Skocz do zawartości

Serwis docelowy - kiedy

fda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam domenę np. www.sklepinternetowy.pl na której obecnie odpalony jest blog. Strona od kilku miesięcy katalogowana i lekko linkowana (bez przesady bo miała byc zapleczem). Zaindeksowane ok 50 podstron, PR2.

Obecnie chcę zamiast blogu odpalić sklep internetowy. Obecnie robione są ostatnie poprawki w kodzie strony, tak że wersja finalna planowana jest na 01.12.2009 + 10 dni poślizgu :D

Mam dostęp (legalny) do bazy ok 10.000 produktów z zaprzyjaźnionego sklepu i zastanawiam się jakie postępowanie będzie najlepsze w punktu widzenia SEO:

1. Podmiana serwisu na gotowo, czyli dopieścić kod, wrzucić wszystkie produkty i zmienić serwis.

2. Wrzucić stronę w tej wersji (poprawki na bieżąco), import produktów i blokada zakupu do czasu zakończenia prac

3. Wrzucić stronę w tej wersji i import produktów np. po 50 szt. dziennie, żeby boty ładnie wszystko zjadły i się nie udławiły.

Jak myślicie która z tych opcji jest najlepsza?

Wg mnie 3, ponieważ dzięki temu google będzie miało więcej czasu na wprowadzenie zmian, a dodatkowo większe szanse że produkt znajdzie się w chwili indeksacji na stronie głównej (w boksie ostatnio dodane)

No i drugie pytanie, jak duże zagrożenie niesie za sobą import produktów (ten sam opis i nazwa)? Właściwie w mojej branży wszyscy mają identyczną lub niemal identyczną nazwę, a z racji tego że strona jest na całkiem innym skrypcie, a opisy są raczej krótkie, myślę że podobieństwo w kodzie może być na poziomie 30-40% także chyba duplicate content mi nie grozi.

Z góry dziękuje za podpowiedź :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności