Skocz do zawartości

RSS4u.pl

sniver

Rekomendowane odpowiedzi

Skrypt własny: RSS Site Agregator

Demo: www.rss4u.pl

Opis:

Skrypt jest czytnikiem RSS, w domyśle ma także generować treść z ATOM. Działa prosto, pobiera informacje z wprowadzonych kanałów RSS i zamieszcza na stronie. Całość jest buforowana (tj. zapisywana do plików tymczasowych i przetwarzana przez skrypt) w celu zmniejszenia obciążeń bazodanowych w przyszłości gdy tej treści będzie dużo.

Całość posiada własny mechanizm generowania sitemap.xml i "auto pingowanie" do:

1. Google

2. Bing

3. Yahoo

4. ASK

Ponad to postawiłem na "ładne linki" dzieki czemu w ich adresach NIE MA LICZB które to określają żądany rekord z bazy.

Starałem się stworzyć całość tak jak to Google przykazało, czyli title i reszta rzeczy tak jak w podręczniku. Gdzieniegdzie jeszcze nie dopracowałem tego zagadnienia.

Całość jest napisana we własnym frameworku + SMARTY + PEAR + gotowe elementy JS & gotowa skórka CSS

Kod jest rozłożony tak by każdy mógł w nim pogrzebać i poprzerabiać do własnych potrzeb.

Warstwy kodu PHP, HTML i SQL są rozłożone tak by można łatwo dokonywać modyfikacji.

Póki udostępnię publice proszę o subiektywną ocenę - najlepiej pozytywną, ale negatywna to naturalna rzecz więc czekam na baty...

Tym razem nie będę się wydurniał z księgami gości xD

..:: Strony WWW ::....:: Nowe technologie ::....:: Hurtownie ::....:: Reszte znajdziesz w google.pl ::..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności