Skocz do zawartości

SeoPartner.PL

jez

Rekomendowane odpowiedzi

hey czy mozecie powiedziec czy warto za to sie brac...??? Nigdy nie uzywalem systemow wymiany linkami a czas najwyzszy zaczac. Tak szczerze. Oplaca sie za to zabierac?

Thx i pozdro

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

• Odpowiedzi 281
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

System sam dodaje stronę do panelu.

Ale dlaczego dodaje strony bez www jeżeli strony dostepne sa tylko z www ?

Jest to obojęte? Nie ma róznicy w ilości punktów?

U mnie pod IE7 nie działają opcje dotyczące zmiany parametrów linka.

te z tej rozijanej listy

- ustaw punkty

- staw przyrost

- usuń

Nie pojawia się to wyskakujące okienko z monitem o podanie wartości.

.

Jedno nie działa za drugie się bierzecie, teraz to się posypie próśb o pomoc, bo nie przydziela, albo w tym teraz coś. Ile osób zatrudniliście do pomocy żeby to ogarnąć, jak wystarczy poczytać temat seodopalacza że tam jeszcze przez tyle czasu tego nie ogarneliście (dobrze szybko się stamtąd wycofałem )

yavaho - Oblanie tekstem dotyczy oblania tekstem włączonego w panelu (Moje Zaplecze -> Dla Profesjonalistów -> Oblewanie Tekstem). Jest to opcja dla robotów, nie nadaje się pod "zwykłe" strony i daje zaledwie symboliczne 1%. W chwili obecnej (18 listopada) nie premiujemy inaczej stron które rozrzucą linki inaczej. Linki rozbijesz samodzielnie (przykład w kodzie do wstawienia, Pozycjonowanie -> Pobierz system) dla siebie samego, aby uniknąć namierzenia (ilość linków SP jest zawsze losowa, chyba że ktoś użyje opcji "tylko 4 linki"). W dzisiaj i wczoraj toczyła się dyskusja na temat punktów, stąd jeżeli nadal będą w tym kierunku naciski, zastanowimy się nad uwypukleniem niektórych czynników we wzorze na punkty.

SilvetT - Kod SeoPartnera możesz umieścić w części SeoDopalacza. Możesz umieścić w Zapleczu, natomiast w Preclach NIE możesz (zgodnie z licencją skryptu Presell Page SeoDopalacza, nie można w jakikolwiek sposób modyfikować skryptu).

Elpav - link w todo. Ale mi zaindeksowałeś system tym blipem/twitterem. ;-)

Iguana - i Tobie serdecznie dziękuję za opinię, profile 4 osób supportu masz w 1. poście.

Mich@ł - przeliczenia odbywają się w cyklu godzinowym (nie 12-godzinnym / 24-godzinnym jak w innych rotacyjnych SWL), natomiast ciągle obserwujemy mocny efekt "mocy dodanej", tzn. o ile mnóstwo systemów ma x% mocy sprzedanej i wkładanie do nich 1 "punktu" oznacza że wyciągasz 0.5 "punktu" (masz zysk przez "rozrzucenie" linków), to w chwili obecnej włożenie 1 "punktu" z dodaną 10-krotnie większą ilością domen niż jest w systemie, daje efekt dokładnie odwrotny. Oczywiście jest do bardzo duży motywator, żeby wejść w system właśnie teraz, bo wyciągnie się z niego n razy więcej i ta ilość będzie maleć wraz ze zmniejszającym się udziałem zaplecza systemowego w całości punktów. W chwili obecnej, przy tak dużym wkładzie systemowym, realnej mocy punkta w odniesieniu do dowolnego innego SWL, nie da się oszacować.

Nikosis - dziękuję :(, bardzo miło to słyszeć. Nie wciągaj się w dyskusję z osobami które żeby się tu wielokrotnie wypowiedzieć zakładają 10 kont, są płonne. ;)

mikeusz - dziękuję :), jak pisałem w kilku miejscach, nie jesteśmy w roku 2006, rynek wymusza wejście silniejsze niż z setką własnych domen, bez względu na inne czynniki. Start SeoPartnera jest domenowo był ok. 15-krotnie "silniejszy" niż start SeoDopalacza, a ten było ok. 3-krotnie "silniejszy" niż start kolejnego systemu (pamiętajcie, że mówimy o domenach unikalnych, bez wielokrotnego naliczania subdomen). Odpowiadając Userowi SilvetT, pisałem o tym że w niedługim czasie będą to naczynia dwustronnie (a nie jednostronnie) połączone, co za tym idzie linki z jednego systemu będą w drugim i odwrotnie - to jest odpowiedź na Twoje pytanie, bonusem będzie zwiększenie zasięgu Zaplecza, poprzez przeznaczenie części potencjału SeoPartnera dla Linków SD i części potencjału Precli+Zaplecza SD dla linków SeoPartnera.

yavaho - jeżeli chcesz samodzielnie skonfigurować stronę (np. dodać ją "z" www lub bez, w zależności od tego jak masz ustawione), po prostu dodaj ją w panelu, a dopiero później zainstaluj skrypt. Opcja samoczynnego dodawania do panelu jest przeznaczona dla laików, a w ręku części osób może rodzić problemy (np. domeny na wildcard - momentalnie doda zgłaszające się subdomeny, limitowane do 5, jeżeli nie ustawisz takiej opcji). To w jaki sposób jest skonfigurowany jest adres strony, musi być zgodne z tym jak się dodaje do panelu (jeżeli jest inaczej, strona nie pobierze linków - zapobiega to wyciąganiem linków z systemu). Jeżeli Twoja strona jest dostępna z www i nie zawiera innych subdomen, zapytanie site:domena daje tyle samo wyników ile daje site:www.domena, stąd ilość punktów będzie taka sama. Dzięki za spostrzeżenie, sprawdzimy IE7.

Pozdrawiam, J.

jez, ale ja dalej nie rozumiem czemu jak daje dla kilku fraz po 1k punktów to pojawiają się tak duże różnice jak podałem we wcześniejszym poście :(

fraza 1 - 4xx pobrań

fraza 2 - 1xx pobrań

fraza 3 - 1xx pobrań

fraza 4 - 4xx pobrań

fraza 5 - 4xx pobrań

fraza 6 - 1xx pobrań

W jaki sposób mam sobie oszacować jak racjonalnie przydzielać punkty aby domena nie dostała "kuku" jeżeli dla jednej wartości punktowej [w tym przypadku było to 1k punktów] są tak duże różnice w pobraniach :)?

Same punkty widzę że zaczynają rosnąć ;)

Mam jeszcze pytania ;) Czy to prawda że te ponad 20k domen to są domeny z seodopalacza? Jeżeli tak to znaczy że w większości moje linki wyświetlają się na serwisach PP ;)?

I ostatnie pytanie, co mi da włączenie wildcardu dla domeny ;)? Czy taka domena będzie dostawała więcej punktów niż domena która dodam do systemu bez www na początku :>? Jeżeli tak, to jakiego rzędu [%] są to różnice ;)?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ja natomiast chciałbym zabrać głos dotyczący sekcji 'Moje linki'

Najbardziej irytujący jest fakt, że na jakiej przeglądarce bym nie ustawiał (na IE w ogóle nie działa) to nie zmieniają się wartości w kolumnach: Punkty | Przyrost.

Dodając np dwa anchory na jeden adres w przypadku jednej z dodanych przeze mnie stron punkty i przyrost zmieniły się tylko dla drugiego anchora. Pierwszy dostał jakąś dziwną ilość punktów a przyrost jest na 0.

W przypadku dwóch kolejnych dodanych stron do linkowania ilość przydzielonych przeze mnie punktów podzieliła się na ilość anchorów dla danej strony. Why? :)

Chodź nie wiem jak bym nie kombinował to nie zmieniają się te wartości. Odechciało mi się dodawać kolejne strony do linkowania bo chyba musiałbym wziąć relanium.

Co do dodawania stron to co mnie wczoraj dziwiło serwisy po 16k, po 9k dostawały śmieszną ilość punktów - w sumie dostałem 800 pnkt. Nawet jak ustawiłem opcje oblewania tekstem. Kiedy zalogowałem się rano punkty wreszcie wyglądają normalnie - jest 15k.

Brakuje mi takiego multi linka jak jest w gocie, gdzie wkleja się adres i różne anchory lub na odwrót. Ten sposób, który wymyśliliście jest ciekawy i innowacyjny ale np ja z niego będę korzystał rzadko. O wiele bardziej przydałby się takie rozwiązanie jak to ma miejsce w gocie.

Odnośnie wyglądu strony to jest ok, podoba mi się :( - nie ma problemów z instalacją systemu tak jak w dopalaczu. O czym za chwilkę napiszę w temacie poświęconemu dopalaczowi ;)

Co do dodawania stron to co mnie wczoraj dziwiło serwisy po 16k, po 9k dostawały śmieszną ilość punktów - w sumie dostałem 800 pnkt. Nawet jak ustawiłem opcje oblewania tekstem. Kiedy zalogowałem się rano punkty wreszcie wyglądają normalnie - jest 15k.

A czy przypadkiem nie jest tak, że punkty za dodane zaplecze rosną z czasem? :)

Witajcie,

Mich@ł - po kolei:

Pobrania. Jak pisałem, jeżeli system daje od siebie 20.000 domen i pierwszy Uzytkownik doda 1 domenę, to w postaci linków dostanie 20.000 razy więcej niż włożył. Gdy system będzie miał 22000 domen (20.000 własnego wkładu i 2.000 Użytkowników), dodanie 1 domeny będzie skutkowało uzyskaniem 10 razy większej ilości linków niż się wkłada. W momencie gdy system będzie miał 40.000 domen (20.000 własnego wkładu i 20.000 Użytkowników), dodanie domeny będzie skutkowało uzyskaniem 2 razy więcej niż się włożyło. Ponieważ liczby które pojawiają nam się w statystykach są, nie ukrywam, dosyć zawrotne, i zmieniają się (w pierwszym okresie) z godziny na godzinę, nagenerowaliśmy linków do wypchnięcia dużo więcej niż jesteśmy w stanie. Generowanie odbywa się raz na godzinę, dlatego jak dodałeś 3 linki, mogły się załapać na przeliczenie o (np.) godzinie 15-tej, a o godz. 16-tej już wartość punkta nie była taka sama. Inna sprawa, że kolejność linki do wypchnięcia wychodzą w 100% losowo. W niedługim czasie, jak choć trochę ustabilizuje się, dodamy do "chmurki" szczegółowe informacje o ilości pobrań oczekujących, średnich, wypchniętych w aktualnej kolejce i w ogóle. Zoptymalizowany przed chwilą system wagowy, uwzględnia reszty z dzielenia, dlatego nie istnieje współczynnik progowy linka. Jeżeli (teoretycznie) wynosiłby on 5 punktów, a na link przydzielono 1 punkt, ten link wyjdzie po 5-tym przeliczeniu.

Proszę o dodanie większej ilości linków i mniejszych mocy /brzmi może dziwnie, ale chyba żaden system wcześniej, nie miał problemu zbyt dużej ilości domen i zbyt małej ilości linków :)/. Bezpieczna ilość to 50-200 punktów. W chwili obecnej nie ma sensu dodawać więcej niż 10.000-15.000 punktów na link - przy tak małej ilości linków w systemie i tak nie przejdzie więcej pobrań, ale ta liczba się zmienia z godziny na godzinę.

Andersson - prawdopodobnie operujesz systemem wagowym, poczytaj o różnicach: https://www.seopartner.pl/Pomoc/#2_5_3 - jest to system analogiczny jak w SWL rotacyjnych (przydzielasz wagi punktów, a faktyczna ilość punktów jest rozdzielona na wszystkie linki po równo/proporcjonalnie do wag), natomiast dla zaawansowanych jest udostępniony system punktowy, gdzie masz pełną kontrolę nad każdym linkiem.

titaN - bierzemy zaraz na tapetę.

Andersson, Gamsiu - ilość punktów rośnie w czasie (program lojalnościowy), dlatego jutro będziecie miec więcej punktów niż dzisiaj. Po ok. 100 dniach POPRAWNEGO działania systemu, całość punktów będzie dostępna.

Opcja wygodnego dodawania większej ilości anchorów w todo.

Pozdrawiam, J.

Edit: Re down: Tomek, w swoim poście wyraziłem się jasno.

Opcja samoczynnego dodawania do panelu jest przeznaczona dla laików

No właśnie. Laik może nie wiedzieć że istnieje jakas roznicą pomiędzy "z www" a "bez www" I w tym przypadku to system powiniem wybrać porawną wersję adresu strony.

Dlaczego nie ma exportu i importu w formacie seopartnera?

Wyeksportowałem w linki w formacie seodopalacza, aby recznie przygotować sobie następną paczkę linków do dodania. Ale po imporcie pliku, wartości: punkty i przyrost zostały nadane domyślnie na 1 i 0. A ja tyle czasu straciłem na ustawienie tych parametrów.

Błędy

Nie można zmienić wartości piewszego linka metodą: zaznacz > wybór z lity > ustaw punty lub przyrost.

Po jakiejkolwiek zabawie ze zmianą parametrów linka, nie dostepny jest import z pliku, trzeba przeładować stronę aby ta opcja była dostepna.

Pod IE pojawiają się inne dymki niz pod FF (po najechaniu na obrazki, ikonki)

W ogłoszeniach. Gdy juz się wejdzie w konkretne ogłoszenie to w tym momencie zmienia się podlinkowanie w menu po lewej i nie można juz otworzyć żadnej listy z ogłoszeniami.

To powyżej to pod FF

Pod IE to jest masakra z JS :)

Chyba poczekam sobie az system zakończy testy. W chwili obecnej dobrze działają wynalazki dla grupy docelowej do ktorej ja nie należę. Mam na myśli multianchor i oblewanie "tekstem".

.

Jeżeli nie wiesz którą opcję wybrać (czy bez, czy z "www"), zwyczajnie nie dodajesz strony do panelu, tylko instalujesz skrypt na stronie i ją odświeżasz. Strona doda się sama, z poprawnym początkiem.

Dziękuję Ci za rzeczowe informacje.

Pozdrawiam, J.

I ostatnie pytanie, co mi da włączenie wildcardu dla domeny :)? Czy taka domena będzie dostawała więcej punktów niż domena która dodam do systemu bez www na początku :>? Jeżeli tak, to jakiego rzędu [%] są to różnice :)?

Zreflektowałem się, że nie odpowiedziałem w ostatnim poście.

Opcja w panelu "Wildcard" powoduję blokadę dodawania do panelu subdomen. Żeby nie było sytuacji, w której ktoś zapomni ustawić i doda mu się do panelu 1000 subdomen, ustawiliśmy ich limit na 5 (to jest jednocześnie limit subdomen które można dodać z systemu).

Bez względu na to czy dodasz adres z "www", czy bez "www", musisz mieć wstawiony skrypt na wszystkich podstronach zwracanych przez komendę site:adres. Różnice mogą być tylko wtedy, gdy dodajesz stronę z "www" i wyświetlasz linki tylko na stronie z "www" - wtedy w zapytaniu site: nie wyświetlą się subdomeny.

Pozdrawiam, J.

Strona doda się sama, z poprawnym początkiem.

A dwa posty wyżej pisałem że właśnie dodaje nieporawnie po mimo tego że nawet istnieje tylko jedna wersja.

Jeżu czasem odstaw to jabłko na bok (z loga seopatnera) jak czytasz posty ;p

Max 80 znaków link

Max 30 znaków anchor

Troche krótkie dla niektórych przypadków.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności