Skocz do zawartości

Wtopa Sprzedawcy Na Allegro :-)

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś kupuje to informacja na maila przychodzi co kupił i za ile i to idzie do sprzedającego jak i kupującego. Wina jest tylko i wyłącznie sprzedającego.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kleszcz, albo smykałka do robienia biznesu :)

Jest chyba jeszcze coś takiego jak wola zawarcia umowy ? Wystarczy się postawić na miejscu tego sprzedawcy i już nie jest tak wesoło. Biznes jest wtedy kiedy obie strony są zadowolone, w przeciwnym wypadku jest to wyłudzenie, kradzież, wykorzystanie, kombinowanie, oszukanie itd.

hmm moim zdaniem takie sprawy powinno się załatwiać poufnie. To jest czysty przykład ludzkiego błędu. Sprzedawca powinien zaproponować kupującym jakąś zniżkę i tyle , np po 100 zł

Ale za co zniżkę? Za to, że się rzucili jak hieny ? Ja bym na miejscu tego sprzedawcy tylko przeprosił i wycofał tę aukcję.

Ale za co zniżkę? Za to, że się rzucili jak hieny ? Ja bym na miejscu tego sprzedawcy tylko przeprosił i wycofał tę aukcję.

teraz sobie myślę co by było jakby np ktoś pomylił się z komputerami i wystawił na 2000 kompów po 10 zł . Co taka osoba ma niby zrobić, iść do więzienia? To w sumie bez sensu...

Wystarczy się postawić na miejscu tego sprzedawcy i już nie jest tak wesoło.
Zawsze mnie uczono że trzeba odpowiadać za swoje błędy...

Swoją drogą nie rozumiem jak można pomylić cenę z ilością sztuk :| przecież po wypełnieniu formularza jest jeszcze podgląd danych.

Co do biznesu to hmm, dajmy taką giełdę... Aby ktoś zarobił inny musi stracić...

hmm moim zdaniem takie sprawy powinno się załatwiać poufnie. To jest czysty przykład ludzkiego błędu. Sprzedawca powinien zaproponować kupującym jakąś zniżkę i tyle , np po 100 zł
Dokładnie i zapewne z większością klientów się dogada szczególnie z tymi co kupili mniejszą ilość sztuk :)
Biznes jest wtedy kiedy obie strony są zadowolone, w przeciwnym wypadku jest to wyłudzenie, kradzież, wykorzystanie, kombinowanie, oszukanie itd.

Po części się z Tobą zgodzę jednakże bo zwykle obie strony powinny być zadowolone jednakże zauważ że zawsze gdy chcesz coś kupić a później sprzedać szukasz najtańszej oferty.

Ogólnie myślę że za cała sytuacje "beknie" osoba dodająca aukcje i w większości przypadków rozejdzie się po kościach...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

O w morde. Takiej akcji jeszcze nie widziałem.

A co do waszych komentarzy:

Zarzucacie kupującym, ze są hienami. Skoro była aukcja, a oni akurat byli w poszukiwaniu dysków, to dlaczego mieli nie kupić? Oferta atrakcyjna, wszystko legalnie, dlaczego mieliby się powstrzymywać od kupna? Nie widzę z ich strony przewinienia.

Jestem pewien, ze się dogadają, jednakże firma na pewno na tym sporo straci...

e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków

Według mnie wykorzystywanie takiej pomyłki i kupowanie 50 szt. to zwykłe, małe skur****stwo.

No wreszcie, jeden sensowny komentarz.

Swoją drogą, śmiałbym się jak by 235 osób zachwyconych ceną wylicytowało "na ślepo" i nie doczytało, że wysyłka jest po 500 zł. :)

Pozdrawiam, J.

Myślę ze to odkręci.

Haha, dobry patent Jeżu, w razie czego moga sobie odbić na następnej aukcji.

Przypomnijmy domenomanie w domeny.pl im sie udalo, duzo osób przymusowo przedluzylo te domeny.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Swoją drogą, śmiałbym się jak by 235 osób zachwyconych ceną wylicytowało "na ślepo" i nie doczytało, że wysyłka jest po 500 zł. :)

Tak, tylko że w takim wypadku nikt by się z transakcji nie wywiązał...założyć sprawę sprzedającemu ok, ale kilkudziesięciu licytującym ? Nierealne.

Po za tym prowizje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności