Skocz do zawartości

Moc linków z Allegro

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taka teorie jakie linki kupować ale nie jestem do niej w 100% przekonany jak ja sprawdzę może kiedy się podzielę. Na pewno warto sprawdzać strony na jakich kupujesz.

Edite: na pewno nie kupuj w toplistach, a co do stron z duża liczba wychodzących to czasami mają one jakąś moc.

Asenizacja - wywóz szamba Szczecin

Ważne jest jaki jest sprzedawca i jaka jest strona. To nie jest przecież tak, że jak sprzedaje linki na PiO to jestem OK, a na allegro już oszukuje...

Sprawdź czy strony nie mają nabitego PR poprzez info:domena.pl.

Sprawdź wiek domeny poprzez archive.org.

Sprawdź ilość linków wychodzących - jeśli jest ponad 20, to nie ma sensu marnować kasy.

Sprawdź czy link nie dostanie atrybutu nofollow.

Większość sprzedawców na allegro, a przynajmniej połowa sprzedaje linki na allegro, bo po prostu szuka naiwniaków. Nie oszukujmy się, ale te linki, które schodzą po 40 sztuk na allegro na samym PiO sprzedały by się w ilości max 10. Więc jeśli nie masz wiedzy i ktoś to może wykorzystać, kupuj linki u zaufanych osób, albo stawiaj zaplecze :P

Wpadłem na pomysł linkowania z aukcji.

Macie jakieś doświadczenia dot. mocy linków? Czy aby nie ma tam nofollow?

o ile ze strony omnie - masz jeszcze szanse zdobyć dobrego linka to z aukcji już o wiele ciężej ale jeżeli Ci sie uda to czego nie :P

Marketing internetowy dla firm

Moim zdaniem to kiepski pomysł.

Po pierwsze aukcje są systematycznie usuwane, po drugie za każdą trzeba zapłacić a po trzecie allegro usuwa takie aukcje botakie opisy z linkami są niezgodne z regulaminem i nie zwraca kosztów wystawienia.

Myślę, że jedyne co opłaca się zrobić to linkować ze strony "o mnie" tak jak poprzednicy.

pzd

spis stron PR2 bezpłatny, moderowany katalog, za 3 komentarze wpis PREMIUM gratis

ciekawy katalog stron z PR1 - darmowy

Ok, dziękuję za odpowiedzi. Chodziło mi oczywiście o linkowanie z własnych aukcji, nie o kupowanie linków, bo to ogólnie jest lipa.

Tak się składa, że aukcje i tak regularnie wystawiam. A strony z aukcjami są szybko indeksowane przez G.

Linki wcale nie są "nielegalne" na allegro, po prostu nie mogą prowadzić do sklepów itp, gdzie można kupić dany produkt czy usługę poza serwisem.

Ja tam kiedyś wstawiałem podlinkowany obrazek (de facto była to część menu strony, z odpowiednimi klikalnymi polami) i allegro się do niczego nie przyczepiło... Ale może zależało to od szczęścia?

To nie jest dla nich sprawa krytyczna, żeby sprawdzali każdy link na każdej aukcji. Z tego co się orientuję za linki aukcja może polecieć wtedy kiedy wyraźnie naruszony jest regulamin i ktoś twoją aukcję podkabluje przez formularz zgłoszeniowy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Allegro - reaguje tylko kiedy ktoś Cię podkabluje, ale można umieszczać linki tak jak mówiłeś nie do sklepu tylko do większej ilości informacji i warto to wykorzystać.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności