Skocz do zawartości

Sitemap Pinger (darmowy)

mcb

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za opowiedź. Ogólnie raz działało, raz nie i problemem chyba były znaki końca linii.

Wystarczy

<url><loc>https://przyklad.pl</loc></url>

i zdefiniowanie <xml>

W każdym razie robię sobie teraz sitemapy programem (a nie wyrażeniem regularnym w notepad++) i działa ok.

Możesz jeszcze zdradzić w jaki sposób działa ten pinger? chodzi o pingowanie pojedynczej mapy, gdzie on to wysyła? bo chyba nie do rpc..

Ps. To jak dotąd najskuteczniejsze i najszybsze narzędzie do pingowania moim zdaniem. Także fajnie by było gdyby było nadal rozwijane.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wybaczcie post pod postem ale jeszcze chciałem uściślić sposób w jaki program pinguje? pamiętam, że kiedyś był ekstra skuteczny ale nie wiem jak dziś? on wysyła do rpc? czy po przez submit website to google? (tam jest captcha)

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• 2 tygodnie później...

Wszystkim początkującym użytkownikom proponuję na liście adresów (prawe okno programu) umieścić jeden adres według poniższego wyboru:

1. Gdy pingować będziecie same sitemapy:

https://www.google.com/webmasters/tools/ping?sitemap=

2. Gdy pingować będziecie poszczególne url/e, które można umieścić zamiast sitemap w oknie "URL mapy" po lewej (tak, można pingować automatem adresy url, a nie tylko sitemapy):

https://blogsearch.google.com/ping?url=

Aby Google nie posądziło Was o podejrzany ruch z Waszego IP po pingowaniu (pojawia się wtedy w Google komunikat i captcha) należy czas pingowania najlepiej ustawić na minimum 60 sekund.

Wybaczcie post pod postem ale jeszcze chciałem uściślić sposób w jaki program pinguje? pamiętam, że kiedyś był ekstra skuteczny ale nie wiem jak dziś? on wysyła do rpc? czy po przez submit website to google? (tam jest captcha)

RPC = tak, jest to możliwe

Google url submit = NIE

Co do cyt. "ekstra skuteczności" powiem tylko tyle: liczba spingowanych url za pomocą Sitemap Pinger wynosi obecnie ok. 9 milionów i stale rośnie. Program jest używany, o skuteczność (zadowolenie z wyników) trzeba pytać samych użytkowników.

Pozdrawiam

PS

• Przez 2 dni postanowiłem pingować listę nowych, 25-ciu adresów url (TrustRank) dotyczących pewnej domeny - nazwijmy ją X
  • Domena X nie posiadała zaindeksowanych w/w adresów
  • Po 2 dniach domena skoczyła o 3 pozycje, G zaindeksował wymienione 25 nowych adresów
  • Efekt został osiągnięty.
  • Dodam, że bez pingowania wcześniej przez 2 tygodnie nie działo się nic...

W odpowiedzi na pytania kierowane do mnie odpowiem tutaj, że warto również sobie dodać do listy adresów (okno po prawej stronie, pingować co minimum 60 sekund):

https://pingomatic.com/ping/?chk_weblogscom=on&chk_blogs=on&chk_feedburner=on&chk_newsgator=on&chk_myyahoo=on&chk_pubsubcom=on&chk_
blogdigger=on&chk_weblogalot=on&chk_newsisfree=on&chk_topicexchange=on&chk_google=on&chk_tailrank=on&chk_skygrid=on&chk_
collecta=on&chk_superfeedr=on&blogurl=

• 7 miesięcy temu...

witam

zaczołem kozystać z programiku, widze w GWT ze zaindeksowanych linków zaczeło mi znowu przybywać w mapach, natomiast mam taki problem że: jak pinguje linki w mapie która ma 50k adrsów to musze kilka-kilkanascie razy nacisnąć Pinguj i wtedy dopiero cos sie dzieje ( tzn chyba idzie pingowanie) bo widze cały czas napis "Trwa pingowanie!Prosze czekac na status pingowania..." i po kilkunastu godzinach jeden komunikat że pingowanie zakończono.

Przy małych mapach tak do 10k nie zauważyłem tego , pingowanie zaczyna sie odrazu na nacisnieciu

Mapy maja po okolo 5-10mb , tak sie zastanwaiem czy nie lepiej przy takich wielkościach byłoby podawa link lokalny , jesli jest to porblem ze sciągnieciej tej mapy do pamieci ?

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności