Skocz do zawartości

Płatne katalogi

jun_dymek

Rekomendowane odpowiedzi

"wszyscy jednogłośnie" twierdzicie że to opłaty za rozpatrzenie a nie za link. to ok niech będzie. ale jak to wytłumaczycie zombi z google? zjedzą Was i nie będzie ich to obchodziło czy to za rozpatrzenie czy za co innego. inna sprawa jest oczywiście jak jest świeży katalog a jak jest już "staruszkiem" z doświadczeniem, takie katalogi (i nie tylko katalogi) mają chyba łatwiej u gogle.

więc ja jak już to bym zrobił płatne wpisy za jakieś promo i zostawił wpisy za free. a dopiero po zdobyciu renomy przez katalog zrezygnował z darmowych

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Płatne katalogi, które dają mało lub nie dają nic są najlepszym sposobem na marnowanie pieniędzy. Moda na link „tylko z szczegółów wpisu” przełożyła się na to że katalogami bez dopalania wpisów pozycjonować się nie da. Wpis indeksuje się wszędzie, tylko w szczegółach. Wygląda na to że im mniej tagów, kategorii, bajerów typu „podobne wpisy” tym szansa na zaindeksowanie wpisu większe. Co śmieszne , w części katalogów za dodatkowe kategorie płacić każą. Sensowne stają się Premium wpisy, które oferują link nie tylko z szczegółów.

Wysyłasz sms, moderator rozpatruje wpis (albo odrzuca) a ty z tego nic nie masz - wiem czarna wizja;) Ktoś powie: „dopalaj wpisy!”. Tyle że punkty też kosztują, a samo dopalanie nie zawsze skutkuje indeksacją - powiedzmy drastycznie zwiększa szanse na to wpis zostanie zaindeksowany tam gdzie trzeba. Drogi interes.

Dlatego lepiej dobrze się zastanówcie, czy warto wydać kilkadziesiąt złotych na słabiutkie katalogi (w efekcie wpływu na pozycje). Czy może postawić kilka zapleczówek (np. katalogów).

Oczywiście istnieje sporo katalogów gdzie warto się dodać. Przykładowo warto zapłacić za katalogi Zgreda, web-tolsa i innych gdzie bez dopalania z swl masz szanse na linka z kategorii i tagów.

Treningi WattUp.pl

Przepraszam, że tak się wtrącę do dyskusji.

Od dłuższego czasu kataloguję swoją stronę i okazuje się, że w google w linkach do mojej witryny nie ma żadnego linka z katalogu. Nie wiem czy to chwilowe, czy to jakieś nowe zawirowanie w googlach, czy jednak nie ma sensu tracić czasu na dodawanie strony do katalogów?

Od 1,5 miesiąca też w swoim opisie na pewnym forum mam link do mojej strony i też google tego nie widzi, czy zatem jest sens takiego pozycjonowania?

nawet jesli nie linkuje to wpis powinno załapac w ciagu 2-3 tygodni na małych katalogach. moge powiedziec za siebie i swoje katy (raz na dwa tygodnie generuje sitemape a jej generacja musi byc robiona poźno w nocy gdy jest maly ruch i generuje sie ok 5 godzin :) ) że taki czas wystarcza.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

... czy zatem jest sens takiego pozycjonowania?
Sens jest, tylko trzeba się wykazać cierpliwością i wykonać odpowiednie działania :)

Przystosuj stronę ...

linkuj do niej ...

później linkuj do stron, które do niej linkują ...

później linkuj do stron, które linkujesz bo linkują do Twojego serwisu ...

...

później czekaj na wyniki :)

Pozdrawiam B)

mu chyba chodziło o wyniki w : link:www.strona.pl , a przynajmniej u mnie jest tak różnie, że często spada do 1 - 2 linków do domeny :) w tych wynikach a strony z linkami są oczywiście zaindeksowane w google.

Natomiast yahoo nie ma problemu z znalezieniem tych linków, a na wyniki w serpach nie narzekam

więc akurat link: .... jak dla mnie fajnie że jest ale google sobie bierze jak mu się podoba :)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

• 1 miesiąc temu...

To zależy od tego czy są prowadzą DG czy nie. Polecam zajrzeć do tematu > https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=68018

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności