Skocz do zawartości

Proszę o porade, pewnie prosta sprawa

czaras1

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Poprosze o porade. Mam w tej chwili w firmie strone www.immobilienbh.pl Strona ta ma dosc wysoki PageRank. Zakupilem domene, ktora jest latwiejsza w pisaniu i zapamietaniu www.kup-mieszkanie.pl i ustawilem/przekierowalem (w panelu administracyjnym Home.pl) te nowa domene na obecny adres www.immobilienbh.pl Oczywiscie wszystko dziala tylko jednej rzeczy nie jestem w stanie ustawic. Ta nasza strona jest strona dynamiczna (z ogloszeniami) i jak wpisuje te nową domene do przegladarki to ląduje na naszej stronie, ale w oknie przegladarki widnieje niezmiennie caly czas nowy adres w postaci www.kup-mieszkanie.pl i nawet po wejsciu w konkretne kategorie/oferty, adres nie ulega modyfikacjom i nie ma mozliwosci np. przeslania klientowi linka do konkretnego ogloszenia.

U operatora nowej domeny uzyskalem info, ze porzadany efekt uzyskam poprzez przekierowanie plikiem .htaccess 301.

Czy bylby ktos w stanie mi pomoc z napisaniem odpowiedniego .htaccess by uzyskac pelne linki oraz zachowac PageRank ? bede wdzieczny !

Z dodatkowych informacji, ktore moze sie przydadza:

-ta baza danych i wogole nasza strona jest raczej przestarzala (bedzie zmieniana) i jak sie wpisuje jej adres, to do adresu w przegladarce automatycznie dodaje sie fraza "/?MODE=elite" i wyglada to tak: www.immobilienbh.pl/?MODE=elite

-na serwerze ze strona aktualnie plik .htaccess nie zawiera zadnych wpisow.

W panelu home bez przekierowań.

123.pl i 321.pl pokazują na ten sam katalog.

Tam .htaccess

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.321.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.321.pl/$1 [R=301,L]

Takie komendy w .htaccesz niestety tez nie funkcjonują, wyświetla się biała strona. Nie bardzo zrozumialem Twoją pierwszą sugestię: "W panelu home bez przekierowań" ??

Moze zle zaczalem, przepraszam, chcialem ulatwic, wiec dalem zmyslone, krotkie domeny, chodzi konkretnie o nastepujące:

- obecny adres to www.immobilienbh.pl

- nowa domena to www.kup-mieszkanie.pl

Poprawie te adresy za chwilke tez w pierwszym poscie.

U mnie działa nie wiem czy jest to dobre przekierowanie - spece mogą sie wypowiedzieć . spr czy działa

Na home.pl plik ht

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.staradomena.pl

RewriteRule (.*) https://www.nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Strona faktyczne jest w icpnet.pl?

Dopisz domenę kup-mieszkanie.pl do icpnet, zmień delegację domeny (w home) na serwerów dns icpnet, dodaj .htacces i powinno grać:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.kup-mieszkanie.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.kup-mieszkanie.pl/$1 [R=301,L]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności