Skocz do zawartości

Proste pytanie o url

migajos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam proste pytanie o url. Znalazłem kilka podobnych wątków, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Co jest bardziej korzystne dla seo?

www.domena.pl/slowokluczowe.html

czy

www.domena.pl/slowokluczowe/

???

chciałbym zrobić podstronę i nie wiem czy zrobić dla niej podkatalog o odpowiedniej nazwie i wrzucić tam index.html, czy po prostu wrzucić plik .html o odpowiedniej nazwie do katalogu głównego na serwerze?

Pozdrawiam!

nie ma różnicy-> Jesteś tego Pewien, że tak stwierdzasz jednoznacznie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Również uważam, że katalog a rozszerzenie nie robi wielkiej różnicy i nie róbmy tak z tego takiego dramatu :P Byle występowało w URL'u słowo kluczowe

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

www.domena.pl/slowokluczowe.html

czy

www.domena.pl/slowokluczowe/

???

Niech dla Ciebie będzie wskazówką, że Wordpress (najpopularniejszy na świecie cms blogowy) promuje katalog.

chciałbym zrobić podstronę i nie wiem czy zrobić dla niej podkatalog o odpowiedniej nazwie i wrzucić tam index.html, czy po prostu wrzucić plik .html o odpowiedniej nazwie do katalogu głównego na serwerze?

Nie, to robisz na mod_rewrite.

Pozdrawiam, J.

A jaki masz serwis, 10 podstron, kilka set, tysiąc?

Co to jest za serwis rodzaj jak będzie rosnąć?

Na takie pytanie bez informacji trudno odpowiedzieć. Przeczytaj dwa tematy z dzisiaj na temat URL-i tam masz dużo informacji.

Duży serwis z wyraźnym podziałem na kategorie

domena.pl/kategoria/strona.html

mały serwis, gdzie nie występuje podział na kategorie

domena.pl/strona.html

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

A co to jest mod_rewrite ?smile.gif

Nie bez powodu pisalem na forum dla poczatkujących biggrin.gif

Dzięki wszystkim za podpowiedzi!

https://poradnik-seo.pl/optymalizacja/mod-rewrite.html

Pomaga uniknąć problemów z adresami generowanymi dynamicznie i wiele ułatwień dotyczących URL.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności