Skocz do zawartości

Moc PR 4

Apt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam możliwość zamieszczenia linka do mojej strony o PR 3 na stronie o PR 4. W zamian miałbym umieścić na swojej stronie tą samą stronę o PR 4 i jeszcze inną o PR 5. Dodam, że na tej stronie o PR 4 byłyby tylko 2 linki wychodzące do obcych stron w tym jedna to ta moja. Na mojej stronie jest 7 linków wychodzących na zewnątrz.

Pytanie 1: Opłaca się?

Pytanie 2: Czy zwiększy się zasadniczo moc mojej strony po takiej wymianie?

Pytanie 3: Czy jakbym ja umieścił swoją stronę tam gdzie napisałem i nie musiał umieszczać u siebie tych dwóch linków to korzyść miałbym znacząco większą?

Mam nadzieję ze w miarę dokładnie to opisałem, bo jeszcze trochę zielony jestem w te klocki, choć czytam i czytam :)

Zgadza się, już nie ma co patrzeć na pr.

Najlepiej jest wpisać adres domeny dla kalkulatora wyceny domen - szukaj w google.

Nie sugeruj się ich wartością. jak by to była prawda był bym milionerem :D ale możesz sobie porównać wartości twojej i tej drugiej domeny.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

a to ciekawa metoda...

ale np. w przypadku regionalnych się nie sprawdzi ;)

Tak jak inni mówią - na PR nie ma co patrzeć, każdy z nieco bardziej doświadczonych - wypracował sobie swoje metody oceny wartości witryny, ale za pewnie nikt się nimi nie podzieli ;)

Zajrzyj do statystyk, będziesz wiedział ile warte są te serwisy, bo równie dobrze mogą mieć jakieś filtry albo przypadkowo dostały taki PR

...a tak poza tym, to warto się wymieniać tylko z zaufanymi, bo tacy przypadkowi Ci prędzej czy później ściągną linki.

Z drugiej strony nie kalkuluj czy Ci się tak bardzo opłaca czy nie, bo zachodu z tym tyle, a i tak za 3 miesiące Ci ściągnie linki, albo się okaże ten PR5 to już PR0.

No niestety, ale takie są realia polskiego internetu... mało kto ceni swoje słowo... ważniejsze że przeczytał, że linki wychodzące mu osłabiają rozkład PR :D

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

jesli strony sa powiazane tematycznie (ale bez bezposredniej konkurencyjnosci) i jest szansa dostac jakich ruch przychodzacy to nie warto patrzec na PR.

Jesli juz wymieniasz sie linkiem i dajesz komus link ze swojej strony to warto patrzec tylko na ewentualny ruch przychodzacy. Kwestie SEO wg mnie nalezy w takich przypadkach pominac.

polish suicide flew 48 successful missions

Glownie zrocilbym uwage na to czy strony na ktorych umiescisz link maja jakies wysokie pozycje w wyszukiwarce, nawet jezeli nie sa tematyczne a maja osiagniecia w swojej branzy to link od nich sie oplaca, sam PR nie ma wiekszego znaczenia, no chyba ze jest mniej niz zero( szary pasek) to wtedy wrecz obawialbym sie takiego linku.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

• 2 tygodnie później...

Dzięki za wyprostowanie umysłu w sprawie PR ;)

A te kalkulatory wyceny domen to raczej pokazują cenę wg oglądalności strony, nie? Jak to się ma z alexa? Tam też jest ilość odwiedzin itp. Nie jest to pewniejsze źródło wartości strony od kalkulatorków? :)

Wez jeszcze pod uwage liczbe linkow prowadzacych do danej strony ilosc zaindeksowanych stron. Jak oba paremetry sa duze, a szczegolnie liczba linkow to sie oplaca. Sprawdz jeszcze w https://www.archive.org historie tej strony i zobacz, co tam sie dzialo wczesniej.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności