Skocz do zawartości

nieuczciwe pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

To moze ja pwiem o co mi chodziło. Otóż nie znam się na pozycjonowaniu, ale pisząc kiedyś do onetu w jakiejś sprawie zapytałam przy okazji o coś tam z dziedziny pozycjonoania i odpowiedzieli ze owszem to o co pytam jest mozliwe, o ile firma, która mi oferuje usługe pozycjonowania nie korzysta z niedozwolonych praktyk... Stąd cale to moje sformuowanie.

Po drugie, wiem o pozycjonowaniu mało jak mowilam, i wiem ze w calosci idea ta jest sposobem na "oszukanie wyszukiwarki", ale mozna ją oszukiwac mniej lub bardziej uczciwie. W przypadku ktory mam na mysli goście mają serwer i kilkaset stron, pozycjonują wszystkie te strony z wszystkimi mozliwymi slowami kluczowymi jakieim przyszy do glowy. Efekt jest taki, ze jak wpiszesz słowo xxx to na pierwszych 10 pozycjach pojaiają się ich strony kompletnie nie zwiazane ze słowem xxx, ale znajdujące sie na ich serwerze. Okazuje się, że na każdej z tych stron są te wsystkie słowa ukryte w kodzie (to widać jak się da pokaż żródło), często sąwpisane nawet po kilka razy, setki słów, a strona o kompletnie czymś innym... Ogólnie rzecz jest frustrujaca, bo ani nie mogą się wypozycjonować inni ze swoimi stronami, ani porządku w wyszukiwarce nie ma, kompletna dezorientacja... Ja bym byla za tym, żeby takie zachownia tepic, i nie widze nic zlego w moim pytaniu.

Po trzecie, może przesadziłam z tą policja, bo w sumie policji nie miałam na mysli, ale skoro w onecie mowili o niedozwolonych praktykach, to myslalam ze cos (dokument jakiś czy cos) reguluje co mozna a co nie, a ktos (instytucja jakac, stowarzyszenie czy ktos inny) tego pilnuje, i ze tam mozna zglosic firmę do prześwietlenia.

Czy teraz jaśniej jest?

Efekt jest taki, ze jak wpiszesz słowo xxx to na pierwszych 10 pozycjach pojaiają się ich strony kompletnie nie zwiazane ze słowem xxx, ale znajdujące sie na ich serwerze

co prawda nie pozycjonuje keywordsa xxx ale tylko raz zdarzyło mi sie przy pozycjonowaniu moich stron trafić na stronkę totalnie niezwiązaną treścią z keywordsem.

Jeśli możesz daj mi na PW te keywordsy #-o sie zobaczy

i tak dla jasności - przykład który opisujesz to z googli , czy z onetu ??

bo jak z onetu to szkoda czasu i atłasu :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności