Skocz do zawartości

[Prywata] Co zamiast lokaty?

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej w własny biznes. Inwestująć na giełdzie kupujemy udziały w firmach które już praktycznie wszystko osiągneły i nie ma większych szans na zarobki typu kulkuset %, a małe firmy mogą zarobić nawet po kilka tysięcy procent rocznie.

W naszym przypadku może to być np. przejmowanie portali internetowych. Jeśli nam się stronka zwróci po roku czasu to możemy przypuszczać że w dwa lata zarobi 100%, czyli 50 % rocznie :) co będzie dobrą inwestycją z perspektywami na rozwój ...

Ja bym szukał czegoś bardziej na krótką mete tak by pieniądze które mam na koncie się nie kisiły, a były dostępne (tak do 10tysi) czyli chyba konta oszczędnościowe będą ok, tylko nie wiem czy tam przypadkiem nie trzeba jakiegoś sporego salda, albo sporych opłat za prowadzenie/przelewy ;/

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Najlepiej w własny biznes. Inwestująć na giełdzie kupujemy udziały w firmach które już praktycznie wszystko osiągneły i nie ma większych szans na zarobki typu kulkuset %, a małe firmy mogą zarobić nawet po kilka tysięcy procent rocznie.

Zależy od branży, właśnie tutaj trzeba w małe firmy inwestować które jeśli będziemy mieć farta po oczywiście naczej gruntownej analizie, przyniosą nam jakiś profit. Oczywiście śmietanke się spija po parudziesięciu latach. Można też oczywiście skalpować, w zależności od płynności danych akcji, ale to już na lewarze, a długoterminowe inwestycje radze pozostawić dla gości z grubą kapuchą.

Zresztą giełda to nie tylko akcje, są waluty, rynek towarów, metale szlachtne, nawet można wieprzowiną handlować, więc warto się tym zainteresować.

Pozdrawiam

rkaszta.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności