Skocz do zawartości

Podwójna treść

Heniek W.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Interesuje mnie zagadnienie podwójnej treści, karane ponoć przez google.

Zamierzam na mojej stronie umieścić treść regulaminów różnych instytucji bezpośrednio skopiowane z ich strony. Nie zależy mi oczywiście na tym, aby moja podstrona z takim regulaminem była indeksowana w wyszukiwarkach - chodzi tylko o to, aby stanowiła niejako potwierdzenie mojej własnej treści interpretacji tych regulaminów.

Z pewnych względów (programy partnerskie) wolałbym umieścić na mojej stronie treść regulaminu, a nie tylko link do właściwego dokumentu.

Oczywiście umieszczane przez mnie regulaminy są jak najbardziej legalne do wklejenia na własną stronę.

Czy umieszczenie takich regulaminów może spowodować ukaranie mojej witryny przez google?

Pozdrawiam,

Gandalf

Jeżeli tworzysz wartościową dla użytkownika stronę, z której może się dowiedzieć jakiś dodatkowych rzeczy prócz skopiowanych z innych stron regulaminów - nie masz się czego obawiać.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Aby skutecznie zapobiec Duplicat Content (Powielanie Treści - Lektura ze źródła ;) ) najlepiej zabronić botom na indeksowanie zawartości podstrony przy pomocy "nofollow" lub w pliku robots.txt (wszystko szczegółowo opisane w linku , który podałem) :)

Pozdrawiam B)

P.S. Wątpię żeby skopiowanie "regulaminu" z dwóch innych stron podchodziło pod Duplicat Content ... ponieważ nijak nie da się tego podciągnąć pod próbę wpływu na wyniki wyszukiwarki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności