Skocz do zawartości

Proszę informację czy dobrze pozycjonuję

barii

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Zrobiłem portal, który był projektem na uczelnie, teraz wrzuciłem go na stronkę i staram się go dobrze pozycjonować. Dodałem kilka linków do katalogów internetowych, staram się używać schodzących nagłówków, przy każdym dziale dodaje jakiś tekst ułatwiający pozycjonowanie. Staram się linki do poszczególnych działów zebrać w jedną sekcje, aby google mogło je łatwo znaleźć.

Co mogę zrobić jeszcze?

moja strona to: https://www.biznes-desk.pl

Proszę o pomoc co robię dobrze, a co źle. Co mogę poprawić. Dopiero zaczynam się uczyć pozycjonowania.

Barii

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

Po pierwsze to pomyśl o jakimś tagline na stronie. W tej chwili nie wiadomo co to za portal i dla kogo...

W którym miejscu będzie najlepiej będzie tego użyć, nad logo, czy może nad billboardem?

Zastanawiam się jeszcze nad poszerzeniem miejsca na treść teraz szerokość to 750 px, myślę żeby powiększyć do 1000px

Najlepsze rozwiązanie dla każdej firmy to Aplikacja dla firm CRM , a szkolenia znajdziesz w bazie szkoleń

Wydaje mi się, że obydwa miejsca będą do zaakceptowania w przypadku Twojej strony. Najlepiej jednak zlecić to grafikowi, żeby estetyka serwisu nie ucierpiała. Zresztą jak dla mnie cały top+billboard zajmują za dużo miejsca. Ale to już temat na osobną dyskusję...

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Wydaje mi się, że obydwa miejsca będą do zaakceptowania w przypadku Twojej strony. Najlepiej jednak zlecić to grafikowi, żeby estetyka serwisu nie ucierpiała. Zresztą jak dla mnie cały top+billboard zajmują za dużo miejsca. Ale to już temat na osobną dyskusję...

Dzięki, postaram się zmniejszyć gabaryty górnej części, na szczęście sam projektowałem grafikę więc jakoś to zmienię, będę wdzięczny za kolejne informacje

Barii

pomysl nad zmienieniem tego darmowego loga to niema znaczenia w pozycjonowaniu ale jak to portal dla firm to darmowy lay jest nie na miejscu:)

W jakim sensie mówisz o darmowym logo?? Sam wykonałem cały portal i pod względem graficznym oraz programistycznym. Myślisz że layout jest nie za bardzo w temacie portalu biznesowego ??

Szczególnie źle pozycjonują mi się działy:

- Oprogramowanie dla firm https://www.biznes-desk.pl/oprogramowanie/ (tutaj myślę, żeby dodać nie tylko opis samego programu ale też własną recenzje) Co sądzicie o czym takim

- Baza wydarzeń https://www.biznes-desk.pl/wydarzenie/ ( jest tutaj prawie 1400 wydarzeń a stosunkowo liczba wejść jest bardzo mała)

Nie wiem co mogę jeszcze zrobić aby strona szła do góry w wynikach wyszukiwania

Na przykładzie oprogramowania dla firm, stronę masz dobrze zrobioną. Treści masz tam całkiem sporo, na pewno warto, żebyś dodał Swoje recenzje programów i może jeszcze możliwość komentowania programu.

Dla podbicia pozycji skup się teraz na zdobywaniu linków prowadzących bezpośrednio do tego działu. Oprogramowanie dla firm nie jest łatwym słowem kluczowym. Wymaga sporo linków i sporo czasu.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 tygodnie później...

Zrobiłem nowy layout, https://www.biznes-desk.pl/nowy_layout.jpg czy jest lepszy niż ten co teraz jest na stronie ??

https://www.biznes-desk.pl

Starałem się wykorzystać sugestię kolegów wypowiadających się w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności