nie ma.

nie masz racji

1. widać nigdy nie korzystaľeś z video kursów na allegro dla poczatkujacych pozycjonerów raczej też nie używaľeś innych swl,i co jest dziwne :)

2 .nie bez przyczyny jest powiedzenie ze uzywaj swl trzeba umieć

Nowy system spisuje się świetnie.

Ma podstawową zaletę, skorzystał z domen jakie użytkownicy wnieśli do seodopalacza.

Chociaż na stronie seopartnera napisano, że 20 000 domen wniósł autor systemu.

Do tej pory na podstronie Domeny czy sub -domeny, wyświetlał się link do strony linkowanej z seodopalacza, do reklamy, do jakiś innych stron w seodopalaczu.

Od tej pory doszło około 5 linków do stron z seopartnera... i siła tych linków na pewno spadła, czy w związku z tym, tu pytanie do Jeża przewiduje się jakiś bonus punktowy dla ludzi, którzy wnieśli swoje domeny do seodopalacza? Wydaję się to konieczne..

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności