Skocz do zawartości

zostać grafikiem

McAhis

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za uznanie dla stylu.

Ale dlaczego bzdury? Konkretniej.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

• 3 miesiące temu...

Photoshop czy Gimp to głównie kwestia gustu no i oczywiście zasobu portfela :) Powiem tak, jeśli naprawdę masz zdolności plastyczne, masz wyobraźnie do tworzenia grafiki a do tego dochodzi fakt, że Cię to kręci to nie widzę żadnych przeszkód abyś został grafikiem. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc, czy "jest to do wyuczenia", jeśli chodzi o obsługę programu to zdecydowanie tak, w sieci jest masa stron/for poświęconych programom graficznym (czy to Photoshop czy Gimp) oprócz tego jest masa kursów oraz książek dzięki którym poznasz większość możliwości jakie oferuje Ci dany program. Obsługa programu połączona z pasją oraz wyobraźnią/zdolnościami daje naprawdę duże efekty, jeśli to naprawdę kochasz, nie zastanawiaj się ani chwili dłużej :)

EDIT: Filip_Łdz dzięki za link, strona bardzo mi się spodobała, można dzięki niej poszerzyć wyobraźnię na temat tworzenia grafiki na potrzeby internetu :)

• 2 tygodnie później...

RedWeb. Corel to najpopularniejsze ustrojstwo w PL. Sam jak musze coś stworzyć do druku korzystam z Illustratora (na Maca nie ma Corela), i jeszcze nie spotkałem na swojej drodze drukarni ktora by mi druknęła coś z AI, zawsze chcą pliki z Corela lub ewentualnie PDF.

Kurczę, odgrzebujecie temat sprzed 3-4 miesięcy. Jak patrzę ile wówczas tekstu z siebie wtedy wydusiłem, to brrr....

misieq - absolutnie zgadzam się z Tobą. Corel jest OK. Ja nie jestem grafikiem, ale jak mam potrzebę graficzną, to robię to na Corelu.

Natomiast to, co napisałem wynika z doświadczenia z pracy w agencji reklamowej oraz - że tak powiem - wpływu opinii grafików na moją. Na 6 stanowisk graficznych na jednym mieliśmy w odwodzie Corela - właśnie tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś miał tylko ten program, to żeby otworzyć dany plik albo go przygotować pod ten program.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności