Skocz do zawartości

Własne fonty @font-face

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś walczył z uploadowaniem własnych fontów metodą

@font-face{

font-family: 'nazwa_fontu';

url: ('lokum_fontu.ttf');

}

Metoda opisana jest tu: https://paulirish.com/2009/bulletproof-font...ntation-syntax/

Za cholerę mi to nie działa pod żadną przeglądarką, a może jest jakaś prostsza metoda na dodanie fontów własnych a ja jej nie potrafię znaleźć.

@font-face
{
font-family: nazwa;
src: url('nazwa.ttf');
}

i potem

font-family: nazwa;

używasz.

Powinno działać, pod FF, operą - pod IE i Chrome obawiam się, że nie.

Prócz tego, pozostaję Ci jeszcze sIFR, ale ogólnie nic nie jest idealne, a nawet dobre nie jest...

logo-stat4seo-blue-small.png

Obawiam się, że przyczyną jest wersja przeglądarek bo to świeże rozwiązanie, pod Operą 9.6 nie działało pod 10.01 jest już OK. FF 3.0.15 nie działa

pod IE działają pliki eot podobno a konwerter gdzieś widziałem ale jeszcze nie testowałem

I przy okazji jeszcze jednoa pytanie bo zależy mi na czcionkach 'ręcznych' i wydaje się, że SEGOE SCRIPT jest ok ale to jest standard w Viscie i wyżej, czy być może na nowych makach i linuksach też już to jest standard - orientuje się ktoś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności