Skocz do zawartości

Unikalność treśći, a ilość.

bojaszukam

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Od wczoraj nurtuje mnie to pytanie chciałem coś poszukać na forum, ale jak widać nie mam do tego daru i nic konkretnego nie odszukałem, a raczej odpowiedzi mnie satysfakcjonującej.

A pytanie brzmi...Czy warto pisać informacje na stronę ( o np. Malarzach ) unikalne czy może jednak warto poszukać jakiś źródeł i po łebkach kopiować. Nie chodzi tutaj o treść dla użytkownika bo z unikalnego jak i skopiowanego dowie się podobnych informacji, tylko jak jest to odbierane przez google? Odpowiadając na to pytanie proszę uwzględnić ilość treści np. Unikalny tekst do 300 znaków skopiowany do 1 000 czy w jakiś sposób google patrzy na to?

Odpowiadając na to pytanie proszę uwzględnić ilość treści np. Unikalny tekst do 300 znaków skopiowany do 1 000 czy w jakiś sposób google patrzy na to?

Chodzi o napisany tekst 300-znakowy powielony 2 razy (wyjdzie wtedy 900 znaków)? Jeżeli tak, to nie rób takich rzeczy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Witaj. W praktyki czyli tego typu napisanie tekstu i powielenie go wiele razy na stronach (klonowanie tekstu) się nie pchaj, gdyż to zaszkodzi bardziej Twojej stronie internetowe niżeli pomoże.

Aby treść strony internetowej była dobra i wartościowa należy:

- Pisać unikalne teksty

- Tekst powinien zawierać minimum 1000 znaków (to nie jest dużo, jeśli wie się na jaki temat będzie się pisało)

- W tekście powinno znajdować się chociaż raz słowo kluczowe, które jest wartościowe dla witryny internetowej i jest pozycjonowane

- Dobrze jest, jak strona posiada minimum 5 podstron z unikalną treścią

- W przypadku unikalnych treści na stronie czyli nie kopiowanych z innych stron internetowych sprawdza się teza, że im więcej tym lepiej.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności