Skocz do zawartości

Php, html etc. a pozycjoner

Nikosis

Rekomendowane odpowiedzi

A ja powiem tak - te najlepsze moje zaplecze to jest autorskie. Gdy zlecisz takie coś programiście - albo napisze to podobnie i zacznie sprzedawać, albo podpowie innemu.

Warto się nauczyć php, dopiero wtedy można pozycjonować naprawdę małym koszem i mocno sobie optymalizować pracę.

Ja nauczyłem się php w ten sposób, że przeglądałem kod innych i patrzyłem jak to działa. Po pewnym czasie napisałem kilka skryptów sam. Dziś piszę systemy za pieniądze oraz oprogramowanie OpenSource. Sama strona https://php.net - jest niezwykle ciekawa, jeżeli chodzi o ilość przykładów (komentarze w opisie instrukcji). Natomiast ucząc się z kodu innych - weź dobre przykłady, a nie np. osCommerce który napisany jest tragicznie czy inne przestarzałe skrypty.

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ja obecnie umiem doskonale HTML i CSS i jakoś nie wyobrażam sobie bez tego mojej pracy. Właściwie to przed pozycjonowaniem zajmowałem się tworzeniem stron, także ta wiedza przydaje mi się teraz.

PHP liznąłem podstawy, ale jak na razie to mi wystarcza. Umiem co nieco JavaScript i Ajax, a jak najdzie ochota to i z grafiką się pobawię.

Po co pozycjonerowi html i css?

Chociażby po to, żeby przestały powstawać g*wno warte katalogi, które są podobne do setek innych katalogów. Taki przykład z życia.

Ahh, PHP magia, MySQL magia i wszystko inne jest magią dopóki naprawdę nie chcesz tego opanować. Czy się przydaje? Tak samo jak marketing, pozytywne nastawienie, wolny czas, motywacja, wiedza o końcu świata.

Programowania jest częścią składową która łatwo ułatwia pracę, a i życie osobiste. Po co wydawać pieniądze jeśli masz wiedzę że to samo jesteś samemu wstanie zrobić w 5 minut.

Wiedza o oscommerce? NIESAMOWICIE przydatna - uczysz się że można programować modułowo, mali klienci korzystają z tego skryptu - jesteś w stanie się skonkretyzować w swoich umiejętnościach.

Ucz się tego co Ci się przyda nawet w najmniejszym stopniu. Będziesz do przodu przed tymi którzy nie mają tej wiedzy.

A pozycjonowanie, pozycjonowanie może opanować każdy, nawet bez pasji, zaangażowania, osoba dla której jest to zwykła praca, a nie przyjemność.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

A pozycjonowanie, pozycjonowanie może opanować każdy, nawet bez pasji, zaangażowania, osoba dla której jest to zwykła praca, a nie przyjemność.

Tutaj bym trochę polemizował ...

... zgodzę się że bez pasji / zaangażowania / zamiłowania można się nauczyć, wystarczy że będzie taka potrzeba, np. szefo stwierdzi że strona firmy ma być w TOP10 czy lepiej - to jest wystarczająca potrzeba,

... natomiast nie zgodzę się że jest dla każdego, bo tutaj jest potrzebne coś co trzeba mieć lub wytrenować - cierpliwość, a testem jest pierwszy filtr / ban / nagły spadek pozycji czy brak jakichkolwiek wyników przez kilka miesięcy, ten kto po tym teście zostaje i dalej walczy może się nauczyć pozycjonowania :)

Pozdrawiam ;)

pozycjonowanie może opanować każdy

Chyba jednak nie, bo to widać. Widać na rynku, że nie każda firma SEO potrafi pozycjonować, tak samo jak nie każdy skrypt seo przyjazny jest seo przyjazny. Ba, mało kto potrafi dodać dobry wpis do katalogu, a prawie nikt nie rozumie na czym polega tak na prawdę duplikacja treści. Zdecydowanie nie dla wszystkich jest pozycjonowanie, a uczyć się go można przez lata i G. wiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności