Skocz do zawartości

Wtopa Sprzedawcy Na Allegro :-)

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja mam trochę inne pytanie.

Czy przepis o tym, że od zawartej umowy poza siedzibą sklepu (zakup na allegro) obowiązuje także w przypadku licytacji? Według mnie tak a sprzedawca u którego wylicytowałem przedmiot z którego nie jestem usatysfakcjonowany twierdzi, że ten przepis obowiązuje tylko na aukcjach z kup teraz. Według mnie to ściema, ale może ktoś z Was miał podobny przypadek i zna jakieś piękne terminologie z KC?

Aukcję wystawiła firma, sklep. Niestety w przesyłce nie było paragonu.

Z góry dzięki za pomoc.

https://www.pit.pl/aukcja_dla_konsumenta_po...rnecie_3855.php

Ww. przepisów ustawy z 2 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000r., Nr 22, poz. 271 z późn. zm.) nie stosuje się m.in. do aukcji licytacją bez opcji kup teraz.

Może i jestem niedobry :) ale pozwoliłem sobie napisać do tej firmy z zapytaniem czy będzie jeszcze taka promocja :):D:D

Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi :)

Artykuły, precle, projekty do syroplive.com i safiro.eu SZYBKO,TANIO I SOLIDNIE!

Przepisywanie tekstów, rękopisów, skanów dokumentów.

kontakt: artykulyiprecle@interia.pl gg 15820309

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności