Skocz do zawartości

Linkowanie A <> B

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

Takie linki pomiędzy stronami o tej samej tematyce, są jak najbardziej sensowne i na pewno Ci nie zaszkodzą. A jeżeli zostanie to zrobione na dużą skalę to mogą Ci nawet pomóc.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

A>B B>A wg mnie mniej daje niż jednostronny. Od dawna się przecież mówiło, że wzajemne mają obniżoną moc i nawet google o tym mówi. Podają też jako negatywny czynnik zbyt dużą ilość wzajemnych. Źródeł nie podam teraz, bo nie chce mi się szukać.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Wymiana jest czymś SZTUCZNYM, więc musi być traktowana gorzej. Jednostronna jak mówił @adam lepsza. Najlepiej wymieniaj się z podobnymi tematcznie stronami :)

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

Wlasnie czytalem pewien wywiad z pracownikiem z Google i napisal ze linki A <> B nic nie szkodza, o ile sa powiazane tematycznie i jest to dozwolone, co innego natomiast pisal o linkach ktore nie sa powiazane temaztycznie a mimo tego linkuja do siebie. No w sumie nic nowego nie odkrylem ale tak dla sprostowania tematu, sam sobie odpowiedzialem heh.

nie szkodzą, ale też nie dają :)

a propos tego, że duża ilość linków wzajemnych może szkodzić przeczytałem gdzieś w jakichś źródłach google, No ale nie wiadomo jak to jest, nie słyszałem żeby komuś zaszkodziło, jak są też inne linki niewzajemne to raczej tam nie zaszkodzi.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Wymiana nie. Linkowanie tak.

Jak ustalam się z kimś, że ja umieszcze jego link za to jak on umieści mój jest sztucznie wykreowanym tworem. Jak ja polecam daną stronę, jako źródło informacji i po prostu bezinteresownie wstawiam link jest czymś naturalnym - polecam. mieści się w idei Międzystronowego głosowania, przeciwnie do wymiany głosów.

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

1/ skąd google wie że ustaliłeś z kimś wymiane ?

2/ strony tematyczne np o pokemonach czy rybkach akwariowych czesto się wymieniają linkami nawet bez swojej wiedzy

3/ stopka tego serwisu https://www.muratordom.pl/ gdzie jest wymiana A-B i B-A jest jak najbardziej naturalna

Linkowanie A-B i B-A jest jak najbardziej naturalnym linkowaniem

Marketing internetowy dla firm

CL: - Czy linki wzajemne typu A< ->B, B< ->A są naruszeniem wytycznych Google?

KS: Jeżeli mówimy o linkowaniu naturalnym, polegającym na tematycznym związku to nie widzę pogwałcenia żadnych Porad Google dla Webmasterów. Pamiętam przypadek strony weterynarza i strony hurtowni karmy dla zwierząt położonej niedaleko, linkujące do siebie nawzajem. Ponieważ odwiedzający jedną z tych stron potencjalnie mogą być zainteresowani treścią/ofertą drugiej, ta sytuacja wydaje się mieć sens. Inny przykład to forum graczy linkujące do sklepu z sukniami ślubnymi w Warszawie oraz do sieci hoteli all-inclusive w południowej Azji - w tym przypadku jest raczej mało prawdopodobne, że linki zostały nadane z myślą o użytkownikach. Ewidentnie drugi przykład stanowi pogwałcenie Porad Google dla Webmasterów. Chciałbym dodać, że algorytm do oceny tematycznego powiązania między linkami, nad którym pracowaliśmy, funkcjonuje dosyć dokładnie.

zrodlo:

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/wy...wnikiem-google/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności