Skocz do zawartości

[sprzedam] dochodowy serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do sprzedania dochodowy serwis znajdujący się pod adresem: fajne-zdjecia.pl - PR3

Serwis powstał w lutym, zamieściłem trochę ciekawych zdjęć i strona znalazła się na stronach głównych serwisów wykop.pl oraz joemonster.org

Statystyki serwisu można sprawdzić tutaj:

https://www.seethestats.pl/site/fajne-zdjecia.pl

Formami zarobku na stronie są reklamy Adsense oraz widget adtaily.

Zrzut z ostatniego miesiąca (październik):

pazdziernik.PNG

Zrzut z listopada (od 1 do dziś)

listopad.PNG

Strona zarabia w adsense od 70-100 zł miesięcznie + 80-100 zł miesięcznie w adtaily.

I nie są to sumy wyssane z palca jak na allegro, zrzuty adsense są prawdziwe, a jak schodzi adtaily, można zobaczyć na stronie :)

Strona zarabia więc 150-200 zł miesięcznie. Wymienione formy zarobku nie są jedynymi możliwymi, szczegóły na PW.

Jak widać po liczbie wyświetleń reklam adsense, tendencja jest wzrostowa więc zarobki będą rosły

Jeśli chodzi o pozycjonowanie, to strona była dodawana do katalogów, bardzo dużo linków to linkowanie naturalne, ponieważ ludzie często linkują do ciekawych zdjęciach na forach itd. Po szczegółowy opis wykonanych czynności pozycjonerskich zapraszam na PW.

Zrzut z aktualnymi pozycjami w Google na interesujące frazy na życzenie.

Około 20% wejść pochodzi z Google Images, a to za sprawą bardzo dobrej optymalizacji wstawianych zdjęć (każde posiada inny alt itd).

Zdjęcia znajdują się na zewnętrznym serwerze, dzięki czemu strona zużywa małą ilość transferu.

Domena wygasa 03.12.09, ale przedłużę ją na własny koszt.

Za cenę przyjąłem 6-krotne średnie zarobki miesięczne (175zł), zatem cena serwisu to 1050zł - niech będzie okrągły 1000zł (do małej negocjacji).

Może się to wydawać dużo, ale strona zwróci się po 6 miesiącach, czyli stopa zwrotu z inwestycji wynosi 200% rocznie - niech mi ktoś pokaże lokatę która taki zwrot oferuje B)

Kontakt: PW, lub admin@fajne-zdjecia.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności