Skocz do zawartości

[Prywata] Co zamiast lokaty?

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

albo szukasz bezpiecznych inwestycji, albo takich na których możesz sporo zarobić (jak i stracić -_-)

z tej drugiej grupy to polecam giełdę, a jak się nie znasz na tym to fundusze inwestycyjne, ale najlepszy to był parę miesięcy temu.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Jeżeli chodzi o bezpieczne lokowanie na przejrzystych warunkach, polisolokatas (ubezpieczenie o gwarancji ok. 3-krotnie niższej niż w wypadku BFG; brak podatku Belki, kruczek bo jest to polisa), lub seria lokat z kapitalizacją 1-dniową (brak podatku Belki - kruczek zaokrągleń), lub dla długotrwałego inwestowania IKE (maks. ok. 10.000/rok, brak podatku Belki pod warunkiem wypłacenia po osiągnięciu wieku emerytalnego, możliwość określenia/dywersyfikacji ryzyka).

Jeżeli chodzi o agresywne, trochę po fakcie, należałoby jeszcze poczekać aż raz walnie (o ile to nastąpi) i kupić fundusze akcyjne (Legg Mason, Aviva, ING). Dla hardcoreowców polecam RMB, są naciski na uwolnienie, a wtedy to będzie żyła złota.

Pozdrawiam, J.

Edit: literówka

zadzwonić do doradcy finansowego on coś doradzi wink.gif jest wiele narzędzi z różnymi portfelami w zależności jak agresywnie (ryzykownie) chce się "trzymać" gdzieś pieniądze.

Ci doradcy to są nic nie warci. Zawsze wciskają to co najbardziej im się opłaca.

Możesz dać mi, ja sobie to zainwestuje i dużo więcej na tym zarobisz niż na lokatach;]

Ci doradcy to są nic nie warci. Zawsze wciskają to co najbardziej im się opłaca.

Chyba, że taki doradca jest bliską Ci osobą- wtedy, jeśli jest w 'normalnej'(tj. tam, gdzie nie robią klasycznego prania mózgów) firmie, to podpowie Ci conajmniej nieźle ;) I wiem to z doświadczenia ;)

Hmm. Wiesz wole doradzić swoim klientom DOBRE rozwiązanie, żeby wracali w przyszłości niż zrobić jednorazowy skok, który da mi psie pieniądze a opinia będzie zszargana.

No i poza tym mogę pozwolić sobie na wyszukiwanie ofert poza swoją firmą. Czyli np. ubezpieczenie OC dla firmy w PZU a ubezpieczenie grupowe pracowników w AVIVA.

zamiast lokat to moze konto w eurobanku + rachunek oszczednosciowy z dzienna kapitalizacja odsetek, mozesz tych rachunkow zalozyc 15 na siebie(oszczednosciowych) i zeby obejsc podatek belki musi byc tam max okolo 15-17 k pln (na 1 rachunku oszczednosciowym), zaleta jest taka ze kase masz kiedy tylko chcesz na wyciagniecie reki, co do oprecentowania to jest to 5,05 ale ze dzienna kapitalizacja i brak podatku belki to wychodzi ponad 7%

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności