Skocz do zawartości

Jak sprawdzić ile tekstu jest na cudzej www

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym ocenić, czy moja strona ma więcej tekstu od konkurencji (jak wiemy, tematyczny tekst jest ważny w pozycjonowaniu). Czy i jak można to sprawdzić? Chodzi mi o sam tekst (w bajtach albo znakach jak mniemam) a nie o zdjęcia czy wykresy itp. i żeby wynik uwzględniał wszystkie podstrony łącznie.

Przede wszystkim to nie ilość się liczy, a jakość tekstów :)

Nie do końca. Ilość chyba jest też ważna przynajmniej dla robotów G.. Jakość jest ważna o ile przekłada się na linki z innych stron (co nawet przy niezłej jakości tekstów może być zjawiskiem rzadkim), no chyba że przyjmiemy jeszcze iż ważny jest czas trwania wizyty. Konkludując zaryzykuję stwierdzenie że ilość tekstu jest ważniejsza od jego jakości. Oczywiście nie mam na myśli spamu w postaci produktu jakiegos generatora itp. ale spójny, logiczny tekst.

Jeżeli patrzysz tylko i wyłącznie z punktu widzenia robota ... to może tak być, o ile tekst oprócz tego, że jest spory jest też dobry jakościowo (żadne śmieci z nawałem fraz kluczowych) :) Ale patrząc z punku widzenia użytkownika lepsze są krótkie i konkretne teksty, z których może się wiele dowiedzieć niewiele czytając - trzeba szanować czas i oczy B)

Pozdrawiam :)

Czy i jak można to sprawdzić? Chodzi mi o sam tekst (w bajtach albo znakach jak mniemam) a nie o zdjęcia czy wykresy itp. i żeby wynik uwzględniał wszystkie podstrony łącznie.

Można sprawdzić pobierając kod całej strony zadaniem get do zmiennej, przepuścić przez funkcję php która zwróci tylko tekst z pominięciem kodu HTML strony, białych znaków następnie w innej funkcji odczytać sługość tekstu, lub liczbę wyrazów z których tekst się składa. To samo robisz dla swojej strony i masz wyniki.

Jeśli wynik ma obejmować wszystkie podstrony operację musisz powtórzyć n razy podając jako parametr wywołania wszystkie adresy wchodzące w skład danego serwisu :) Pomijając techniczne aspekty jest to całkowicie bezsensowna czynność...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ale po co?

Po prostu rób swoje i rób to najlepiej jak się da, jeśli napiszesz więcej to nie zawsze będzie to lepiej. Niech użytkownik decyduje gdzie chce iść, a uwierz nikt nie sprawdza z userów ile znaków dokładnie masz Ty a ile inni.

Rób swoje i rób to jak najlepiej, a treść wypromuje się przez użytkowników po niekąd sama :)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności