Skocz do zawartości

korzystanie z cudzych praw autorskich, czyli strona w ramce

Tofik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem i proszę o pomoc:

pozycjonuję stronę pewnej firmy z końcówką com.pl, nazwijmy ją abcdefgh.com.pl

Niestety pewna agencja wykupiła jakiś czas temu identyczną domenę, ale z końcówką .pl, czyli abcdefgh.pl

Agencja ta wstawiła sobie w ramce całą zawartość .com.pl (nota bene zawartość stworzoną przez mnie) i siedzi sobie cicho.

Niestety pozycjonując com.pl wszystkie moje działania jakimś cudem przekładają się nie na pozycjonowaną przeze mnie stronę, a na .pl ! (strona jest we flashu). To znaczy optymalizację h1, title itd, google zaindeksował dla .pl, a nie dla com.pl

Czy ktoś może mi pomóc, kogo mam w tej sprawie zawiadomić? Napisałem do NASKu, ale Ci mnie spławili, że takimi sprawami się nie zajmują.

Czy wiecie do kogo mam się z tym zwrócić, aby wymusił na tejże agencji odpięcie ramki? Czy tez muszę z tym iść do prawnika, bowiem jest to jawne korzystanie z cudzych praw autorskich i czerpanie z nich korzyści? (marka jest dość popularna i generuje sporo liczbę odwiedzin)

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Ramka to inaczej otwarcie strony przez przeglądającego. Opisana przez Ciebie sytuacja, jakoby google myliło domeny NIE MA PRAWA mieć miejsca i NA PEWNO nie istnieje.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności