Skocz do zawartości

System wymiany linków stałych

whiner

Rekomendowane odpowiedzi

"Nie nawidze takich noobków. Weźcie dajcie mu bana na ip bo jeszcze kogoś zachęci :/ " - to napisał niejaki JARO a nie demoh/fujara wiec troche prawdy jednak by sie nalezało ...

Adwokata nie wysyłałem tylko programiste ...

Dlaczego sie nie odzywam? hm odpowiedz jest raczej prosta to forum jest bardziej towarzystwem wzajemnej ( +linkorowej ? ) adoracji ale w koncu co ja tam wiem to Wy jestescie pozycjonerzy i optymalizatorzy...

88x31_en.png - semrush z trialem

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Webmaster nie jest odpowiedzialny za działanie skryptów zamieszczonych na tej stronie.

5. Nie gwarantujemy niczego lecz stwarzamy jedynie szanse na podniesienie statusu stron partnerów.

6. Konto użytkownika serwisu może zostać skasowane bez ostrzeżenia i podania przyczyny kasacji.

7. Nie odpowiadamy za działanie skryptów oraz zliczania punktów.

8. Nie gwarantujemy prawidłowego działania skryptów.

9. Nie odpowiadamy za nadużycia ze strony osób trzecich.

10. Nie odpowiadamy za stan punktów na koncie.

12. Niniejszy regulamin może zostać zmieniony bez wcześniejszego powiadomienia użytkowników serwisu.

jedyne za co odpowiadamy to zdobycie linków dla siebie samych ???

czyli bierzemy kase i za nic nie odpowiadamy buahaha

pierwsza podstawowa zasada - jeżeli bierze sie za coś kase - to nie mozna być odpowiedzialnym tylko za nic

profesjonalizm małego Kazia B)

reasumując kolejni szukający frajerów. :spam:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie polecam korzystania z żadnej formy linkowania rotacyjnego, jeśli wymiana linków to tylko stałych, na zasadach bardzo długotfałowych kontraktów, z ewentualną możliwością zmiany link anchora. Uważam, ze poniższa reklama, anglojęzycznego katalogu ogólnego, posiadającego bardzo nowatorską metodę akceptacji wpisów jest tu jak najbardziej na miejscu. Ponieważ linków nie ma co szukać wśród lokalnej konkurencji. Jest to coś jakby dylemat więźnia. Jeśli obie strony wyeksponują linki i będą przynosiły unikalne, ukierunkowane wizyty zyskają na tym najwięcej. Zyska również ich wiarygodność dla wyszukiwarki.

Zapraszam linkowiczów forumowych do zabawy: Uda się nie uda. Sprawdź czy Twój wątek również zostanie zamknięty :-) Oczywiście jeśli znasz angielski, nie grozi ci to.

# 1 hasło w google.com: human edited directory

:spam:B);)

Home PR5, podstrony na pierwszym poziomie PR4 i na następnym PR3. Fajny, moim zdaniem warto się trochę pościerać żeby się zarejestrować i przeczytać to, jak zostawić posta do oceny i trzymać się ściśle reguł. Nie dodają stron bez wersji angielskiej.

Mali inwestorzy również zarabiają na giełdzie? Możesz sam się tego nauczyć

Dreamsphere Live Trading Room

widze to twoja strona :(

83517[/snapback]

Dlaczego moja? Zaprzyjaźniona. Ty masz linki w podpisie do klientów, większe niż posty, a jak do tej pory nie robiłem z tego problemów. Pozatym, co cię tak śmieszy? Pomysł takiego katalogu? Może się zorientuj o co chodzi. Chyba, że już wszystko wiesz :-)

szkoda że angielska bo mam po polsku strony :brawa:

83664[/snapback]

Zgadzam się, też boleję nad tym. Może jakis polski katalog sie na to zdecyduje? Fajnie by bylo.

OKi to teraz ja na poczatku miałem usunięcie kont ai takie tam...

sprawa załatwiona dośc szybko (natychmiast - 8 godzin od wysłania info)

Oki zaczeło się strona jest indeksowana, fajnei zbieram punkty super

nie jest źle....

ale i teraz sie zaczyna

- punkty znikają na 2000 zdobytych punktów jedna witryna na ustawiona na jeden wyczerpała te zasoby w dwa dni, może i się zgadza więc se przeglądam logi stronki i

UWAGA miałem 7 odwiedzin robota w przeciągu testowych dwóch dni...

SUper za co obcieli punkty nei wiem pisze sprawa wyjaśniona dostaję bonusowe punkty

Jest dobrze jakis bład w skrypcie

Kolejny tescik wyłaczam stronę z anchorem do wyświetlania punkty i tak ida w kosmos to po co ja mam wyświetlać te linki skoro czy coś robie czy nei punkty znikają

i najwazniejsza rzecz....

strona często nie dziła wyskakują krzaczki i cholera mnie bierze wieć

JA ODRADZAM

Fujara -

xnn programista z Ciebie chyba marny , gdybys nie wiedział lepiej gdy skrypt jest pobierany ze strony uzytkownika, niz serwera zewnetrznego - co moze wydawac sie przyczyną takiej a nie innej długosci kodu . Kod jest zoptymalizowany jak najbardziej sie da . Jesli mozesz nabić dlaczego tego nie uczynisz?

Pozdrawiam

wyzwanie? prosze bardzo.. ciekawe czy zmiany beda widoczne w nastepnej odslonie *skryptu *...

jeden.. zbedne komentarze. po co to jest? //////////////////////////// ? ta linie parser tez parsuje... 1-0 dla mnie

$iduser="twoj_numer_uzytkownika"; traktujemy wartosc cyfrowa jak string? nie no okej.. jak kto lubi

$wszystko = " <a href=\"$1\" target=\"new\" title=\"$2\">$2</a>";  ' ' sa szybsze... parser nie musi pierw szukac zmiennych a dopiero pozniej *podkladac* w stringu tak jak to ma miejsce przy ""

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////                            Cyberka link                            //////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////    Contents copyright © 2005 by Cyberka.pl. All rights reserved.   //////////////////////////////////////////

kolejne zbedne linie dla parsera

$ipa=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

$aa=$_SERVER['SERVER_NAME'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];

$hash=md5($aa);

$plik="cyberkalink/". $hash .".cyb";

$plik2="cyberkalink/index.cyb";

$aa=urlencode($aa);

$ipa=urlencode($ipa);

najczesciej zmienne wykorzystywane raz.. nie wiem jak sie to ma do szybkosci... ale mniej lini, parser szybciej parsuje.. lepiej juz to zapisac tak:

$ipa=urlencode( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] ); ( pozbywamy sie zbednej lini w kodzie.. )

$hash=md5($aa);

$plik="cyberkalink/". $hash .".cyb";

lepiej zapisac $plik = 'cyberkalink/'. md5 ( $aa ) .'.cyb';

$przeg=0;

$przegladarka[] = trim("InternetExplorer");

$przegladarka[] .= trim("IE");

$przegladarka[] .= trim("Mozilla");

$przegladarka[] .= trim("FireFox");

$przegladarka[] .= trim("Opera");

$przegladarka[] .= trim("Lynx");

$przegladarka[] .= trim("Konqueror");

$przegladarka[] .= trim("Netscape");

$przegladarka[] .= trim("Midas");  

for($pe=0;$pe<count($przegladarka);$pe++)

{

if(eregi($przegladarka[$pe], $ipa))

{

$przeg++;  

}

}

tutaj mialem wiekszy ubaw niz z komentarzami...

1) skladnia..

'$przegladarka[] = trim("InternetExplorer");

$przegladarka[] .= trim("IE"); '

hahaha.. normalnie mam dosyc.. obcinasz z poczatkowej i koncwej spacji string ktory takich nie ma i ktory jest wpisany *na stale*... zbedne zuzycie zasobow systemowych i nadzwyczaj glupie rozwiazanie...

do tego...

2) Skladnia.. Manual mowi:

array_push() traktuje zmienną tablica  jako stos i wstawia przekazane parametry na koniec podanej tablicy. Długość parametru tablica zwiększa się o liczbę przekazanych wartości. Ma to taki sam efekt jak kod:

<?php

$tablica[] = $wartosc;

?>widzisz gdzies $tablica[] .= $wartosc; bledne przypisanie, nie wiem jeszcze jak sie to ma do zasobow i czasu generacji skryptu.. czas bedzie sprawdzic ab :hi: wiem, wniki beda podobne.. ale jak sie mam czepiac to czepiam wszystkiego...

3) skladnia..

nie znasz rozwiazania $przegladarka = array ( 'InternetExplorer', 'IE', 'Mozilla', '...' );

4) eregi...

Manual Mowi:

Notatka:  preg_match(), which uses a Perl-compatible regular expression syntax, is often a faster alternative to ereg()

ale hahahahaha,... jaki jest sens uzywac wyrazen regularnych dla sprawdzenia czy *zwykly* ciag znakow istnieje.. w takim wypadku stosowac nalezy znacznie szybszy strpos()

5) petla

zle zoptymalizowana for($pe=0;$pe<count($przegladarka);$pe++) za kazdym wywolaniem petli wykonywana jest funkcja count($przegladarka)... powinno to wygladac

$c = count( $przegladarka );

for( $pe=0; $pe< $c; $pe++ )

jedna linijka dla parsera wiecej jednak korzysci sa nieporownywalnie wieksze

6) algorytm.. zauwazylem ze dalsza czesc kodu wykonywana jest tylko gdy $przeg == '0' ... wiec po jaka cholere po znalezionym ciagu petla nie jest killowana? na co komu ona pozniej? marnotrawienie zasobow

jedziemy dalej...

if ($f = fsockopen("$serwer", 80)) {

fputs($f, "GET $strona HTTP/1.0\r\nHost: $serwer\r\n\r\n");

while(!feof($f)) $calosc .= fgets($f, 1024);

fclose($f);

}

1) " "

2) Nie wiem czemu wszyscy uparli sie na stosowanie fsockopen.. to takie wg mnie udawanie pro.. ja go jedynie uzywam symulujac przegladarke gdzie musze pierw pobrac token, zalogowac sie, pobrac informacje, poslac je dalej... Manual mowi:

If you just want to get the page content it's better to use fopen instead of fsockopen... I did a benchmark and it's faster... depends on how big is the content, getting it using fopen can be sometimes even 2x faster

pozniej... preg_replace.. omowie to na tym przykladzie:

$calosc = preg_replace("/(\r?\n)/", "", $calosc);

$calosc=preg_replace('/(.*?)Bad Request(.*?)/', "", $calosc);

1.. 2 linie.. mozna to latwo w jednej zapisac.. a i dalej bedzie czytelnie

2. rozbrajajace jest to ze ludzie uzywaja znacznie wolniejszy preg_replacow do *zamieniania* zwyczajnych ciagow... tak jakby nie znali funkcji str_replace, znacznie szybszej oczywiscie.. tez takie udawanie pro...

pare lini zostalo pominietych.. powiedzmy ze nie znam lepszego odpowiednika lub je przeoczylem...

wiesz co? wielka radoche mialem udawadniajac Ci jak kiepski jestes i jak bledny w swoich przekonaniach... hehe trening przepony od 5... no.. to teraz tylko pl.pregierz poczytac i mozna wrocic do normalnych zajec... a.. tka przy okazji.. cxc.pl czasem nie prwoadze/nie prowadzili te same osoby co speed-server.net / svs.pl ? jesli tak to niezly ubaw mialem gdy wykupilem tam hosting;) chlopaki nie mogli cUrla dokompilowac ani domeny podpiac... jesli to nie Wy, zwracam honor..

Strach pomyslec jak wyglada aplikacja servera ;-)

Na koniec... Polecam poczytac jak wyglada globalny standard wygladu kodu ( czy jak ktos woli 'kodzenia' ) w php ) i do tego lekturke: https://forum.php.pl/index.php?showtopic=23810...

A Tarnow to takie piekne miasto...

Pozdrawiam,

czekajacy na riposte

Xnn

przepraszam.. nie moglem sie powstrzymac

Kod jest zoptymalizowany jak najbardziej sie da

80392[/snapback]

Robisz klotnie o bajty, ktore i tak nie maja wiekszego znaczenia.

PHP dziala w taki sposob:

1. Wczytuje caly plik do pamieci.

2. Analizuje poszczegolne zmienne i procesy (if, else, count,...)

3. Pokazuje wyniki kodu.

Jesli w pliku by byl nie potrzebny if, while, for itp.

Wtedy mozna sie klocic ze to spowalnia system.

Bardziej wazniejsza rzecza jest analiza bazy danych i jej optymalizacja a nie PHP.

W jakim przypadu zaobserwowales spowolnienie systemu?

www.governo.it

Fujara -

( ciach )

80392[/snapback]

Robisz klotnie o bajty, ktore i tak nie maja wiekszego znaczenia.

PHP dziala w taki sposob:

1. Wczytuje caly plik do pamieci.

2. Analizuje poszczegolne zmienne i procesy (if, else, count,...)

3. Pokazuje wyniki kodu.

Jesli w pliku by byl nie potrzebny if, while, for itp.

Wtedy mozna sie klocic ze to spowalnia system.

Bardziej wazniejsza rzecza jest analiza bazy danych i jej optymalizacja a nie PHP.

W jakim przypadu zaobserwowales spowolnienie systemu?

85455[/snapback]

'Bardziej wazniejsza rzecza jest analiza bazy danych i jej optymalizacja a nie PHP.'

rozumiem ze to byl taki zarcik, prawda? nie no moze zle to zrozumialem.. tak baza jest wazna ale php nie pomijaj...

ciekawe co bys powiedzial na temat takiego kodu:

for ( $i = 0; $i <= 100; $i++ )
{
   print_r ( mysql_fetch_assoc ( mysql_query ( 'select row1 from table1 where row2 = '. $i ) ) );
}

oraz

$q = mysql_query ( 'select row1 from table where row2 < 101' );
while ( $iterator = mysql_fetch_assoc ( $q ) )
{
   print_r ( $iterator );
} 

ahh.. wiec php nie jest wazne? [ tak przyklad pierwsyz jest bez sensu ale *bawiac* sie w poszukiwacza dziur w skryptach php zauwazylem tendencje do masakrycznie napisanego kodu ] :) Mam nadzieje ze sens wypowiedzi wyzej jest zrozumialy.

a co do punktow 1/2/3, po co zostaly mi one tutaj przytoczone?

moze ja wytykajac bledy posluzylem sie jakims zlym przykladem?

'Jesli w pliku by byl nie potrzebny if, while, for itp.

Wtedy mozna sie klocic ze to spowalnia system.'

a nie ma?

nie zauwazylem zwolnien - takie bylyby przy malym obciazeniu wrecz niezauwazalne ( testow tez nie przeprowadzilem wiec konkretncyh danych nie podam ).. Jak juz wczesniej stwierdzilem byla to odpowiedz na stwierdzenie 'kod jest juz najlepiej zoptymalizowany, programista z Ciebie marny'. Idz wklej ten kod gdzies na grupe dyskusyjna lub forum poswiecone php i popros o wytyczne...

Kurcze felek.. Ja juz sie nie wypowiadam..

Tak wazelinka dla cyberka.pl

dalsza dyskusja nie ma sensu.. przeciez wszystko wylozone jest jak na tacy.

a wlasnie Fujara.. pytanie jak najbardziej szczere ( bez podtekstow czy cos ) nie sadzisz ze Ci z topki oszukuja troszeczke?

@Proweb: prosze wyedytuj swoj post i usun w nim *quote* moj.. strona zrobi sie odrazu bardziej czytelna [ zamiast tego mozesz umiescic link do posta ] :blush:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności