Skocz do zawartości

Nowość w AdWords? Dodatkowe linki pod reklamą?!

Krzysztof_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Reklama jak zwykle, a pod nia, z odstępem 35px od lewej krawędzi bloku reklam, sa dwa DODATKOWE linki do wybranych podstron reklamodawcy.

Cos jak na dole symuluje. Gdzie to się włącza i jak ustawia wybrane podstrony?

Tych opcji nie zauważyłem a myślałem że już nowy interface google adwords opanowałem :-/

Musi to być opcja sterowana przez reklamodawce bo reklamują coś co tylko do końca tego tygodnia ma sesns ekonomiczny! Dzięki.

Najlepsze wino

Wina z całego świata.

Białe. Czerwone. Różowe.

www.wina-picie.pl

Wina wytrawne

Alkohole kolekcjonerskie

I tu nastepne reklamy w TOP3....

I tu nastepne reklamy w TOP3....

Tak, to nowa opcja, która występuje tylko na niektórych kontach, bo jest dopiero w fazie testowej. Dobrze widoczne jest to pod hasłem "merlin". Poza tym przyznawane jest to reklamom z naprawdę wysokim QS.

Tu coś więcej na ten temat: https://adwords.blogspot.com/2009/11/increa...levancy-in.html

https://adwords.google.com/support/aw/bin/a...p;answer=164778

Tak, to nowa opcja, która występuje tylko na niektórych kontach, bo jest dopiero w fazie testowej. Dobrze widoczne jest to pod hasłem "merlin". Poza tym przyznawane jest to reklamom z naprawdę wysokim QS.

A jakos da sie oszacowac swój QS? Mam CTR na niektore grupy reklam 35% za ostatni miesiac, to chyba dobrze? Nie jest napisane ze wszyscy beda miec ten bajer wkrotce? Twoje zdanie ze ma to korelacje z marką chyba jest sluszne bo znalazlem to jeszcze w jednym miejscu... a zwykle szaraczki co? Dzieki

QS czyli Wynik Jakości widnieje przy każdym słowie kluczowym kampanii, więc nie trzeba nic szacować. Z pewnością im wyższy CTR tym lepszy WJ. Co do dostępności opcji dla wszystkich to myślę, że będzie dostępna niedługo na każdym koncie, ale i tak będzie pojawiać się tylko w przypadkach kwalifikujących się do jej wyświetlania. Szaraczki tez na pewno będą miały szansę zaistnieć z takim gadżetem. To kwestia obecnych testów. Później im trafniejszy będzie wynik na zadane pytanie tym lepiej będzie punktowany i wyróżniany linkami.

QS czyli Wynik Jakości widnieje przy każdym słowie kluczowym kampanii, więc nie trzeba nic szacować. Z pewnością im wyższy CTR tym lepszy WJ. Co do dostępności opcji dla wszystkich to myślę, że będzie dostępna niedługo na każdym koncie, ale i tak będzie pojawiać się tylko w przypadkach kwalifikujących się do jej wyświetlania. Szaraczki tez na pewno będą miały szansę zaistnieć z takim gadżetem. To kwestia obecnych testów. Później im trafniejszy będzie wynik na zadane pytanie tym lepiej będzie punktowany i wyróżniany linkami.

dzieki , CTR mam ponad 30 a WJ 10... wiec czekamy

dzieki , CTR mam ponad 30 a WJ 10... wiec czekamy

Super, a na jaka ilość wyświetleń jeśli można spytać?:) i branżę?

Branze zachowam dla siebie :) Ale sprzedaz, wyswietlen z 40 dziennie, duzy wskaznik odrzucen i konwersji dosc malo ale oferowana sprawa nie jest popularna, raczej niszowa. Koszt na uzyskanie jednej konwersji jest czasami 1/4 zarobku. Troche mi sie te reklamy nie podobaja :-/ "lewych klikniec" nie ma bo mam bardzo obfita liste negatywnych SK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności