Skocz do zawartości

Z jakiego powodu zniknęła moja strona z przegladarki Google ?

aaatwardyaaa

Rekomendowane odpowiedzi

13 listopada 2009 moja strona (www(kropka)motorspeedwleczycy(kropka)prv(kropka)pl) został zindeksowana przez Google. Po wpisaniu frazy "motor speed łęczyca" pojawiał się na pierwszym miejscu. Natomiast od 15 listopada2009 strony już nie ma w Google. Po wpisaniu frazy site:mojastrona.pl w wyszukiwarkę występuje komunikat że strona nie została odnaleziona. Czy strona zostałą usunięta z indeksu Google??? Jeśli tak to proszę o informację dlaczego tak sie stało. Jak spowodować aby ponownie pojawiła się w Google??? Czy zgłoszenie jej ponownie do rozpatrzenia nie zostanie odebrane przez Google jako kilkukrotne zgłoszenie i spowoduje zbanowanie strony???

Pozdrawiam

prv.pl ? => słaba domenka :D, czy prowdząc działalność nie warto wydać kilka zł na domenę?

Rada techniczna to dodawaj adres do katalogów stron jak ten lub ten i poczekaj aż robot ponownie trafi i zaindeksuje.

pozdro!

Pozycjonowanie stron w Google :: pierwszywgoogle.pl

To, że strona się zaindeksowała, a po dwóch dniach wypadła nie jest niczym nadzwyczajnym. Dwa dni to chwila w wyszukiwarce, na początku indeksowania strony często strona po kilka razy wypada z wyników wyszukiwania, żeby powrócić do nich po kilku dniach. Może być też tak, że różne Data Center wyszukiwarki mają różne wyniki, jedno już zaindeksowało stronę, a drugie jej jeszcze nie widzi. Linkuj cały czas, a jeśli po miesiącu nie będzie jej w wynikach wyszukiwania to wtedy oznacza to problem.

Zanim zaczniesz linkować tą stronę to zastanów się co chcesz sprzedać? Bo Ja widzę po wejściu na Twoją stronę reklamy, które zasłaniają całą Twoją stronę. Domena to obecnie koszt kilku złotych, hosting również. Nie zbudujesz zaufania klientów serwując im reklamę. A jak już wypozycjonujesz stronę to dostarczysz ruch dla reklamodawców prv.pl, a nie dla swojej strony. Podsumowując jeżeli chcesz to robić pod prv.pl to szkoda Twojego czasu.

Druga sprawa to strona, która jest wykonana w pełni we flashu, nie nadaje się do dobrego pozycjonowania, ale to jest drugi duży temat, który możesz rozważać po wykupieniu domeny i hostingu.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Odczekałbym kilka dni pewnie stronka znowu się pojawi

Przebudowałbym ją na coś ciekawszego

Rada techniczna to dodawaj adres do katalogów stron jak ten lub ten i poczekaj aż robot ponownie trafi i zaindeksuje.

a z tej rady bym nie korzystał ... poszukalbym LEPSZYCH katalogów niż wyżej wymienione... sa spisy np klik ktore sa porzadne

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

prv.pl ? => słaba domenka :D, czy prowdząc działalność nie warto wydać kilka zł na domenę?

aliasy z prv sa jednymi z najsilniejszych aliasow na polskim rynku

nie mniej jednak aliasy sa na iframe wiec dla robota strona jest puta i jedyne co widzi to title i url podany w aliasie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

• 2 tygodnie później...

NA początku chciałem wszystkim podziękować za wyrażone opinie..mam jednak kolejny problem :D po dodaniu strony do kilku darmowych katalogów o wysokim PageRank została ponownie zindeksowana mimo że jest zrobiona w dość nieszczęśliwej jeśli chodzi o pozycjonowanie technologi FLASH. Strona po zindeksowaniu wyświetlała się na pierwszych miejscach w Google po wpisaniu fraz "motor speed łęczyca" "motor speed w łęczycy" "motor-speed w łęczycy" "motor-speed łęczyca" " motor speed leczyca" Następnie postanowiłem zmienić Opis strony (META name=’description’) na taki " Motor-Speed Łęczyca. Oficjalna strona sklepu motoryzacyjnego Motor-Speed w Łęczycy. Dostaniesz u nas wszystko co jest Ci potrzebne do motocykla i jego wyposażenia. Potrzebujesz kasku, odpowiedniej odzieży? U nas znajdziesz coś dla siebie! Szerokiej drogi życzy Motor-Speed w Łęczycy". Google uwzględniło zmiany w opisie jednak gdy wpisuje frazy jakie podałem powyżej strona sie nie wyświetla w Google? strona wyświetla się tylko po wpisaniu "motorspeedwleczycy". Co jest tego powodem ??? Przecież w opisie są słowa po których szukam strony w Google.. Dodam jeszcze że nie zmieniałem słów kluczy. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Zauważyłem jeszcze pewną dziwną moim zdaniem prawidłowość. Jeśli jest m zalogowany na moje konto w Google to strona po wpisaniu frazy "motor speed łęczyca" się wyświetla na pierwszym miejscu, natomiast po wylogowaniu sie z konta i wpisaniu tej samej frazy "motor speed łęczyca" strona sie nie wyświetla w Google...

Z tego co widzę Twoja strona jest w indeksie ... link ... więc nie ma sensu ponownie zgłaszać, bo to nic nie da :D

Natomiast:

- jej budowa - chodzi o Flasha, jego minusy można prosto wyeliminować, ale Ty tego nie zrobiłeś,

- to, że do Twojej strony prowadzi 8 linków ...

... ma wpływ na to gdzie się pokazuje ... a raczej gdzie się nie pokazuje ;)

Trochę treści w <noscript>TUTAJ</noscript> (zaraz nad </body>) + podlinkowanie pomoże odzyskać straconą pozycję ;)

Pozdrawiam B)

P.S. Po zalogowaniu Google pokazuje Ci wyniki spersonalizowane, czyli te strony na które klikasz jako najważniejsze - na pierwszych pozycjach ... dlatego wyniki się różnią ;)

Z tego co widzę Twoja strona jest w indeksie ... link ... więc nie ma sensu ponownie zgłaszać, bo to nic nie da :D

Natomiast:

- jej budowa - chodzi o Flasha, jego minusy można prosto wyeliminować, ale Ty tego nie zrobiłeś,

- to, że do Twojej strony prowadzi 8 linków ...

... ma wpływ na to gdzie się pokazuje ... a raczej gdzie się nie pokazuje ;)

Trochę treści w <noscript>TUTAJ</noscript> (zaraz nad </body>) + podlinkowanie pomoże odzyskać straconą pozycję ;)

Pozdrawiam ;)

Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź. Cz mogę liczyć na jakiegoś linka gdzie mogę doczytać jak wyeliminować minusy wynikające z technologi Flash i co tam stawić w znacznik <noscript>??? </noscript> pozdrawiam

Między <noscript>TUTAJ</noscript> wpisujesz treści którą masz na stronie lub to co chcesz podać ... w sensie teksty - w ten sposób są lekkostrawne dla googlebota ;)

Dodatkowo przy Flashu trzeba się bardziej przyłożyć do TITLE oraz DESCRIPTION :D ... nic więcej nie trzeba ;)

Cała reszta to linkowanie ;)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności