Skocz do zawartości

stawki kultura/rozrywka

kulturalny

Rekomendowane odpowiedzi

Ile da się zarobić na kulturze i rozrywce za klika? I jeszcze jedno pytanie od ilu tys. odsłon miesięcznie bądź dziennie addsens w tej kategorii zacznie przynosić jakieś godne przychody? 100 tys. miesięcznie? czy też trzeba mieć 500 tys. a może ponad milion?

Ile da się zarobić na kulturze i rozrywce za klika? I jeszcze jedno pytanie od ilu tys. odsłon miesięcznie bądź dziennie addsens w tej kategorii zacznie przynosić jakieś godne przychody? 100 tys. miesięcznie? czy też trzeba mieć 500 tys. a może ponad milion?

Kultura to jedno, rozrywka - drugie. Moim zdaniem chyba powinieneś nastawić się na to drugie jeśli liczysz na zarobki za klikanie :)

lepiej zrobic jkis serwis z bardziej chodliwej branzy niz palowac sie z rozrywka, gdzie kliki do najdrozszych nie naleza i trzeba sporo nadrabiac ruchem, a utrzymanie sporego ruchu to nie jest zbyt tania zabawa

z AS taka kwote przy rozrywce pewnie bys wytargal przy 1000k odslon - zalezy to wszystko jeszcze od rozmieszczeni linkow itd. ale nie samym AS czlowiek zyje :) - sa jeszcze inne formy reklamy i dochod mozna powiekszyc

to wszystko zlezy od miliona czynnikow - to bardzo szacunkowe wyliczenia

Da radę przyblokować tematycznie pewne kategorie reklam? Mam stronę o Warszawie a w jednostkach linków wyświetlają się ciągle hasła typu imprezy Kraków czy koncerty Toruń... moich użytkowników to nie zainteresuje. Macie jakieś rady? Bo chyba wrzucanie w filtr konkurencyjnych nie będzie rozsądne.

Da radę przyblokować tematycznie pewne kategorie reklam? Mam stronę o Warszawie a w jednostkach linków wyświetlają się ciągle hasła typu imprezy Kraków czy koncerty Toruń... moich użytkowników to nie zainteresuje. Macie jakieś rady? Bo chyba wrzucanie w filtr konkurencyjnych nie będzie rozsądne.

Niestety pozostaje Ci tylko filtrowanie niepożądanych linków.

a możesz mi powiedzieć jak poprawnie wykorzystać to narzędzie google do przeglądania reklam bez klikania w nie>? są mistrzami świata, bo zrobili maszynę która nie działa w chrome (sic) a IE i co gorsze wyświetla mi jakieś te reklamy przypadkowe a nie te które są właśnie na mojej stronie, co jest dla mnie bardziej niezrozumiałe. No i jeszcze pytanie o centrum oceny reklam, a tym narzędziem nie da rady się jakoś posłużyć?

Centrum oceny reklam, o ile dobrze pamiętam, służy do blokowania reklam kierowanych na Twoją witrynę.

Pozostaje Ci tylko filtr reklam konkurencyjnych, ale jak zawsze, tak i w tym przypadku napiszę, że uważam, że korzystanie z tego narzędzia wcale nie podnosi zarobków.

...

Masz racje, nie chodzi mi o wielkie pieniądze. Raczej o kieszonkowe dla studenta, jakieś 500 zł miesięcznie? Po prostu chciałbym ocenić jak odległy jest cel.

W branży rozrywkowej 500 pln/m z samego AS to będzie (biorąc pod uwagę jeden serwis) uniq dzienny w okolicach 2k przy ctr około 3,5-4% i eCPM pewnie z 1,20 usd (liczę w usd jeszcze chociaż nowe konto będzie w ojro).

Ogólnie straszna lipa bo w tej branży stawki będą Ci się zmniejszać wprost proporcjonalnie do liczby klików po pewnym czasie. Dodatkowo przebić się do rozsądnych pozycji w serpach na frazy z rozrywki będzie dość ciężko ale zawsze warto próbować.

Chyba że znajdziesz jakąś niszę i będziesz rył jak muł żeby na tym zarobić.

IMO serwisy typu śmieszne filmiki nadają się już tylko na zapleczówki a z klików zarobią na domeny i hosting.

Powodzenia!

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności