Skocz do zawartości

Brak WWW w nazwie domeny - Pomyłka w Webmaster Tools

Kokoro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie tak dawno dodałem kolejną stronę do Webmaster Tools w Google, ale zapomniałem o dodaniu 'WWW' przed nazwą domeny (w sitemap podstrony były z WWW). Po kilkunastu dniach strony wciąż nie było w google (sprawdzałem z www). Błąd zauważyłem, usunąłem nazwę i dodałem na nowo, tym razem z 'WWW'. Stronę zaindeksowało normalnie, czyli w ciągu kilku dni i wszystko pięknie, jest tylko jeden mały problem. Ponieważ klient chciał też aby stronę wypozycjonować, zacząłem robić to co zwyke, czyli dodawać max kilka linków dziennie. Strona jednak zatrzymała się gdzieś w połowie trzeciej setki i od ok. miesiąca nie chce ruszyć wyżej. Być może wpadła w jakiś filtr, ale nie wydaje mi się to prawdopodobne.

Moje pytanie jest takie: Ponieważ wcześniej walnąłem się przy podawaniu domeny, to czy jest możliwa taka sytuacja, że Google zaindeksował sobie stronę bez 'WWW', a potem uznał że strona z WWW to już jest inna strona, która w dodatku jest kopią tej pierwszej?

A skoro kopia, to wiadomo, że i moc niska, stąd problemy z pozycjonowaniem. Dodam, że strona jest świeża, ok 2 mies. w sieci.

Pozdrawiam

Kokoro

To jaką domenę podałeś w GWT nie powinno wpłynąć na problemy z wykryciem głównej wersji, więc wszystko zależy od tego, do jakiej wersji adresu linkowałeś i jaka wersja jest zaindeksowana.

Przy okazji zrób przekierowanie 301 na wersję z www.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności