Skocz do zawartości

System wymiany linków stałych

whiner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niech Pan xnn nie krytykuje wszystkiego i wszystkich niewiadomo za co bo jego argumenty sa bezpodstawne. Parser i tak pomija //... wiec nie wpływa to na niego zbytnio a zeby potwierdzić moje rację przeprowadziłem testy:

Procesor AMD 2000MHz, 1024GB RAM, Dysk IDE

Obciążenie maszyny podczas testów: 95% CPU i 267 MB wolnej pamieci

Ilość powtórzeń: 100

Szybkoś wykonywania skryptu: 14 razy 0.0010 seconds, 24 razy 0.0008 seconds, 62 razy 0.0004 seconds.

Średni czas wykonywania skryptu: 0,000588 seconds

A tak w ogóle to czytanie z plików w tym przypadku jest lepsze niż z bazy bo pliki są na tyle małe że serwer je przechowuje w pamięci operacyjnej. Łączenie z serwerem cyberki odbywa się tylko w wypadku wizyty robota. A jak w każdym skrypcie można coś zmienić i oszukać bo to nie program który jest w wersji binarnej a inaczej się poprostu nie da.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekaw jestem czy to pan Fujara wyzej sie wpisywal, a ze prosze jakie? bezpodstawne? ojjj dzisiaj widze ciezki dzien dla mojej przepony :D

przeciez wytlumaczylem co jest zle.. podam Ci maly przyklad.. ludzie ktorzy zajmuja sie optymalizacja skryptow sa zdolni usunac formatowanie z pliku zrodlowego tylko po to by wydusic dodatkowe mikrosekundy... ale to sa juz skrajnosci, ja przyczepilem sie komentarzy bo porpostu bija po oczach... czy to trudno zrozumiec ze parser pierw musi odczytac te linie, czyz nie? wiec no prosze... pomysl.. pierw odczyta pozniej sprawdzi czy komentarz a na koniec zignoruje... czyli jednak taka linia na swoj sposob bedzie parsowana.. co do testow

plik probkowy pewnie byl za maly z tego wynika ze najdrobniejsze odchylenei procesora moglo miec znaczacy wplyw na wynik do tego dochodzi bardzo mala liczba probkowania danych

A tak w ogóle to czytanie z plików w tym przypadku jest lepsze niż z bazy bo pliki są na tyle małe że serwer je przechowuje w pamięci operacyjnej.

czy ja sie czepialem metody przechowywania linkow?

Łączenie z serwerem cyberki odbywa się tylko w wypadku wizyty robota.

a pozniej nastepuje caly glupi proces marnotrawienia zasobow..

oj czuje sie zawiedziony, i to bardzo ;)

Nikt nie każe Ci używać tego systemu. A jak na razie skrypt ma się dobrze i nie obciąrza serwera w jakiś znaczący i zauważalny sposób. Każdy pisze kod jak chce i proszę się tego nie czepiać bo testy które zrobiłem jasno pokazują że skrypt jest lekki a ty byś chciał żeby był jeszcze lżejszy, opanuj się troche, zajmuj sie np Post Nuke i jego optymalizacją a nie tego skryptu. Linkor ma większy kod i jakoś żyje.

plik probkowy pewnie byl za maly z tego wynika ze najdrobniejsze odchylenei procesora moglo miec znaczacy wplyw na wynik do tego dochodzi bardzo mala liczba probkowania danych
co to ma być? skrypt otwiera plik i wyświetla dane i tyle, jakie próbkowanie?
a pozniej nastepuje caly glupi proces marnotrawienia zasobow..
A z kapelusza ma wziąść dane?

A mi sie wydaje że jesteś podstawiony tylko po to żebyś zgnoił cyberke. Ja sie wypowiadam tylko z pośby fujary.

oj zostawcie moja przepone... no przepraszam ale forum jest od wyrazanie opini?

Nikt nie każe Ci używać tego systemu. A jak na razie skrypt ma się dobrze i nie obciąrza serwera w jakiś znaczący i zauważalny sposób.

1. obciąża *

2. zaczniesz sie interesowac optymalizacja skryptow jak tylko bedziesz mial znaczaca odwiedzalnosc na stronie - uwierz mi

3. Dlatego go wlasnie nie uzywam ;)

co to ma być? skrypt otwiera plik i wyświetla dane i tyle, jakie próbkowanie?

to cos ty robil? otweiral plik i zamykal? hahahaha oj przepono ty moja.. testy byly robione na zasadzie ktory plik sie szybciej otworzy? fopen ( _FILE ); ? :D hah.. a wlasnie.. pilem herbate, odkupujesz mi klawiature!

Każdy pisze kod jak chce i proszę się tego nie czepiać bo testy które zrobiłem jasno pokazują że skrypt jest lekki a ty byś chciał żeby był jeszcze lżejszy,

No tak.. ja sie czepilem samego algorytmu i sposobu zapisania, uzycia szybszych funkcji... Ale no tak.. kazdy pisze jak chce :) jakby byl tak napisany jak podalem, bylby *lzejszy* w sensie - szybciej by sie wczytywal... bo dla Ciebie 'lzejszy' w srodowisku PHP to plik taki ktory mniej zajmuje ;)

opanuj się troche, zajmuj sie np Post Nuke i jego optymalizacją a nie tego skryptu. Linkor ma większy kod i jakoś żyje.

1. Nie korzystam z gotowcow.. Wyjatek: forum IPB. Swoj system for napisalbym jedynie gdybym mial odrobine wiecej czasu

2. A co mnie jakis PostNuke obchodzi? Patrz punkt #1, mam wlasnego CMS'a

3. Czy to jest temat o Linkorze?

A z kapelusza ma wziąść dane?

No a jasne! A myslales ze skad?

A mi sie wydaje że jesteś podstawiony tylko po to żebyś zgnoił cyberke. Ja sie wypowiadam tylko z pośby fujary.

KGB mnie naslalo

Jesteś irytujący, nie znosze takich ludzi jak Ty. Właśnie niszczysz pracę ludzi którzy chcieli w uczciwy sposób zarobic chociaż na piwo. W taki sam sposób mogę wysmiać Cię i twoje "dzieła". A jakieś uwagi proszę zgałaszać na maila cyberka(at)cyberka.pl który jest do takich spraw.

Niby umiesz napisać własnego CMS'a to po co poprawiasz taki mały skrypt który uważasz za niedopracowany? Może lepiej zużyć siły na coś innego no nie?

Ty byś chciał, żeby skrypt nie obciążał serwera nic a nic ale to nie jest możliwe z logicznego punktu patrzenia.

Jesteś irytujący, nie znosze takich ludzi jak Ty. Właśnie niszczysz pracę ludzi którzy chcieli w uczciwy sposób zarobic chociaż na piwo.

niszcze? jak? wytykajac bledy? na piwo? hgmm.. a zbierajta na co tam chcecie ;-) brakuje argumentow? a smiej sie z moich prac, uwierz mi, sa strokroc bardziej zaawansowane niz ten system wymiany linkow.. mnie irytuja osoby ktorym po przekazaniu argumentow ( nie zauwazyles ze napisalem wlasciwie WSZYSTKO co powinno byc zmienione by zoptymalizowac skrypt? a gdzie podziekowania? ) dalej potrafia sie klocic ( a nie przyznac racji ) udajac takiego wlasnie profesjonaliste... uwierz mi.. wyglada to calkowicie inaczej...

A jakieś uwagi proszę zgałaszać na maila cyberka(at)cyberka.pl który jest do takich spraw.

to po co prosiliscie o opinie tutaj na forum? chcieliscie darmowej reklamy? a ja tylko napisalem moja opinie.. przeciez mam do tego prawo, nie?

Niby umiesz napisać własnego CMS'a to po co poprawiasz taki mały skrypt który uważasz za niedopracowany? Może lepiej zużyć siły na coś innego no nie?

nie, bo dzieki Wam moja przepona dzialala na najwyzszych obrotach.. no i w koncu klawiature wymienilem, tak, skrypt jest niedopracowany

Ty byś chciał, żeby skrypt nie obciążał serwera nic a nic ale to nie jest możliwe z logicznego punktu patrzenia.

jest za to mozliwe obnizenie do prawie "nic a nic" takiego skryptu z logicznego punktu widzenia oczywiscie.. no a jak inaczej

k: nie chce zaczynac flame-wojny ale uwierz mi na slowo... w koncu znajdzie sie ktos kto zacznie symulowac przegladarke i pewnosc ze robot Cie odwiedzil bedziesz mial.. zerowa, nie ja tego nie bede robil bo i po co... w koncu nie biore udzialu w tym "systemie wymiany linkow"

przepraszam za jakze malo wyczerpujaca wypowiedz, jestem po koncercie i ciezko mi wymyslec cokolwiek... juz nie bede Ci *bumpowal* tematu.. jak bede mial cos waznego do powiedzenia wyedytuje ten post...

a wlasnie.. jeszcze czepie sie tego:

Amd Athlon XP2400

» RAM : 512 MB DDR

» Dysk : 80 GB IDE

» Transfer : 1000 GB

» Switch : 10 Mbit

» Ilość IP : 5

» Prywatny VLAN : Tak

» Instalacja : 59zł

» OUT OF STOCK

nie, nie chodzi mi o cene, nie chodzi mi o konfiguracje ale o zwrot 'OUT OF STOCK'... te! jestes kowalski? to szanuj swoj jezyk! wiecej grzechow nie pamietam...

*pozdrawiam* czy jak to tam nazywaja...

niszcze? jak? wytykajac bledy? na piwo? hgmm.. a zbierajta na co tam chcecie ;-) brakuje argumentow? a smiej sie z moich prac, uwierz mi, sa strokroc bardziej zaawansowane niz ten system wymiany linkow.. mnie irytuja osoby ktorym po przekazaniu argumentow ( nie zauwazyles ze napisalem wlasciwie WSZYSTKO co powinno byc zmienione by zoptymalizowac skrypt? a gdzie podziekowania? ) dalej potrafia sie klocic ( a nie przyznac racji ) udajac takiego wlasnie profesjonaliste... uwierz mi.. wyglada to calkowicie inaczej...
Opinia to nie prośba o poprawianie skryptu, opinią jest że ci się np nie podoba skrypt lub podoba itd.
to po co prosiliscie o opinie tutaj na forum? chcieliscie darmowej reklamy? a ja tylko napisalem moja opinie.. przeciez mam do tego prawo, nie?
Opinia to subiektywnie wyrażone zdanie na temat czegoś a nie poprawianie kogoś, a po za tym to niejest forum PHP.
nie, bo dzieki Wam moja przepona dzialala na najwyzszych obrotach.. no i w koncu klawiature wymienilem, tak, skrypt jest niedopracowany
Tylko nie narób w gacie ze śmiechu.
jest za to mozliwe obnizenie do prawie "nic a nic" takiego skryptu z logicznego punktu widzenia oczywiscie.. no a jak inaczej
To napisz swój i nie będziesz miec takich problemów.
nie chce zaczynac flame-wojny ale uwierz mi na slowo... w koncu znajdzie sie ktos kto zacznie symulowac przegladarke i pewnosc ze robot Cie odwiedzil bedziesz mial.. zerowa, nie ja tego nie bede robil bo i po co... w koncu nie biore udzialu w tym "systemie wymiany linkow"
To go wywalą z systemu, jaki problem w tym widzisz?
nie, nie chodzi mi o cene, nie chodzi mi o konfiguracje ale o zwrot 'OUT OF STOCK'... te! jestes kowalski? to szanuj swoj jezyk! wiecej grzechow nie pamietam...

A co to jest? skąd to wytrzasnąłeś?

Opinia to nie prośba o poprawianie skryptu, opinią jest że ci się np nie podoba skrypt lub podoba itd.

alez ja napisalem ze mi sie nie podoba

Opinia to subiektywnie wyrażone zdanie na temat czegoś a nie poprawianie kogoś, a po za tym to niejest forum PHP.

alez czy to nie jest subiektywne? nie widziales mojego pierwszego postu? co Ty myslisz ze subiektywna opinia to tylko ta pozytywna "system ekstra super"? nie mozesz wytrzymac krytyki? boisz sie ze moje gadanie zaszkodzi systemowi? to ze typowy HomoSapiens nie wie na jakiej zasadzie on dziala i odrazu rzuci "system jest dobry" nie oznacza ze ja tak postapie... przypomina mi to filmy.. jedni lubia Rambo 7 a inni bardizej ambitne produkcje...

a.. dodam ze nie siedze w branzy wymiany linkow, nie dzialam dla konkurencji wyrazilem poprostu swoje zdanie, przeciez mi wolno.. a to ze poprawilem to moje dobre serce.. Ty powinienes teraz wziasc caly ten *skrypt* i go przebudowac wg wskazowek ktore podalem.. ale ze wolisz paplac na forum udawajac kogos kim nie jestes - twoj problem. zreszta sami `pociagneliscie mnie za jezyk`

xnn programista z Ciebie chyba marny , gdybys nie wiedział lepiej gdy skrypt jest pobierany ze strony uzytkownika, niz serwera zewnetrznego - co moze wydawac sie przyczyną takiej a nie innej długosci kodu . Kod jest zoptymalizowany jak najbardziej sie da . Jesli mozesz nabić dlaczego tego nie uczynisz?

ja tylko udowadniam jak bardzo sie mylicie/mylisz.. chcialbys miec takie doswiadczenie jak ja..

narób w gacie ze śmiechu.

no tak typowa odzywka *mlodzika*, jak przypuszczalem zreszta... a 18 lat to chlopczyk ma? jak nie to lepiej prosze nie zbierac na to piwo...

To napisz swój i nie będziesz miec takich problemów.

a masz jakas pewnosc ze nie napisalem? a jasne.. mam system wymiany linkow, z ta roznica ze dziala jedynie na moich stronach, spisuje sie znakomicie

To go wywalą z systemu, jaki problem w tym widzisz?

myslisz ze to wykryjesz? dalej.. w bazie 100+ uzytkownikow ktorych cyberka ma jest juz jeden ktory oszukuje, zaczniesz sprawdzac tych ktorzy ostatnio sie zarejstrowali? a moze wywalisz kogos *niewinnego* z systemu? masz pewnosc ze oszukuje? jaka?

A co to jest? skąd to wytrzasnąłeś?

to byla notka do Fujary ( w zasadzie dalej twierdze ze Ty i on to to sama osoba.. ale, mneijsza o to ).. cxc.pl ;)

mmm mala prosba... nie pisz kolejnych postow, co raz bardziej sie tylko pograzasz a

i mi nie szkoda czasu na ciagle pouczanie.. swoja droga kiepsko u Ciebie z argumentacja

a przeczytalem regulamin Cyberki

2. Zespół odpowiedzialny za tą witrynę nie jest odpowiedzialny za jej działanie i ewentualne szkody.

6. Konto użytkownika serwisu może zostać skasowane bez ostrzeżenia i podania przyczyny kasacji.

7. Nie odpowiadamy za działanie skryptów oraz zliczania punktów.*

8. Nie gwarantujemy prawidłowego działania skryptów.*

10. Nie odpowiadamy za stan punktów na koncie.*

punkt 2 jest subiektywnie rzecz biorac pozbawiony sensu

punkt 6 swiadczy o waszym podejsciu do systemu, usuniemy kazdego kto sie nam nie spodoba, pamietajcie ze poki co jestescie 0 w systemach wymiany linkow a taki zapis odstrasza.. no ale ja nie jestem specem od marketingu... wy najwyrazniej tez nie.. popatrz na 3 albo 2 post w tym temacie

punkt 7,8,10.. za zbyt duzo rzeczy to nie odpowiadacie...

dziwi mnie ta sytuacja, "Fujara" zamiast sprawdzić te poprawki być może rzeczywiście mu pomogą i ulepszą skrypt(wszakże nikt nie jest alfą i omegą, a co dwie głowy to nie jedna) to wysyła adwokata który ma go bronić przed... no właśnie przed czym, bo nie wiem? Chyba nie przed opiniami?

To że ktoś wytyka błędy w skrypcie to raczej jest dobre, bo przynajmniej pomaga znaleźć błędy i je wyeliminować, tu nie chodzi o "zniszczenie człowieka" czy systemu ale o jego doskonalenie i rozwijanie, bo na razie przecież raczkuje i przyda mu się pomocna dłoń.

Najbardziej dziwi mnie brak odzewu ze strony "fujary", dlaczego się nie odzywasz??? Skoro to twój system, to dlaczego nie chcesz się wypowiedzieć na temat poprawek i uciąć kłótnię która się wytworzyła a nie powinna bo na początku miało to dobry cel, wyeliminowanie błędów, a teraz tylko będziecie się obrażać wzajemnie, co nie ma sensu.

kurcze żaden system nie jest doskonały, nie bójmy się przyznać do błędów(popatrzcie ile dziur jest chociażby w Windowsie) nikt przez to nagle nie przestanie używać systemu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej pracy.

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

Nie nawidze takich noobków. Weźcie dajcie mu bana na ip bo jeszcze kogoś zachęci :/

pierwsza krytyka...

jesli mam byc sczery? caly system jest dokitu.. napisany przez jakiegos [aaa tam...]

druga...

1-0 dla mnie

xnn traktuje to jak zawody...

xnn programista z Ciebie chyba marny

ale tu mamy powod...

dalej nie chce mi sie szukac, ale tak to juz jest kiedy spotkaja sie na forum dwie osoby, ktore na skutek nieusunietych dyskomfortow psychocznych sa doprowadzane do frutracji. proponuje panowie dluzszy spacer na swiezym powietrzu.

po spacerze radzilbym rozwazyc korzystanie z rad drugiej osoby, bo moga byc calkiem dobre.

fujara/demoh - czasami warto rozwazyc propozycjie innych

xnn - krytyka jest na miejscu, ale skad ta zawzietosc? ile systemow wymiany linkow stworzyles?

ale marny ze mnie etyk; zaraz ide sie napic :D

xnn - krytyka jest na miejscu, ale skad ta zawzietosc? ile systemow wymiany linkow stworzyles?

wystarczy jeden a dobry stosowany przezemnie i najblizszych wspolpracownikow,

patrz kogo cytujesz :)

Nie nawidze takich noobków. Weźcie dajcie mu bana na ip bo jeszcze kogoś zachęci :/

cytowane bylo to tak, jakbym ja to powiedizal ;)

nie to nie flustracja, dla mnie to byla dobra zabawa... widzisz.. kiedys wytykali bledy mi, wyszedlem na tym bardzo dobrze, teraz nadszedl czas na wytykanie innym.

zawody.. to nie byly zawody, raczej proba udowodnienia wartosci

co do zawzietosci.. bez niej nie zostalbym ta osoba ktora jestem teraz.. warto bylo ;)

@down

hah ;) ta liczbe postow to wogole powinni usunac, moglbym miec i 1, zmieniloby to cos?

patrz kogo cytujesz
5.09.05 - 07:56

Łączna liczba postów  10

( 4 postów na dzień / 0.01% ze wszystkich postów )

Najbardziej aktywny w  Wymiana linków

( 10 postów / 100% z aktywnych postów użytkownika )

Ostatnio aktywny  Dzisiaj, 00:01

wybacz ze nie poznalem ;)

cytat co do noobkow byl tylko checia ukazania powodu zdenerwowania fujary/demoha.

a co do udowodnienia wartosci, to zachecam do lektury jakis ksiazek o wartosciach, bo jak w nich wyczytalem, to nikt na prawde wartosciowy nie musi udowadniac swojej wartosci... co do zawzietosci sie zgadza, jednak twoja graniczyla z pycha...

ale co ja moge wiedziec; kaca mam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności