Skocz do zawartości

Analiza przypadku.

Dido

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi konkretnie o strone

"www.edzwonki.webpark.pl"
i jego naśladowcy m9.pl i podobne ,którzy powstają jak grzyby po deszczu.

Ten sajt burzy wiele moich teorii.

W treści znajdują się tylko h1 , h2 itp zapchane słowami kluczowymi i linki do innych podstron zrobionych wg tego samego schematu.

1.Treść dosyć uboga i ukryta przed ludźmi.

Po drugie koleś spamuje blogi MT i księgi gości i gdzie się da wrzuca swoje linki.

2. Jak to się ma do teorii ,że najlepsze są linki ze stron powiązanych tematycznie i co z local rankiem??? Czy 1000 linków z gównianych ksiąg gości jest lepsze niż 10 z dobrych tematycznie powiązanych stron?

Na pocieszenie mogę dodać ,że takie stronki dotychczas po 2, 3 miesiącach znikały z serpsów i przeżyłem już wielu takich spamerów w mojej logosowej karierze. Jednak ostatnio ten sajty trzyma się całkiem nieźle. Google dosyć dawno nie odsiewało spamu. :D

Macie jakieś pomysły?

Czasami mam wrażenie ,że te wszyskie googlowe teorie są o d... rozbić. PR, LR, theming, i inne ... Liczą się tylko linki (nie ważne skąd), linki i jeszcze raz linki

A ja mam dwie prosby:

1) jezeli umieszczasz adres strony, ktora spamuje - umieszczaj go prosze w cudzyslowiu - niepotrzebne nam tutaj linkowanie do stron podejrzanych, bo moze to w przyszlosci niekorzystnie wplynac na indeksacje forum

2) usun prosze ze swojej stopki adres "motorola.f6.pl" - skadinad wiem, ze rowniez wykorzystuje nieetyczne techniki...

Jeżeli chodzi Ci o ten div to pojawia się on po kliknięciu na link O NAS :hello: , więc nie ma się do czego przyczepić .

Nie prosiłem o analizę mojej stronki. Więc jak nie ma nikt nic do powiedzenia to najlepiej zamknąć temat albo go usunąć.

Jeżeli chodzi Ci o ten div to pojawia się on po kliknięciu na link O NAS :hello: , więc nie ma się do czego przyczepić .

Niekoniecznie o to.

Wiem, ze jakis czas temu owa strona zostala usunieta z bazy Onetu, wiec widocznie byly jakies podstawy.

Nie prosiłem o analizę mojej stronki. Więc jak nie ma nikt nic do powiedzenia to najlepiej zamknąć temat albo go usunąć.

Analiza zapewne bedzie sie odbywala caly czas - w trosce o forum.

Natomiast jezeli chodzi o tresc pytania, ktore zadales w pierwszym poscie - wydaje mi sie, ze Google robi okresowe testy na korzystanie ze spamerskich technik (analogicznie jak w przypadku duplicate content) - stad caly czas obecnosc stron, o ktorych wspomniales.

Faktycznie to co wyprawiaja, jest bardzo prymitywne i wola o pomste do nieba, ale niestety nie pozostaje nic innego, jak byc cierpliwym.

A co do linkow - to niezmiennie wydaje sie byc najwazniejszy czynnik przy ustalaniu pozycji strony w rankingu - i to wlasnie niezaleznie od zrodla pochodzenia :-(.

Zapewne wszystkie mechanizmy sa dopiero w fazie testowej i google w obawie na jeszcze gorsza jakosc wynikow (szczegolnie teraz, przy wchodzeniu na gielde), nie probuje eksperymentowac publicznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności