Skocz do zawartości

Wtopa Sprzedawcy Na Allegro :-)

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie doszło do zawarcia ważnej umowy. Sprzedający nie miał zamiaru po takiej cenie sprzedawać - a więc strony nie ustaliły wszystkich niezbędnych elementów umowy kupna-sprzedaży.

https://www.portal.prawnikow.pl/index.php/p...ro-w-wyniku-bdu

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

generalnie to po takiej odpowiedzi:

"[Odpowiedź z:sob 21 lis 2009 16:32:48 CET] Zaszla pomylka, jednak kazdy inteligenty uczestnik aukcji, to zauwazyl, a kiedy bezzwlocznie otrzymał od nas wyjaśnienia, zrozumial cala sytuacje. Jak widac Pan Marek Fabiszewski z Warszawy ma problemy nie tylko z logiką ale tez z brakiem kultury"

i komentarzu negatywnym ze strony esc.pl na profilu uzytkownika fabio45:

"Jeśli ktoś lubi przeprowadzac transakacje z ludzmi którzy czychają na ludzka pomyłke po to aby się na tym wzbogacic to polecamy Pana Marka Fabiszewskiego z Warszawy. Nas rozbawiło tylko jego zażenowanie kiedy jego cwaniacki plan nie wypalil."

to poszedl bym na jego miejscu do sadu, za a) podanie danych osobowych :D stawianie jakichs smiesznych zarzutow ze koles mial niby niecny plan ale nie wypalil,

sorry ale to ten pomylony sklep zrobil pomylke i powinien sie za to kajac i przeprosic a nie jeszcze komus zarzucac ze mial niecne plany wobec nich, generalnie u takiego kogos jak esc.pl bym juz nigdy nic wiecej nie kupil

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Tutaj całkowicie się z Tobą zgodzę. Widać, że nerwy poniosły tego co zripostował komentarz negatywny. Nie wiadomo też była prywatna korespondencja miedzy nimi :D,ale wiadomo jedno - obie strony zachowawcy się jak "spod budki z piwem".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No właśnie, też to zauważyłem i uważam, że to bardzo nieprofesjonalne ze strony sklepu. Popełnili błąd, powinni się do niego przyznać i przyjąć pokorną postawę. Natomiast pisanie imienia, nazwiska i miasta, z którego pochodzi klient bardzo źle świadczy o sklepie - w moich oczach stracili na wiarygodności.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Przypomina mi się sytuacja jak ktoś omyłkowo sprzedał samochód mający kilka lat za przysłowiową złotówkę. Źle ustawił, zamiast licytacja to Kup Teraz i kupujący skierował sprawę do sądu i wygrał.

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

piajarowo sklep sie załatwił na całego , a wystarczyłyby :

1. odwołanie aukcji

2. przeprosiny/wyjaśnienia

3. wysłanie licytujacym w ramach przeprosin po pendrive

i sprawa elegancko załatwiona

swoją drogą za pomyłki sie płaci ale z drugiej strony żerowanie na pomyłkach też nie jest fair

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie ładnie się zachowali wystawiając negatywny komentarz i podając dane osobowe. Nie pochwalam żerowania na cudzych błędach, ale skoro już go popełnili to powinni ponieść konsekwencje a przynajmniej zrobić jakieś zadość uczynienie a nie 3% rabatu przy następnym zamówieniu, którego pewnie nie będzie.

A co do błędów na allegro to kiedyś też się pomyliłem i zamiast 1 sztuki kupiłem 2 [najpierw strona allegro się nie wczytała więc cofnąłem i kupiłem jeszcze raz, okazało się, że razem 2 sztuki]. Na szczęście sprzedawca zrozumiał mój błąd i zapłaciłem mu tylko prowizję allegro od wystawionej aukcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności