Skocz do zawartości

Program do sprawdzania pozycji w googlach

Ania22

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam również jak tomek24 oraz sleaquit program Free Monitor for Google. Program jest dość prosty w obsłudze, do stworzonego projektu można hurtowo zaimportować słowa kluczowe pozycjonowane odpowiadające domenie. Można także ustawiać głębokość sprawdzania pozycji chociaż jak powszechnie wiadomo, liczą się tylko dwie pierwsze strony wyników czyli 20 wyników wyszukiwania.

Zrobiłem także test i wrzuciłem ok. 800 słów do sprawdzania do programu. Program owszem sprawdził 800 słów i wyświetlił pozycje, natomiast jak włączyłem sprawdzanie raz jeszcze to część słów sprawdzonych wcześniej, które miały 0 pozycję nagle uzyskało prawidłową pozycję. Wynika z tego, że program nie zawsze idealnie zaczyta pozycję domeny dla wybranego słowa kluczowego. Jeśli ktoś z was spotkał się z takim przypadkiem to proszę o info. Być może program sprawdza z różnych Data Center Google, wtedy na to już nie mam wpływu.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 tygodnie później...

Witam

Dzisiaj Avast usunął mi Free Monitor for Google ponieważ znalazł w nim trojana. Potrzebuję tego programu. Czy miał ktoś podobny problem?

Edit: zassałem WebCeo i identyczny problem ;)

Edit: Problem rozwiązany po kolejnej aktualizacji Avasta

• 2 miesiące temu...

Odświeżę trochę wątek - czy miał ktoś problemy z działaniem Free Monitor for Google objawiające się tym, że raz na kilkadziesiąt uruchomień "gubił" bazę stron i keywordsów do sprawdzania? które pliki na dysku odpowiadają za te dane, zrobiłbym backup na takie przypadki.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Problem z tym softem jest od zawsze. Jeśli wyłączysz kompa bez zamknięcia programu, to zgubi dane.

Druga sprawa, to dziwne zachowanie, jeśli podczas sprawdzania dasz stop.

Backup robisz w pliku - normalnie. Zapisuje wszystkie dane - wiem, bo przenosiłem "bazę" na innego kompa.

Backup robisz w pliku - normalnie. Zapisuje wszystkie dane - wiem, bo przenosiłem "bazę" na innego kompa.

Co rozumiesz przez backup w pliku? Masz na myśli export keywordsów dla każdej domeny do pliku txt czy coś innego? Ktoś orientuje się w jakim pliku i gdzie ten program tzryma dane dotyczące domen i keywordsów? Na pewno nie jest to żaden plik z katalogu programu.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności