Skocz do zawartości

Pobieraczek.pl

Salek_Art

Rekomendowane odpowiedzi

Pobieraczek.pl

Ciekawa sprawa, od razu przy rejestracji zawierało się umowę. Oczywiście nikt jej nie czytał, przeczytanie to 6h:).

Potem wysyłali rachunki i pogróżki- wielu zapłaciło:) .

Co o tym myślicie ?;)

Według prawa do 3 mies można rozwiązać umowę, ale jednak ludzie płacili :D.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Takie serwisy jak już to powinny być w pełni anonimowe, a nie z podawaniem pełnych danych osobowych pierwszej lepszej firmie prywatnej zwłaszcza w kontekście takiej usługi/ofert/serwisu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co o tym myślicie ?:(

Według prawa do 3 mies można rozwiązać umowę, ale jednak ludzie płacili :).

No to ciekawe bo mi konsultant pisał, że nie mam takiego prawa gdy chciałem rozwiązać (oczywiście mam na to dowód zapisany). Więc jak oni mnie robią w ch... to ja ich. Nie płacę i napisałem im, że mogą mnie cmoknąć i śmiało pójdę z nimi do sądu.

Ludzie bardzo rzadko czytają umowy zwłąszcza te małym drukiem ;)

A dziwisz się ? To tak jakby się okazało, że po zarejestrowaniu na jakimś zwykłym forum dostajesz informację że właśnie podpisałeś umowę na 10 lat z abonamentem 100 zł miesięcznie, a wszystko było w regulaminie.

Pobieraczek wprowadzał jawnie w błąd, bo na stronie jest informacja że wszystko jest za darmo (teraz trochę dodali, że trzeba zrezygnować, ale dalej to jest robienie w ch.)

O Pobieraczku było już tyle napisane, że szkoda tego powtarzać. Ktoś po prostu na wiarygodności i ogólnej niechęci społeczeństwa do czytania umów/regulaminów postanowił sobie zbić całkiem okrągłą sumkę...

https://forum.prawnikow.pl/index.php?showto...t=0&start=0

Ktoś po prostu na wiarygodności i ogólnej niechęci społeczeństwa do czytania umów/regulaminów

Raczej na tym, że nie każdy jest prawnikiem i to zrozumie. A z tym społeczeństwem i czytaniem umów też ciekawa sprawa, dzieciaki po parenaście lat to podpisywały a później się zaczynało straszenie rodziców, 12 letni dzieciak też ma umieć czytać umowy? To zwykłe usprawiedliwianie oszustwa, co innego na stronie, co innego w umowie, ale winny klient "bo nie doczytał". Ciekawe gdzie jest kidprotect.

https://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-re.../wideo/24112009

Drugi reportaż.

• 4 miesiące temu...

Pobieraczek ukarany za swoje działania:

Źródło wp.pl:

"poczytaj"

Opinia ma charakter ocenny, a przez to nie jest zniesławiające i nie stanowi realizacji znamion czynu opisanego w kk.

Uznanie za bezprawne „opinii”, stanowiłoby zbyt daleką ingerencję w sferę poszanowania wolności ekspresji i naruszałoby art. 10 ust. 1 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności

idb ze zapłacą bo to oszustwo moze inaczej celowe wprowadzanie w blad !! podobnie jest z seo np katalogi dopiero jak wypełnisz wszystko dowiadujesz sie ze wpis jest darmowy tylko za moderacje trzeba zapłacić :jezyk1: TO JEST TO SAMO !!

No cóż, dobrze się stało że taki zapadł wyrok, ale...

Nałożona kara wyniosła 239 140 zł, a zgodnie z tym co napisał Olgeird

zgodnie z art. 106 ust. 1 pkt 4 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów kara w przypadku naruszenia zbiorowych interesów konsumentów może wynieść do 10% przychodów osiągniętego w roku poprzedzającym nałożenie kary

Jak sobie spojrzycie na działalność Eller Service, to można łatwo dojść do wniosku, że jednym z największych źródeł przychodów spółki jest właśnie pobieraczek. Czyli krótko mówiąc, to co mają zapłacić (a już zapowiedzieli zaskarżenie wyroku) to taki mini podatek od oszukiwania.

Oznacza to, że już wkrótce obok nich może się pojawić mnóstwo innych [ nierzetelny partner ]ów w sieci, co niestety zaowocuje zmniejszonym zaufaniem i obniżeniem przychodów w stosunku do całej branży, włącznie z tymi uczciwymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności