Skocz do zawartości

onetkontekst

donkey7

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawało mi się że usługę, ofertę przedstawia się dopiero kiedy wszystko jest zapięte na ostatni guzik.. (...guzik prawda?) :)

Szczególnie w przypadku takiej marki jaką jest Onet.

Z pewnością kiedy wszystko zacznie funkcjonować, Onet przyciągnie wielu nowych reklamodawców, myślę że w grę mogą także wchodzić agencje i brokerzy reklamowy, którzy zaczeli oferować klientom kampanie Google.

Osobiście wolałbym emitować kampanie Onet Kontekst z racji płatności, która z pewnością nie trwa dłużej jak 48h. W google ... ?:)

Zobaczymy...

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
a czy cos szkodzi w jednoczesnym prezentowaniu reklam z google i adsense?

Chodziło Ci o Onet i Google? Jeżeli tak, to zarówno Onet jak i Googla zabraniają takich praktyk.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Jeśli Użytkownik wybrał opcję otrzymywania Reklam opartych na treści i skierowanych na Stronę, jednocześnie zgadza się nie wyświetlać na żadnej ze Stron usługowych jakichkolwiek reklam zorientowanych na treść, nie będących reklamami Google.

Mozesz ewentualnie wrzucic w rotator.

:)

pozycjonuj.png

No i ruszyło.

Świadczy o tym news w dziale "dla prasy" oraz fakt iż u mnie reklamy wyświetlają się bez przerwy.

To co mnie denerwuje najbardziej to fakt, że wynagrodzenie w raportach jest kwotą brutto. Tak więc od tego muszę odjąć 22% ( i jeszcze 19% dochodowego)

Od września najtańsze kliknięcie będzie kosztowało 0,25zł powiedzmy że 50% jest nasze, to 0,12 zł - 22% - 19% daje nam 0,08zł czystego zysku.

Aby zarobić 1000zł trzeba wygenerować 12,500 kliknięć za 0,25gr każde.

Wiadomo że większość kliknięć to właśnie te najtańsze.

Czy to się wogóle opłaca ???

tylko fajnie zaliczają wyświeetlenia - wczoraj ponad 6000 odsłon serwisu, 1876 unikalnych wejść, a onet zaliczył 14 wyswietleń :)

i mogę coś powiedzieć o stawkach 2 kliknięcia = 0,02zł :D

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Nie potrafią połączyć danych z wyszukiwarki z tym czyms. Wymurowali kilkupiętrowy budynek, a na wykonanie prostej kodersko-administracyjnej roboty ich nie stać.

Z czym do ludzi :?:

75954[/snapback]

Jaki budynek?? Onet mieści się przy ul. Starowiślnej w Krakowie - zabudowa ma tam dobrych kilkadziesiąt lat być może nawet ponad 100.

• 2 tygodnie później...
Jak u Was się to przedstawia?

84781[/snapback]

Ogólnie OnetKontekstu nie polecam.

Wysłałem do nich ponad dwa tygodnie temu umowę - jeszcze nie zostałą uwzględniona, a przecież po 30 dniach od rejestracji kasują konto, jeśli umowa nie zostanie odesłana. Poza tym - spróbuj napisać do nich jakiegoś maila z pytaniem :yahoo:

A zarobki?

Proszę:

onetkontekst5cn.jpg

• 2 miesiące temu...

Nie chce mi się zakładać nowego wątku, a dziś dostałem maila z Regionalnego Biura Portalu internetowego Onet.pl, w którym zachęca do korzystania z onetboksów.

Cytaty:

"Od pierwszego października zaawansowanym zmianom uległa wyszukiwarka Onet.pl. Spowodowało to znaczne poprawienie skuteczności wyszukiwań ."

"W swojej nowej postaci OnetSzukaj zawiera szereg znaczących udoskonaleń m.in.:

- nowoczesny system zliczający popularność strony, wsparty potencjałem OnetKatalogu (który jest tworzony i stale doskonalony ręcznie)

- możliwość użycia pełnych zwrotów w języku polskim,

- do wyników wyszukiwań dodano również olbrzymią ilości nowych stron.

W Polsce w Październiku skorzystało z wyszukiwarki OnetSzukaj ponad 4,5 miliona osób. "

"Pragnę dodatkowo poinformować , że do końca grudnia 2005r. obowiązuje promocyjna cena – tylko 5 groszy za kliknięcie w boks reklamowy."

Starczy tych cytatów

To trzecie to jutro sprawdzę, bo uruchomiłem właśnie kampanię testową.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności