Skocz do zawartości

iframe to działa na googla

nicram

Rekomendowane odpowiedzi

umiesciłem na każdej mojej stronie coś takiego:

---------------------------------------------------------------------------------

<iframe name="nazwa_ramki" src="stronka.htm" height="1" width="1" scrolling="no" frameborder="0">

tu wstawiłem wszystko co mi przyszło do głowy, czyli treść ze wszystkich moich podstron + wszystkie słowa kluczowe</iframe></p>

---------------------------------------------------------------------------------

gdzie

- nazwa "nazwa_ramki" wydaje się, że nie ma znaczenia może byc cokolwiek

- nazwa stony "stronka.htm" też nie ma specjalnego znaczenia

- natomiast znaczenie ma treść strony "stronka.htm", która bez zadnych styli itp zawiera treść ze wszystkich moich podsron i wszystkie słowa kluczowe jakie tylko mi i wpadną do głowy (treśc tej strony można dowolnie uaktualniać)

- tekst alternatywny wydaje sie, że ma znaczenie chociaż treścią przypomina zawartość strony "stronka.htm"

zwyczajne

<body>

<p align="left">tu wstawiłem wszystko co mi przyszło do głowy, czyli treść ze wszystkich moich podstron + wszystkie słowa kluczowe (kilka tysięcy wyrazów</p>

</body>

anyway google zindeksowały treść "stronka.htm" przywiązanej do każdej mojej podstrony i wyświetla w wynikach wyszukiwania

jestem zwykle w pierwszej dziesiątce szukając po treści z tej stronki

nie wiem czy się jasno wypowiedziałem

co o tym myślicie?

może to wszystko lipa?

pozdrawiam

Ze względu na niejawność takiego obiektu - Twoja propozycja jest bliższa spamowi niż warstwy, które zaproponowałem w innym wątku. Owszem, zachowujesz zgodność treści i słów kluczowych, ale chwyt przeznaczony jest wyłącznie na potrzby podbijania density. Warstwy jawne przynajmniej sprawiają wrażenie użytecznych lub można ich bronić podpinając pod design.

Co tu dużo gadać, na jedno i drugie rozwiązanie chyba szkoda czasu, wobec aktualnego znaczenia dobrze dobranego anchortextu i liczby linków.

tu wstawiłem wszystko co mi przyszło do głowy, czyli treść ze wszystkich moich podstron + wszystkie słowa kluczowe

Pisząc takie słowa, sam dajesz dowód na to, że to co wstawiłeś jest spamem.

Treść alternatywna powinna się odnosić do zawartości ramki - jeżeli są odstępstwa, wtedy jest to niewątpliwa podstawa do uznania strony za spamującą.

nie wiem czy się jasno wypowiedziałem
Graff - nic nie rozumiem

Hm, a może ja czegoś nie zakumałem bo mam zaległości w spaniu :-)

Masz na stroniczce iframa 1px x 1px i władowałeś w niego wszystko co przyszło Ci do głowy. Pytasz, co o tym sądzimy i czy to jest lipa.

Odpowiadam, co ja o tym sądzę. Sądzę, że to jest spam i numer od dawna ćwiczony. Są dwie wersje i dwa przeznaczenia. Twoja - z iframem wypełnionym tekstem w celu wypozycjonowania strony i druga - z pustym iframem. W tym drugim przypadku była to kombinacja obliczona na ukrycie rzeczywistego źródła.

Oba przypadki to lipa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności